Berkel stralend naar 2020!!

De kalender steeds dunner en de nachten langer. De laatste uren van 2019 tikken weg. Voor de vrouwenafdeling van CVV Berkel een goed jaar waar tevreden naar omgekeken mag worden.
Twintig twintig wordt trouwens voor Berkel een heel bijzonder jaar.

Jaap de SchipperDe meisjes- en vrouwenafdeling onder voorzitterschap van Jaap de Schipper bestaat dan inmiddels 45 jaar!

Toonaangevend voor wat betreft de structuur in de gehele regio.
Zeker en vast iets dat gevierd mag worden!

Johan van Aalst


 

 

 

  Daarnaast is wedstrijdsecretaris Johan van Aalst
maar liefst 25 jaar actief in die functie. Een
ongekende mijlpaal voor de altijd vrolijke
regelateur van de vrouwen- en meidenafdeling
van Berkel die trouwens de hele wereld via social
media laat meegenieten van de diverse Berkel
elftallen. Een toast waardig!

Overzicht

Het eerste stond met één been in de Topklasse maar Woezik stak daar een stokje voor. Toch een enorme prestatie en dat nota bene als promovendus in de Hoofdklasse Vrouwen. De meiden onder 17 werden kampioen en bij het tweede viel het muntje net de verkeerde kant op. Een stapje terug terwijl de ploeg wel opvallend en goed voetbal liet zien. Maar het kan verkeren uiteraard.

Berkel Vr 1
Het eerste startte dit seizoen matig maar herstelde zich op uitstekende wijze. Omzettingen in het keurkorps van Egmond Blinker en Ton van der Vorm gaven de speelsters meer ruimte om volledig te shinen. Een bijzonder aantrekkelijke competitie want ieder team zo goed als gelijkwaardig is. De verhoudingen verschillen minimaal. Berkel staat nu op een zevende plek maar wel met slechts twee punten minder dan koploper RCL. Berkel gaat ook dit seizoen meedoen voor de prijzen en dat is een vast gegeven want de sterren blijven stralen.

Berkel Vr II
De meiden van coach Nadia Roukes en toch ook zij-instromer Ronald Lamens maken nu een wat mindere periode door. Een belangrijk pluspunt is dat de overtuiging volledig aanwezig is om het hoogst mogelijke te bereiken. Door wijzigingen altijd lastig om in een bepaald concept te spelen. Maar de drive komt in het nieuwe jaar weer helemaal op orde. Dit alles gebaseerd op de vier nieuwe manen die, hoewel onzichtbaar, wel een enorme power geven.

Berkel Vr III
Het derde doet ieders hart op hol slaan. Medicatie bijkans noodzakelijk om de spanning te onderdrukken. Het afgelopen seizoen werd de MO 17 glansrijk kampioen zonder verdere uitdaging in het vizier. Dan maar gewoon naar de vrouwen in de vierde klasse om daar te acteren, en hoe……
Doen het uitstekend met wisselende resultaten. Technisch gezien kunnen de meiden van de coaches John van Dolder en Patrick de Vos promoveren maar de sturing op tactisch niveau dient dan nog wat in balans te worden gebracht. De jonge meiden verdienen een hele grote pluim en dit seizoen de ultieme basis om zich verder te ontwikkelen.

Berkel II - Westlandia
De teams van Berkel gaan zich weer opladen voor het vervolg van het seizoen in 2020. Van 9-12 januari is er het trainingskamp in het Portugese Albufeira. De neuzen weer in één richting om de gestelde doelen re realiseren. Eén daarvan de saamhorigheid. Om dat met sportief spel en plezier om te zetten in prestatiegericht voetbal. Dat lukt al bijna een halve eeuw dus succes altijd aan de orde!

Oefenduels

Zaterdag 18 januari gaat de ploeg van Egmond Blinker de vriendschappelijke strijd aan tegen Eerste klasser CSW in Wilnis. Aanvang tegen runner-up CSW is om 14.30 uur.


Op dinsdagavond 21 januari oefenen de vrouwen van Nadia Roukes (Berkel II) tegen jong DSVP uit Pijnacker. Aanvang op Sportpark Het Hoge Land om 20.00 uur.

Het eerste ontvangt op zaterdag 25 januari Jong Feyenoord. Aanvang op Het Hoge Land is om 15.00 uur. Het wordt de krachtmeting om juist de puntjes op de i te zetten om dan vervolgens op dinsdagavond 28 januari ook thuis de strijd aan te gaan tegen Topklasser SSS uit Klaaswaal. Aanvang van dit duel is 20.00 uur.


Het onderlinge sociale karakter met de mannen wordt niet vergeten. Donderdag 30 januari de gezamenlijke training met na afloop een heerlijk samenzijn met een feestelijke maaltijd.

De spannende competities nemen weer in het nieuwe jaar weer een aanvang.

Berkel III vertrekt op 18 januari naar Capelle aan den IJssel om het direct al op te nemen tegen rode lantaarndrager Capelle. Op Sportpark ’t Slot start het duel om 13.00 uur. Drie punten in de pocket voor de jeugdige groep lijkt op voorhand duidelijk. De bal blijft echter nog steeds rond.


Voor het tweede team van coach Nadia Roukes neemt de competitie officieel op zaterdag 25 januari een aanvang. Het tweede team van DSVP komt dan naar Sportpark Het Hoge Land. Aanvang van het duel is om 11.30 uur.

Maar het uitgestelde duel tegen Sparta van de eerste helft van de competitie moet nog worden afgewerkt. Die wedstrijd wordt op dinsdagavond 28 januari gespeeld. Op Sportpark Nieuw Ter Bregge tegen Sparta in Rotterdam is de aanvang om 20.00 uur.

Als laatste het keurkorps van Berkel. Het vervolg van de competitie start thuis op Het Hoge Land op zaterdag 1 februari tegen het Amsterdamse Wartburgia. Aanvang van dit duel is 14.30 uur.

Meer beelden van Berkel om in de feestelijke rustige dagen van te genieten

Comments are closed.

Neem contact op

Decal Digitale Communicatie
Standaardmolen 44
2406 JK Alphen aan den Rijn

T 0172 – 47 89 29
F 0172 – 47 89 58

Decal is aangesloten bij: