RCL eensgezind langs Wartburgia

De eerste winst is binnen voor de Leiderdorpse Racing. Tegen het tweede team van het Amsterdamse Wartburgia won de ploeg van coach John van der Meer met 3-1. Bij rust was de stand 2-0 in het voordeel van de thuisploeg. Drie punten in de pocket en aansluiting met de middenmoot een feit.
vv RCL - asv Wartburgia II

Een aantrekkelijke wedstrijd in hoog tempo gespeeld op kunstgras. Beide kemphanen wilde niets liever dan voor de winst gaan. Na de pauze haalde Wartburgia de snelheid uit het duel en scoorde de aansluitingstreffer. De thuisploeg veerde op en nam direct daarna het initiatief volledig over en overtuigde op alle fronten met soms sprankelend voetbal. De winst meer dan verdiend en dat deed de rood-witte harten sneller kloppen. Het duel stond onder leiding van de prima fluitende scheidsrechter Arie Kuijt.

vv RCL - asv Wartburgia II
Bij Wartburgia de herstellende Shanon Molleman in de ploeg en bij de Racing Madieke Zaad en Romy Siera na blessures weer actief. De verwachtingen bij de thuisploeg hoog gespannen. Immers drie punten waren meer dan welkom. Op Sportpark de Bloemerd was het hoofdveld afgekeurd dus moest noodgedwongen uitgeweken worden naar kunstgras.

vv RCL - asv Wartburgia II
Dat kwam in feite wel heel erg goed uit. Het tempo hoog waardoor het duel naast spanning  bovendien ook uiterst aantrekkelijk voetbal bracht. Van beide kemphanen dan wel te verstaan.

vv RCL - asv Wartburgia II
Chelly Drost opende met een scherpe hoekschop en Shanon Molleman kreeg een eerste mogelijkheid. Aan de andere kant de solide opbouw van RCL met Claudia Owel en Robin Potters. Potters bracht aanvoerster Lesley Landweer in stelling die het leer tegen de dwarsligger schoot. In de vijfde minuut was het Manon Heiliegers met een prima mogelijkheid. Het spel golfde in de beginfase op en neer in een hoog tempo. Ketsiah Nahr kreeg voor de Amsterdamse ploeg van coach Chedeirek Kempenaar een vrije kans waarbij doelvrouw Hannah van den Heuvel de inzet knap pareerde.

vv RCL - asv Wartburgia II
In de elfde minuut kwam RCL op een verdiende voorsprong. Een staaltje hoogstaand voetbal ging daaraan vooraf. Het korte tikwerk met Manon Heiliegers, Robin Potters, Susanne Hoogenboom en Madieke Zaad maakte tot twee maal toe het verschil. Met de pass van Zaad op de snelle Jill Sanrodji werd diepte gezocht en gekregen. In eerste instantie bood Daniëlle van de Bos nog redding maar de slimme en behendige Sanrodji kreeg de bal weer onder controle en drukte stijlvol af.

vv RCL - asv Wartburgia II
RCL controleerde met Madieke Zaad en Lesley Landweer het duel. Snel werd het leer rondgespeeld met als resultaat in de 19e minuut een tweede treffer voor de Racing. Een prachtige aanval opgezet door Kimberley van Delft via Madieke Zaad die Claudia Owel in stelling bracht en keurig de 2-0 scoorde.

vv RCL - asv Wartburgia II
Wartburgia op achterstand maar de counters waren wel degelijk gevaarlijk. Ook een hoekschop in de 25e minuut van Ketsiah Nahr schoot Shanon Molleman rakelings over. Ook Chelly Drost was er dichtbij en schoot net naast na een pass van Molleman.
Kansen ook voor RCL via Claudia Owel, Jill Sanrodji en Amber Chaudron maar het net werd niet gevonden.

vv RCL - asv Wartburgia II
Na de pauze meer druk van Wartburgia via Lorraine Prade en Shanon Molleman die net naast schoot. De Drieburg bewoonsters kregen trouwens nog een aantal mogelijkheden. In die fase was het tempo uit het duel gehaald door Wartburgia en dat leverde in de 53e minuut wel de aansluitingstreffer op.

vv RCL - asv Wartburgia II
Doelpuntenmaakster was Shanon Molleman die keurig afdrukte. Na vijftien minuten spel in de tweede helft pikte RCL de draad weer op en werd de snelheid weer geoptimaliseerd.
In de 65e minuut de kans voor Claudia Owel maar die werd door Daniëlle van den Bos nog knap gepareerd.

vv RCL - asv Wartburgia II
Twee minuten later werd opnieuw Claudia Owel door Madieke Zaad op links weggestuurd. De slepende beweging en ruimte. Met een prachtige krul scoorde Claudia Owel de 3-1 voor de Leiderdorpse formatie.

vv RCL - asv Wartburgia II
De sprankeling en overtuiging straalde er bij RCL vanaf en Wartburgia onder druk. Een vrije trap van Lesley Landweer werd door Manon Heiliegers net naast gekopt en ook probeerde Landweer het van afstand. De eensgezinde kracht van de Racing duidelijk maar Wartburgia probeerde wel degelijk tegengas te geven. Jennifer de Jong was na een hoekschop gevaarlijk maar Hannah van den Heuvel bood redding.

vv RCL - asv Wartburgia II
In de 79e minuut een vervelende overtreding van sluitpost Daniëlle van den Bos op de doorgebroken Claudia Owel die net buiten de zestien werd getorpedeerd. Leidsman Arie Kuijt liet het voor wat het was en Van den Bos had het geluk van de middag aan haar zijde. Een uitstekende mogelijkheid was weggelegd voor Jill Sanrodji die volledig vrij baan kreeg en het leer niet tegen de touwen aanschoot maar tegen de staander.

vv RCL - asv Wartburgia II
In de laatste fase wat overtredingen her en der dat resulteerde dat de snelheid uit het spel werd gehaald. Jennifer de Jong schoot voor Wartburgia voorlangs en opnieuw kreeg Jill Sanrodji een fraaie mogelijkheid maar haar inzet ging naast. Ook de aangeslagen Claudia Owel kreeg hinkend toch nog een mogelijkheid maar de kracht ontbrak.

vv RCL - asv Wartburgia II
Een uitermate verdiende winst voor thuisploeg RCL in een aantrekkelijk op hoog niveau uitgevoerd duel tegen Wartburgia. Beide teams wilde spelen voor de winst en juist dat maakte het duel op kunstgras aantrekkelijk en levendig. Korte combinaties werden afgewisseld met diepe ballen en dat maakte met een grote dosis creatieve en eensgezinde inzicht het verschil van de middag. Voetbal op niveau en drie punten in de pocket voor RCL dat weer helemaal meedoet in de Hoofdklasse vrouwen. Volgende week ontvangt Wartburgia op Sportpark Drieburg in Amsterdam Saestum uit Zeist en gaat RCL naar  Friesland om tegen Heerenveense Boys de strijd aan te gaan.

Meer beelden van RCL tegen Wartburgia ziet u hier

Comments are closed.

Neem contact op

Decal Digitale Communicatie
Standaardmolen 44
2406 JK Alphen aan den Rijn

T 0172 – 47 89 29
F 0172 – 47 89 58

Decal is aangesloten bij: