RCL geeft tegen Barendrecht winst uit handen

Een enerverende wedstrijd op Sportpark de Bloemerd in Leiderdorp tussen RCL en Barendrecht. Beide teams wilden er in het spektakelstuk voor gaan. Barendrecht speelde het spelletje in de eerste helft slimmer en stond bij rust met 0-2 voor via doelpunten van Lianne Bruijs en Angelica Hertstein.
vv RCL - bvv Barendrecht
Na de pauze de veerkracht van de thuisploeg dat met prima voetbal binnen een kwartier op gelijke hoogte kwam door Lea Luzolo en Lesley Landweer. Daar bleef het niet bij want de Racing liep dik verdiend uit naar 4-2 via goals van Lea Luzolo en Lesley Landweer. In de laatste tien minuten gaf RCL de zekere winst uit handen.

vv RCL - bvv Barendrecht
De aansluitingstreffer scoorde Rachelle Ardon tien minuten voor tijd en in de allerlaatste seconde bepaalde Angelica Hertstein de eindstand op 4-4. Blijdschap bij de meiden van Sanne Dekkers en ongeloof  bij de thuisploeg dat twee hele dure punten inleverde. De wedstrijd stond onder de bezielende leiding van scheidsrechter Bert Metzler uit Langeraar.

vv RCL - bvv Barendrecht
De opening van het duel voor RCL met Kimberley van Delft met de pass op de inkomende Samanta Stojanovic die het leer niet onder controle kreeg. Aan de andere kant Angelica Hertstein die haar inzet gekeerd zag worden door RCL sluitpost Hannah van den Heuvel. Yara Haasnoot werd in de vierde minuut onderuit gelopen. De vrije trap van Lesley Landweer spatte vol op de dwarsligger uiteen.

vv RCL - bvv Barendrecht
Twee minuten later greep bij opnieuw een vrije trap doelvrouw Ricci Geenen van Barendrecht prima in. Barendrecht had veel overtredingen nodig om de drive van de Racing tot staan te brengen en de opbouw te ontregelen. Dat lukte want de thuisploeg niet bij de les waardoor in de negende minuut na een vrije trap van Stephanie Aurélio Coelho het leer niet goed werd weggewerkt.

vv RCL - bvv Barendrecht
Daar profiteerde Lianne Bruijs van en schoot Barendrecht naar een 0-1 voorsprong. Twee minuten later was het opnieuw prijs voor Barendrecht via Angelica Hertstein die koelbloedig doel trof.

vv RCL - bvv Barendrecht
Barendrecht trok het spel naar zich toe en speelde soms op het randje. Daar had de formatie van coach John van der Meer geen antwoord op. Kansen in die fase voor Barendrecht met opnieuw Angelica Hertstein. De ploeg snel in de omschakeling met prima positiespel. Een vrije trap van Stephanie Aurélio Coelho werd over geschoten en dat deed even later Deveny Christel Peroti ook met een loeihard schot.

vv RCL - bvv Barendrecht
RCL zat volledig klem op eigen helft. Echter na zo’n 25 minuten kwam de thuisploeg weer een klein beetje in het vertrouwde spel terug. Madieke Zaad actief met een prima pass maar Claudia Owel miste het leer op een teenlengte. Ook van afstand werd door Zaad geschoten maar dat leverde niets op. De Racing nog steeds met lege handen en dat ook na 35 minuten spel met een slim lobje van Yara Haasnoot dat net over ging.

vv RCL - bvv Barendrecht
Manon Heiliegers sterk opkomend via rechts met de pass op aanvoerster Lesley Landweer maar het net werd niet gevonden. Barendrecht hield de regie strak in handen en controleerde het spel volledig.

vv RCL - bvv Barendrecht
Dat laatste was voor John van der Meer aanleiding om in de pauze de speelsters aan te spreken over het vertoonde spel. Dat was niet tegen dovemansoren gezegd want de Racing toonde zich als herboren met een stuk optimale veerkracht. Claudia Owel met een goede mogelijkheid maar ook de ingevallen en debuterende 16-jarige jeugdspeelster Lea Luzolo gaf direct haar visitekaartje af. Kreeg een kans om van te smullen.

vv RCL - bvv Barendrecht
Een pass van Claudia Owel bereikte in de 52e minuut via de benen van Fleur Stam Lea Luzolo die heel keurig de aansluitingstreffer scoorde. Buitenspel of niet, dat bleef de gemoederen bezig houden waarbij vooral coach Sanne Dekkers op haar manier haar ongenoegen niet onder stoelen en banken schoof. Dat kwam op rood te staan en moest het speelveld verlaten om later als verzorgster weer in de dug-out plaats te nemen. Drie minuten later werd het gelijk. Subliem combinatie voetbal op hoog niveau waardoor aanvoerster Lesley Landweer uiterst koelbloedig raak schoot.

vv RCL - bvv Barendrecht
In de 63e minuut nog meer mogelijkheden voor de Racing dat nu een klasse beter speelde dan hun opponent Barendrecht. Eerst Lea Luzolo en even later kegelde Claudia Owel het leer kletterend tegen de dwarsligger. Barendrecht wankelde en in de 66e minuut weer een prachtige aanval opgezet door Romy Siera.

vv RCL - bvv Barendrecht
De pass naar de linkerflank op Claudia Owel die Lea Luzolo aanspeelde in het centrum die zich vervolgens knap vrijspeelde en afdrukte. De Leiderdorpsen op een dik verdiende 3-2 voorsprong met prima verzorgd voetbalspel waarbij Barendrecht er in die fase totaal niet aan te pas kwam.

vv RCL - bvv Barendrecht
In de 74e minuut werd Madieke Zaad in de zestien onderuit gelopen waardoor aanvoerster Lesley Landweer zich meldde rond de penaltystip. Schoot het leer onberispelijk in en de 4-2 een feit.
Zou je denken dat de Racing de wedstrijd zou consolideren maar Barendrecht schoot in de 80e minuut de aansluitingstreffer in de touwen. Onoplettendheid bij RCL met als gevolg dat Rachelle Ardon raak kon schieten. Het vuur werd weer aangewakkerd bij Barendrecht en in de laatste seconde van de extra tijd scoorde uit het niets Angelica Hertstein de gelijkmakende treffer voor Barendrecht.

vv RCL - bvv Barendrecht
Voor RCL de druiven zuur want na een slechte eerste helft overklaste de thuisploeg in het tweede deel Barendrecht volledig. Coach Sanne Dekkers was daarentegen in haar nopjes met het gelijke spel. ‘Uiteraard, want als je met een handvol minuten nog met 4-2 achter staat voelt dit resultaat als pure winst’, aldus Dekkers.

vv RCL - bvv Barendrecht
RCL coach John van der Meer verspeelde met zijn meiden twee hele dure punten maar haalde de positieve effecten in het leerproces naar voren. ‘Een ronduit slechte eerste helft en een sublieme tweede helft maar dan toch zijn wij niet alert genoeg om met een duidelijke voorsprong in de laatste fase om te gaan’, aldus Van der Meer die de eindfase als onervarenheid typeerde.
Komende week gaat RCL naar Zeist om tegen Saestum aan te treden en ontvangt Barendrecht op Sportpark de Bongerd Berkel.

Meer beelden van RCL tegen Barendrecht ziet u hier

Comments are closed.

Neem contact op

Decal Digitale Communicatie
Standaardmolen 44
2406 JK Alphen aan den Rijn

T 0172 – 47 89 29
F 0172 – 47 89 58

Decal is aangesloten bij: