IFC haalt uit bij ARC

Aantrekkelijk en sportief duel in de Tweede Klasse B tussen ARC en IFC Ambacht. De thuisploeg wilde niets liever dan de punten in eigen huis houden en de meiden van Ido Footbal Club hadden in feite hetzelfde doel. In ieder geval op opgaande lijn van de laatste weken vast zien te houden.
ARC speelde in het eerste half uur knap voetbal en kwam op voorsprong. Het tij keerde echter want de meiden uit Hendrik Ido Ambacht namen met verve het middenveld over van de Alphense Racing. Op gemakkelijke wijze boog IFC een achterstand om naar een 1-3 voorsprong bij rust.
sv ARC - IFC Ambacht
Na de pauze de mogelijkheden voor de thuisploeg maar als je zelf niet scoort valt het doelpunt altijd aan de andere kant. Dat gebeurde maar ARC vocht zich terug naar 2-4. IFC onder druk maar hield stand. ARC kreeg voldoende kansen maar het net werd niet gevonden. Dat deden de meiden van IFC vlak voor tijd wel waardoor de eindstand 2-5 werd. Het sportieve duel stond onder de bezielende leiding van Richard van den Berg die een uitstekende wedstrijd floot.

sv ARC - IFC Ambacht
Beide ploegen met veel speelsters die geblesseerd zijn. Bij IFC kijkt men inmiddels omhoog en bij ARC zou een overwinning op de laatste speeldag van de competitie in 2019 uiterst welkom zijn. Thuisploeg ARC startte prima en kwam in de zesde minuut via Shermaine Verkleij op een verdiende voorsprong.

sv ARC - IFC Ambacht
De Alphense Racing had de touwtjes in handen en met Julia Samsom, Vera Prins, Jent Bakker en Heike Egberts creëerde de rood zwarte thuisploeg van coach Nick Coster voldoende mogelijkheden om de score te verdubbelen. IFC stelde daar een kopbal van Britt Wijnmaalen uit een hoekschop van Sandra Weeland tegenover.

sv ARC - IFC Ambacht
In de dertiende minuut was het de jeugdige Ellis Matze die naast schoot maar ARC hield de regie in handen. Alleen de trefzekerheid liet het afweten. Kansen voor Jent Bakker en Heike Egberts maar IFC sluitpost Femke Groeneweg pareerde een aantal inzetten uitstekend. Sandra en Michelle Weeland kregen meer vat op het spel van ARC en in de 23 minuut kwam IFC op gelijke hoogte via een doelpunt van Rhodé Matze. Knap vrijgespeeld haalde Matze vernietigend uit en werd het leer in de uiterste hoek ingeschoten.

sv ARC - IFC Ambacht
ARC kreeg nog steeds mogelijkheden maar het doelpunt viel niet. IFC nam het middenveld over van de Racing met Michelle en Sandra Weeland, Sanne van Vliet en Milou van der Wel. Er werd nu druk gezet op het Racing bolwerk. In de 31e minuut weer zo’n scherpe hoekschop van Sandra Weeland die Britt Wijnmaalen bereikte en met haar inzet de staander toucheerde.

sv ARC - IFC Ambacht
IFC kwam in de 34e minuut heel brutaal op voorsprong. Het schot van Svenja van Nes werd in eerste instantie nog gestopt maar de attente Milou van der Wel schoot wel het leer achter Tiffany Graf in de touwen.
IFC op een krappe maar verdiende voorsprong en het zou zelfs nog erger worden voor ARC.

sv ARC - IFC Ambacht
Want even later werd het 1-3 voor de ploeg van coach Wilfred Brinkhuis.
Aanvoerster Britt Wijnmaalen schoot vanaf een slordige 30 meter het leer in rechte lijn in de kruising. En heel fraai doelpunt van Wijnmaalen. ARC probeerde via Jent Bakker en Noortje van Loo wat terug te doen maar dat lukte niet.

sv ARC - IFC Ambacht
In de tweede helft de mogelijkheden voor de thuisploeg met Shermaine Verkleij en Jent Bakker om het verschil terug te brengen. Maar met de minuten ebde de overtuiging steeds verder weg. Daarentegen groeide IFC met Silke Dekker en Anneli Hoekstra in het duel en stond sluitpost Femke Groeneweg in het geel te shinen. De minuten kropen voor haar voorbij en de spanning op haar gezicht waarneembaar.

sv ARC - IFC Ambacht
In de 55e minuut scoorde IFC via Chelsea Rietbroek op verdienstelijke wijze de 1-4 en de wedstrijd leek gespeeld. Maar dan toch de snelle, listige en onnavolgbare Jent Bakker die vijf munten later na een schitterende rush keurig het leer in de uiterste hoek schot.

sv ARC - IFC Ambacht
En ARC kreeg meer mogelijkheden maar de combinaties lukte niet en de creativiteit na vrijdag de dertiende en een week met volle maan niet aanwezig. Na een half uur spel in de tweede helft schoot Anneli Hoekstra voorlangs en aan de andere kant toch goede kansen voor Jent Bakker, Sheraya Mangal en Shermaine Verkleij.

sv ARC - IFC Ambacht
De beslissing viel drie minuten voor tijd. Achterhoede speelster Silke Dekker stond als volwaardige spits in de punt van de aanval en scoorde de 2-5. Dat was tevens de eindstand van deze leuke wedstrijd.

sv ARC - IFC Ambacht
Bij ARC was er na de eerste dertig minuten te weinig overtuiging in het spel. Ook de spelvreugde en beleving om een wedstrijd naar de hand te zetten ebde zienderogen weg. Kansen werden wel gecreëerd maar de afwerking liet te wensen over. Dat speelde het IFC van Wilfred Brinkhuis in de kaart en de positieve drive lijkt zijn vruchten af te werken. De derde overwinning in deze competitie en uit de gevarenzone is een prima afsluiting van 2019.
Op zaterdag 25 januari ontvangt IFC DSVP uit Pijnacker en een week later speelt ARC op Sportpark Zegersloot tegen RCL II.

Meer beelden van ARC tegen IFC ziet u hier

Comments are closed.

Neem contact op

Decal Digitale Communicatie
Standaardmolen 44
2406 JK Alphen aan den Rijn

T 0172 – 47 89 29
F 0172 – 47 89 58

Decal is aangesloten bij: