Berkel eensgezind langs Knickerbockers

Een prachtige zaterdag voor het keurkorps van Berkel. Met 5-2 werden de Groningse studentes verslagen in een aantrekkelijk en sportief duel. De stand bij rust was 2-1 in het voordeel van Berkel. The Knickerbockers opende de score via Sanne Hartsema. Lindy Hogedoorn zorgde voor de gelijkmaker terwijl Sabrina Pocorni de 2-1 ruststand op het scorebord deed prijken.
cvv Berkel - gsvv The Knickerbockers
Na de pauze kopte Lindy Hogedoorn raak en deed ook Sabrina Pocorni het net bollen. The Knickerbockers kwamen terug via Sanne Hartsema en Michelle Arbman zorgde voor de 5-2 eindstand. De wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Bart Hertogs die een prima wedstrijd floot.

Een heerlijk zonnetje pop Sportpark Het Hoge Land. De laatste thuiswedstrijd van Berkel in dit enerverende jaar. Meedoen in de nacompetitie voor een plek in de Topklasse maar dat lukte net niet. En in de huidige competitie kwam het zoet wat later tot stand. Een doldwaze competitie waarbij de verschillen minimaal zijn en dat geeft juist een hoge amusementswaarde.

Ook voor The Knickerbockers dat dan wel lager op de ranglijst staat maar wel degelijk in de achtste minuut op voorsprong kwam. Een hoekschop van aanvoerster Robin Huijboom werd in een scrimmage in de zestien door Sanne Hartsema achter sluitpost Bianca Troost in de touwen gewerkt.

Vreugde bij de Groningse studentes en Berkel even de weg kwijt. Maar lang duurde dat niet en de thuisploeg vond de juiste koers. Lindy Hogedoorn met een fraaie pass op Sabrina Pocorni die in feite de gelijkmaker had kunnen scoren. Door de druk van Berkel kreeg The Knickerbockers wel degelijk ruimte.

Snel in de omschakeling en de counter met Hannah Scheid, Jill David en Sanne Hartsema. Een schot voorlangs buiten bereik van Troost had een verdubbeling van de score kunnen zijn. Bij Berkel de strakke organisatie met Jonna Hulshof, Isabel Heinsbroek, Faith Parto en Anouk Angkotta. Schoten van afstand werden afgevuurd op de gelegenheidsdoelvrouw Margo Bredeweg maar die pareerde de gevaren met verve.

In de 32e minuut loon naar werken voor de Berkel brigade. Jonna Hulshof de opbouw met de pass op Melanie den Dulk met het slimme tikje breed op de inkomende Lindy Hogedoorn die loeihard raak schoot.

Beide teams weer in evenwicht maar de thuisploeg had de controle over het spel strak in handen. In de 36e minuut kwam Berkel op voorsprong. Michelle Arbman kreeg eerst de mogelijkheid maar de afgeslagen bal werd opnieuw door Arbman veroverd. De pass breed op Sabrina Pocorni en die scoorde slim met een prachtig indraaiende bal de 2-1.

Na de pauze de kans voor Faith Parto en aan de andere kant een mogelijkheid voor Robin Huijboom. De Berkel trein kwam weer op stoom en in de 49e minuut werd er weer gescoord. Een prachtige hoekschop van Michelle Arbman werd door Lindy Hogedoorn uitstekend ingekopt en scoorde haar tweede van de middag.

Berkel speelde de bal op het middenveld heerlijk en met flair en overtuiging rond. Jonna Hulshof, Femke van der Burg en Melanie den Dulk met de simpel ogende bewegingen waardoor de druk op de Groningse vesting werd opgevoerd. In de 57e minuut werd Michelle Arbman op rechts weggestuurd. De strakke voorzet volgde en Sabrina Pocorni drukte keurig het leer in het net.

De Groningse ploeg van coach Jans Bos gaf zich niet gewonnen. Goed doorgaan van Sanne Hartsema werd in de 65e minuut beloond met een fraaie treffer.
Het antwoord was duidelijk want het verschil moest en zou minimaal drie doelpunten moeten zijn volgens Isabel, de Pupil van de Week. Binnen een minuut een prachtige aanval met Melanie den Dulk die sterk op rechts meters mocht maken.
De strakke voorzet hoog en het leer ongrijpbaar voor sluitpost Margo Bredeweg. Daar stond Michelle Arbman tussen twee verdedigsters in maar wist het leer toch hoog in de touwen te jassen.

Nogmaals probeerde The Knickerbockers de bakens te verzetten. Tegen het geoliede tam van coach Egmond Blinker met speelsters als Demi Verlangen, Isabel Heinsbroek, Femke van der Burg en uiteraard Bianca Troost viel geen eer meer te behalen. Jill David probeerde het wel net als Lara Plat en Els Dijkstra.

Het maantje liet zich spaarzaam zien en dat de inspiratiebron bij Berkel met Peta Houting, Michelle Arbman en Sabrina Pocorni. Helaas was de paal een obstakel waardoor de stand bleef zoals die was. De laatste thuiswedstrijd van Berkel werd omgezet in een verdienstelijke 5-2 winst.

Een uiterst sportief duel met goed voetbal van twee teams die op de aanval speelden. Dat maakt het voetbal altijd aantrekkelijk. In de Hoofdklasse vrouwen liggen de verhoudingen in deze competitie wel heel erg dicht bij elkaar.

cvv Berkel - gsvv The KnickerbockersBerkel nu de runner-up met slechts twee punten achter op de nummer twee van de ranglijst. Een competitie dat nog alle kanten op kan gaan. Komende week een onderonsje in Groningen tussen The Knickerbockers en Oranje Nassau. Berkel vertrekt naar Heerenveen om het op te nemen tegen Heerenveense Boys in de allerlaatste wedstrijd van dit jaar.