Oranje Nassau de meest gelukkige bij RCL

De openingswedstrijd van het seizoen in de Hoofdklasse vrouwen eindigde voor RCL met verlies. Oranje Nassau uit Groningen was de tegenstander op Sportpark de Bloemerd in Leiderdorp. Kwam in de tweede minuut via Bobby Dijkstra op voorsprong en gaf die niet meer uit handen.
vv RCL - cvv Oranje Nassau
RCL bleek niet in staat een bres te slaan in de verdedigingslinie om toch dat ene gaatje te vinden. Wel werd twee maal de lat getoucheerd tegen een controlerend Oranje Nassau. Inzet en veerkracht optimaal echter inzicht en creativiteit liet te wensen over. Het duel stond onder leiding van de goed fluitende Elroy Bos uit Alphen aan den Rijn.

vv RCL - cvv Oranje Nassau
De ploeg van coach Frederik Bollegraaf nog niet compleet maar dat was ook bij de meiden van de thuisploeg het geval. Blessureleed en dat gaf in het team van coach John van der Meer toch de nodige positionele omzettingen. Beide teams wilde dolgraag de eerste drie punten binnenhalen maar Oranje Nassau opende sterk. De Racing achterhoede kon in de tweede minuut met geen mogelijkheid het leer wegwerken. Maaike Stam profiteerde daarvan op links en passte op de vrijstaande Bobby Dijkstra die keurig sluitpost Hannah van den Heuvel de gang naar het net liet maken.

vv RCL - cvv Oranje Nassau
Een domper voor de thuisploeg dat in die beginfase nog zoekende was en moeite had een antwoord te vinden op het opportune spel van de Groningse formatie. Het positiespel beter verzorgd echter de achterhoede van RCL had de organisatie nu op orde. In de opbouw kwam de rood witte ploeg te kort en was niet scherp genoeg. Na zes minuten de eerste aanval van de Leiderdorpsen via de sterk spelende Romy Siera die Jill Sanrodji wegstuurde.

vv RCL - cvv Oranje NassauDe voorzet werd weggewerkt door aanvoerster Sanne Beerta die in feite de gehele wedstrijd een controlerende rol had. Aan de andere kant waren het Celine Agema, Aisse Gumbs, Bobby Dijkstra en Nadia Oukake met mogelijkheden maar Romy Siera en Susanne Hoogenboom gaven niets meer weg.

vv RCL - cvv Oranje Nassau
RCL kwam na zo’n vijftien minuten terug in het spel en zette druk. Samanta Stojanovic was haar opponent Kelly Dekker voorbij maar strandde in het zicht van de haven. In de 18e minuut een goede actie via Madieke Zaad op Claudia Owel die met een fraaie lob bijna doel trof. Doelvrouw Chantal Vlaar kreeg er nog de vingertoppen tegen waardoor het leer tegen de lat kwam. Wel een uitstekende mogelijkheid voor de thuisploeg om de balans te vinden.

vv RCL - cvv Oranje Nassau

In de 23e minuut probeerde RCL het via Manon Heiligers en Madieke Zaad om een doorbraak te forceren. Liepen zich vast in het sterke blok van Marieke de Boer, Kelly Dekker en Klarieke Sebens. Met daarachter altijd nog aanvoerster Sanne Beerta.
Bij RCL achterin in vrijwel identieke situatie met Kimberley van Delft, Susanne Hoogenboom, Amber Chaudron en Romy Siera. Annika Vos en Bobby Dijkstra liepen zich ook daar vast terwijl ook sluitpost Hannah van den Heuvel terloops nog even gestrekt moest op een inzet van Sanne Beerta.

vv RCL - cvv Oranje Nassau
In de tweede helft was het in eerste instantie Oranje Nassau dat met Kelly Dekker en Bobby Dijkstra snode plannen om meer afstand te nemen. Dat lukte niet en RCL veerde op. Nam het initiatief in handen maar was zoekende in het positiespel. Leverde veel in maar de inzet optimaal echter kon met geen mogelijkheid een gaatje vinden.

vv RCL - cvv Oranje Nassau
In de 59e minuut Kimberley van Delft op rechts met een schitterend genomen vrije trap die keurig uit de lucht werd geplukt door sluitpost Chantal Vlaar.
Melanie de Jong, Jill Sanrodji, Madieke Zaad en Claudia Owel probeerden het wel maar hadden het geluk niet aan hun zijde. In de opbouw veel balverlies maar daar profiteerde Oranje Nassau ook niet van.
vv RCL - cvv Oranje Nassau

Uit dode spelmomenten lukte het aanvoerster Lesley Landweer ook niet. In de 67e minuut een vrije trap die door haar vol tegen de lat werd geschoten.
vv RCL - cvv Oranje Nassau

Vier minuten later was het aan de andere kant Hannah van den Heuvel die keurig ingreep bij een actie van Aisse Gumbs. In de laatste fase wankelde Oranje Nassau maar hield stand. Hectische momenten in de zestien maar het net werd door de Racing niet gevonden.
vv RCL - cvv Oranje Nassau
Winst voor Oranje Nassau tegen RCL dat niet in staat was een doorbraak te creëren. Ook het geluk ontbrak bij de rood-witte voorwaartsen. De ploeg uit Groningen controleerde het spel en nam de drie punten dankbaar mee naar het noorden.
Komende week ontvangt Oranje Nassau Heerenveense Boys en gaat RCL op bezoek in Lansingerland om tegen Berkel strijd te leveren.

Meer beelden van RCL tegen Oranje Nassau ziet u hier.

Comments are closed.

Neem contact op

Decal Digitale Communicatie
Standaardmolen 44
2406 JK Alphen aan den Rijn

T 0172 – 47 89 29
F 0172 – 47 89 58

Decal is aangesloten bij: