RCL II verslaat WVC maar bekert niet verder

In de KNVB beker de ontmoeting tussen het tweede team van RCL en WVC uit Roelofarendsveen. Beide kemphanen waren al uitgeschakeld in deze poule van drie waar Foreholte zich de beste mocht noemen en doorgaat in het bekertoernooi.
vv RCL - sv WVC
Voor zaterdag tweede klasser RCL en zondag derde klasser WVC een ideale mogelijkheid zich voor te bereiden op het nieuwe seizoen. RCL won de matige partij na een 2-0 stand bij rust met 4-0. Een verdiende overwinning die wel moeizaam tot stand kwam door de stugheid van de verdedigingslinie van WVC.

De Leiderdorpse Racing was wel de bovenliggende partij. Nikki van Luxemburg probeerde het al vroeg in de wedstrijd van afstand. Aan de andere kant kreeg ook Kelly van der Tang voor WVC ruimte maar scoren was er niet bij.

vv RCL - sv WVC
In de 26e minuut kwam RCL op een verdiende voorsprong. Een weloverwogen mooie aanval en de eerste die via links werd uitgevoerd. Sara Galeano Rueda op snelheid en de perfecte pass op de inkomende Tamara Schaafstra die geen fout maakte en keurig RCL op voorsprong zette. De kracht van WVC was vanuit een gesloten laatste linie de lijnen verder uit te zetten.

vv RCL - sv WVC
Aanvoerster Kelly van der Tang kreeg een aantal mogelijkheden maar de verdediging van de Racing met Cynthia Roeleveld onder de lat pareerde dat met verve. Voor RCL zoeken naar de opening om tot verdubbeling van de score te komen. Dat lukte niet maar van afstand had het rood witte team van coach Patrick Kuiper meer succes. Het was in de 37e minuut Noa Guijt die van afstand de tweede treffer voor RCL scoorde.

vv RCL - sv WVC
Na de pauze scoorde Geke Maat in de 52e minuut de bevrijdende 3-0 en de wedstrijd was gespeeld. Het duel zakte weg maar vlak voor het laatste fluitsignaal van scheidsrechter van Marwijk bepaalde Isabel van Zijp de eindstand op 4-0. Komend weekend start de competitie en RCL II ontvangt DSVP uit Pijnacker en WVC krijgt zondag Overbos op bezoek.

Meer beelden van RCL II tegen WVC ziet u hier

Comments are closed.

Neem contact op

Decal Digitale Communicatie
Standaardmolen 44
2406 JK Alphen aan den Rijn

T 0172 – 47 89 29
F 0172 – 47 89 58

Decal is aangesloten bij: