RCL haalt uit tegen Reiger Boys

RCL boekte een verdiende 5-1 overwinning tegen Reiger Boys. De stand bij rust was 3-1. De Leiderdorpse Racing speelde het spelletje eensgezind met een grote mate van souplesse. En daar hadden de meiden uit Heerhugowaard weinig tegen in te brengen. Wel een duel dat in hoog tempo werd uitgevoerd met kansen ook voor Reiger Boys. Maar bij de geel zwarte voorwaartsen ontbrak de overtuiging en de scherpte.
RCL - Reiger Boys
Reiger Boys kwam via een elf meter trap van aanvoerster Amy Visser op voorsprong. Lea Luzolo scoorde voor RCL de gelijkmaker. Madieke Zaad en Claudia Owel namen ieder een doelpunt voor hun rekening met als resultaat een 3-1 stand bij rust.
RCL wilde duidelijkheid maar ondanks de vele mogelijkheden lukte het scoren niet. Reiger Boys bleef erin geloven en de aanval opzoeken maar had geen geluk met de afwerking. Vijf minuten voor tijd scoorde Jill Sanrodji met een slim lobje de 4-1 en op de valreep bepaalde Yara Haasnoot de eindstand op 5-1. RCL staat nu op een verdienstelijke tweede plek in de Hoofdklasse achter koploper Stiens. De wedstrijd stond onder leiding van Kian Smit uit Hoofddorp die een prima wedstrijd floot.

Op het in slechte staat verkerende hoofdveld van de Bloemerd werd het duel in de Hoofdklasse gespeeld tussen RCL en Reiger Boys. Beide ploegen hadden er duidelijk zin in en wilde voor de punten gaan op de dag dat Sint en Piet weer in het land arriveerden. RCL opende met een scherpe hoekschop van Kimberley van Delft die door Kim Akerboom net werd over gekopt. In de derde minuut kwam Reiger Boys op voorsprong. Romy Siera werkte Nikki Rensen tegen de mat en een strafschop het logische vervolg.

Aanvoerster Amy Visser nam haar verantwoordelijkheid en scoorde en zette daarmee Reiger Boys op voorsprong. Lang kon de ploeg van coach Raymond Huisman daar niet van genieten. Drie minuten later kwam Madieke Zaad in rap tempo op rechts voorbij. De pass subliem op de inkomende Lea Luzolo die het leer in de uiterste linkerhoek schoot.

De gelijkmaker een feit en RCL kreeg meer kansen met degelijke opbouw via Romy Siera en Lesley Landweer die Lea Luzolo de mogelijkheden voorschotelde. In de 14e minuut een kopbal van Claudia Owel en aan de andere kant probeerde Nikki Rensen het van afstand.

RCL - Reiger BoysOok Manon Huisman en Cherany de Kraa deden hun uiterste best maar de Racing verdedigsters Robin Potters, Romy Siera, Susanne Hoogenboom met sluitpost Hanna van den Heuvel gaven niets weg.

In de 23e minuut kwam RCL op voorsprong. Romy Siera met de pass op Madieke Zaad die zich keurig tussen twee verdedigsters op wilskracht en techniek vrij speelde om het leer achter Dionne Vasmeer in het net te schieten.

Een minuut later werd het zelfs 3-1 voor RCL. De pass van Madieke Zaad op Claudia Owel die uit een bijkans onmogelijke hoek raak schoot. De Racing op rozen, echter Reiger Boys bleef met goed opbouwend spel er toch in geloven. Evelyn Schoon, Hilde Spierings en Maartje van Haneghem probeerden wel een doorbraak te forceren maar RCL hield strak de regie in eigen handen. Kreeg met Lea Luzolo en Lesley Landweer toch fraaie mogelijkheden de afstand te vergroten maar sluitpost Dionne Vasmeer bood telkens redding.

In de tweede helft wilde de ploeg van coach John van der Meer duidelijk meer afstand nemen. Dat lukte niet mede door goed verdedigend werk van Kelly Blankert, Michelle Knopp en Ashley Koeleman. Maar dat nam niet weg dat Jill Sanrodji, Claudia Owel en Lea Luzolo toch mogelijkheden kregen om van te smullen. Van afstand probeerden Lesley Landweer en Susanne Hoogenboom een doorbraak te forceren.

In de 63 minuut had Jill Sanrodji  moeten scoren maar opnieuw een prima actie van Dionne Vasmeer. Reiger Boys probeerde het wel met Nikki Rensen en Marouscha Ruiter. Rensen kreeg een vrije kans maar zag het leer aan de verkeerde kant van de staander over de achterlijn rollen.

Maartje van Haneghem kreeg ook een kans maar de Leiderdorpsen hadden de teugels in handen met nog steeds voetbal met een hoge mate van bal circulatie. Madieke Zaad, Claudia Owel, Sunaina Chaigneau en Manon Heiliegers met weer een hele beste kans voor Lea Luzolo.

Vijf minuten voor het einde werd het 4-1. De opbouw en pass van Madieke Zaad op Jill Sanrodji die met slim lobje doelvrouw Dionne Vasmeer de gang naar het net liet maken. Aan de andere kant greep Hannah van den Heuvel nog een keer prima in na een vrije trap van Cherany de Kraa. In de allerlaatste minuut weer Madieke Zaad die strooide met lekkers. Nu profiteerde Yara Haasnoot van de pass op maat en bepaalde daarmee de eindstand van dit levendige en aantrekkelijke duel op 5-1.

RCL kreeg van Reiger Boys dankbaar de ruimte om het eigen spel te kunnen spelen. Deed dat dan ook met verve. De flexibiliteit aanwezig om met de enthousiaste groep speelsters en niet te vergeten de technische en medische staf om het verschil te duiden. In het veld kon het via links- als rechtsom met als target de meiden uit Heerhugowaard onder druk te zetten en te scoren.
Bij Reiger Boys de goede opbouw maar teveel druk op de schouders van de speelsters om juist een prestatie neer te zetten. Kansen waren er wel degelijk maar juist die spanning speelde wel degelijk parten.

RCL duidelijk in de juiste drive en liet het trouwe thuispubliek te lang wachten op de vierde treffer. Maar het spel wel uiterst aantrekkelijk en boeiend. De combinaties op de hobbelige akker hadden niet altijd het subtiele karakter maar de intentie was er wel degelijk. Al met al een dik verdiende winst en daar waren de Leiderdorpse meiden heel erg blij mee.
Zaterdag neemt Reiger Boys het in Assen op tegen ACV en speelt RCL thuis tegen koploper Stiens uit Friesland.