Berkel en RCL houden elkaar in balans

Thuisploeg Berkel kwam tegen RCL uit Leiderdorp niet verder dan 1-1. Beide doelpunten werden in het begin van de tweede helft gescoord. RCL in de eerste helft met de mogelijkheden maar vergat die te verzilveren. De rollen in de tweede helft waren volledig omgekeerd. De ploeg van Egmond Blinker wist de kansen niet in doelpunten om te zetten. Voor RCL opende Kimberley van Delft de scoren en drie minuten later maakte Michelle Arbman gelijk. Het duel stond onder leiding van de goed fluitende Mario Mulder uit Den Haag.
cvv Berkel - vv RCL
Jan van Eck

Voor het duel werd een minuut stilte in acht genomen. Jan van Eck, lid van verdienste van Berkel, overleed afgelopen vrijdag na een kortstondig ziektebed.

De 77 jarige altijd vriendelijke Van Eck was met hart en ziel op diverse vlakken als vrijwilliger actief voor de vereniging.
Was ook altijd geïnteresseerd wat er bij de pupillen van de week thuis op het menu kwam te staan. Steevast de vraag bij de thuisduels van de Berkel vrouwen. Tijdens het duel van Berkel tegen RCL waren de kinderen van Jan aanwezig.

Op het hoofdveld van Sportpark Het Hoge Land de derby tussen Berkel en RCL. Beide teams nog zoekende naar het juiste evenwicht. Bij de Racing nog steeds de personele problemen door de vele blessures maar ook bij Berkel nog niet echte drive. De opening voor Lesley Landweer om het van afstand te proberen en aan de andere kant de eerste actie van Sabrina Pocorni.

RCL voerde de druk op met een scherpe hoekschop van Robin Potters en die bal werd door aanvoerster Lesley Landweer rakelings over geschoten. Ook Claudia Owel kreeg een mogelijkheid maar de counter van Berkel mocht er ook zijn. Michelle Arbman met de mogelijkheid maar haar inzet werd op de doellijn gekeerd door Kim Akerboom.

Ook Anouk Angkotta probeerde het voor de thuisploeg van afstand maar had daarbij het geluk niet mee. In de 16e minuut opnieuw Michelle Arbman waarbij sluitpost Hannah van den Heuvel gestrekt redding bood.

De Leiderdorpse Racing trok na twintig minuten spel het initiatief naar zich toe en dicteerde het spel op alle fronten. Kansen voor Claudia Owel die op een inzet van Lesley Landweer net over kopte en voor de mee opkomende Susanne Hoogenboom. Pressie voetbal van RCL met Madieke Zaad en Lesley Landweer maar de voorwaartsen kregen met geen mogelijkheid het leer achter doelvrouw Laura Klein Bog in de touwen.

Opnieuw blessureleed bij RCL met Madieke Zaad die noodgedwongen de arena moest verlaten. De aanhoudende druk van RCL bleef en Berkel aanvoerster Demi Verlangen had met Lindy Hogedoorn, Isabel Heinsbroek, Sandra Welles en Femke van de Burg de handen vol om de aanvalsgolven van het in het blauw gestoken rood-witte ploeg uit Leiderdorp te pareren.

In de 33e minuut kreeg Manon Heiliegers de kans om af te drukken maar Laura Klein Bog bood redding. Kim Akerboom kreeg een aantal mogelijkheden net als Amber Chaudron en Jill Sanrodji. Het lukte de Racing maar niet om het veldoverwicht in die fase te verzilveren. Berkel veerde in het laatste deel van de eerste helft op met mogelijkheden voor Melanie den Dulk, Michelle Arbman en Faith Parto die toch een fraaie mogelijkheid kreeg.

Na de aftrap voor het tweede deel op links Jill Sanrodji op Lesley Landweer die op haar beurt het leer in de voeten schoof van de opkomende Kimberley van Delft. Die haalde van 30 meter vernietigend uit en het leer verdween gedragen door de wind onhoudbaar hoog in de kruising.

Kimberley van Delft bracht RCL op een verdiende voorsprong vanwege het krachtsverschil in de eerste helft. Maar lang duurde het feest niet want drie minuten later schoot Michelle Arbman Berkel weer naast RCL. Een prachtige aanval met een diagonaal schot van buiten de zestien werd beloond.

Thuisploeg Berkel kreeg de controle van het duel in handen en terloops schoot Lindy Hogedoorn van afstand. Na 60 minuten spel de kans voor Michelle Arbman echter Hannah van den Heuvel bood redding. In de 68e minuut schoor aanvoerster Demi Verlangen een vrije trap tegen de dwarslegger en ook Sabrina Pocorni lukte het niet om af te drukken.

Bij de Racing bleef de werklust optimaal maar de overtuiging en creativiteit ebde weg. Het slimmer omgaan om in balbezit te komen was nu voorbestemd voor Berkel. Claudia Owel en Jill Sanrodji kregen wel mogelijkheden maar Demi Verlangen trad corrigerend op en liep de gaten dicht. In de laatste fase wilde Berkel wel het verschil in doelpunten om zetten. Maar ook dat lukte de ploeg van Egmond Blinker niet. Wel grote mogelijkheden via Melanie den Dulk maar Hannah van den Heuvel was de reddende engel. Vlak voor tijd was de allerbeste kans weggelegd voor Bianca Troost die de hoek voor het uitkiezen had maar naast schoot.

De beide aan elkaar gewaagde kemphanen hielden elkaar met 1-1 in evenwicht. In de eerste helft was de regie in handen van de ploeg van coach John van der Meer en in het tweede deel dicteerde Berkel de wedstrijd. Beide ploegen hadden moeite om de geboden kansen te verzilveren. Bij Lindy Hogedoorn voelde deze puntendeling niet echt goed. ‘RCL in de eerste fase de betere maar met de omzettingen waren juist wij in de tweede helft de toonaangevende partij. Wij creëerden veel mogelijkheden maar beloonden ons niet en dat voelt niet echt goed’, aldus Lindy Hogedoorn.

Bij RCL is de juiste cadans nog niet gevonden. De werklust optimaal maar veel wisselingen met speelsters in de lappenmand waardoor het speltechnische evenwicht nog niet gevonden is. De factor tijd speelt daarbij een cruciale rol. Komende week ontvangt RCL het Amsterdamse Wartburgia en gaat Berkel op bezoek naar Heerhugowaard om daar aan te treden tegen Reiger Boys.