Den Hoorn en ARC delen de punten

Geen winnaar bij de ploegen van Den Hoorn en ARC uit Alphen aan den Rijn. Wel een juiste uitslag met 1-1 na een 0-1 bij rust. In de eerste helft een beter spelend ARC dat in de zesde minuut op voorsprong kwam via Heike Egberts. De rood-zwarte voorwaartsen van coach Nick Coster vergaten om verder afstand te nemen.
sv Den Hoorn - sv ARC
In de tweede helft een geheel andere wedstrijd onder slechte omstandigheden met slagregen, storm en de lichten aan gespeeld. Een als herboren Den Hoorn zette ARC vast en kwam volkomen verdiend in de 66e minuut op gelijke hoogte via Charlotte Schulte. Verder kwam de ploeg van coach Haroon Ahmad niet maar de punten werden wel eerlijk verdeeld. De wedstrijd stond onder leiding van Robert van Paassen die een goede wedstrijd floot.

Op Allerzielen om zoals gebruikelijk de ons ontvallen geliefden te gedenken. De Luikse bisschop Notger zette rond het jaar 1000 deze dag met de invallende herfst op de kalender. Ook in Den Hoorn op het kunstgras van de arena het duel in de Tweede Klasse B tussen Den Hoorn en ARC. Beide teams aan elkaar gewaagd maar ARC trok wel het initiatief naar zich toe. In de eerste minuut al een mogelijkheid voor Jent Bakker. Een minuut later kreeg Shemaine Verkleij een goede kans maar sluitpost Samantha Vermeulen pareerde deze inzet vol overgave.

Thuisploeg Den Hoorn probeerde met Sofie Korthout, Sandra Vrij en Lianne Gerritsen het tij te doen keren maar dat lukte niet. ARC oppermachtig en kwam in de zesde minuut op voorsprong. Op links was Jent Bakker snel en sterk en creëerde ruimte. De pass op Heike Egberts prima op maat en schoot het leer in de touwen.

Een verdiende voorsprong want ARC had volledig het middenveld onder controle en de aanvallen volgden elkaar in rap tempo op. Julia Samsom kreeg een vrije doorgang maar schoot in handen van Samantha Vermeulen. Daar kwam de thuisploeg goed weg.

sv Den Hoorn - sv ARCDe omschakeling bij Den Hoorn snel via Floor van Peppen, Lizanne van Paassen  om Lianne Gerritsen weg te sturen die alleen op het doel van sluitpost Tiffany Graf af stormde.

Tot twee maal toe moest Tiffany Graf tot het uiterste gaan om het scoren te beletten. ARC ook achterin wakker geschut en hield met Rianne Zwaan en Yvette Verschuur de zaak op slot. Het waren de meiden uit Alphen aan den Rijn met opnieuw een prima mogelijkheid voor Jent Bakker die voorlangs schoot.

Maar ook de achterhoede van de ploeg van Haroon Ahmad met Anouk Marrewijk, Marijne Poots, Floor van Peppen en aanvoerster Lisa Goossen bleven standvastig en er was voor ARC ondanks het veldoverwicht en de druk geen doorkomen aan. Vera Prins probeerde het na een hoekschop van Julia Samsom maar schoot naast. Het lukte niet om ondanks de mogelijkheden om de stand minimaal te verdubbelen.

Regen en de aanwakkerde storm dwars over het veld met lampen die de strijdende kemphanen spaarzaam van licht voorzag.  Het was Den Hoorn dat met Lizanne van Paassen direct al een goede mogelijkheid kreeg. Haar inzet werd echter gestopt door Tiffany Graf. Dook als een panter op haar prooi om erger te voorkomen.

Ook een vrije trap van Sofie Korthout werd door Lizanne van Paassen over gekopt. De veranderingen duidelijk want de rollen nu geheel omgekeerd. Den Hoorn nam het middenveld volledig in handen en zette druk. Het was heel duidelijk wachten op de gelijkmaker en die kwam er. Eerst nog een treffer in buitenspel positie gescoord maar in de 66e minuut was het wel raak. Charlotte Schulte scoorde fraai en zette daarmee Den Hoorn volkomen terecht naast ARC.

De Alphense Racing probeerde het nog wel via Deborah van der Meer en Jent Bakker maar de kracht en creativiteit ontbrak. Den Hoorn controleerde het spel volledig en kreeg een kwartier voor tijd ook nog een aantal mogelijkheden. Echter de zielenkoeken bij de twee strijdende partijen waren opgesoupeerd. En zoals zo vaak met kunstlicht, slecht weer en vermoeidheid over en weer een aantal botsingen. De schade viel gelukkig mee en de stand bleef met 1-1 volkomen juist in evenwicht.

Coach Haroon Ahmad van Den Hoorn had het gelijk aan zijn zijde om de puntendeling als juiste afspiegeling van het duel te zien. ARC vergat in het eerste deel ondanks de vele mogelijkheden de afstand te vergroten. Den Hoorn kreeg in de tweede helft de kansen om het verschil te maken. Geen best voetbal en de weergoden bepaalden voor een groot deel het spel. Komende zaterdag ontvangt ARC het Leidschendamse RKAVV en gaat Den Hoorn in Rotterdam de strijd aan tegen FC Maense.