Woezik schiet droom Berkel aan duigen

De droom van Berkel werd wreed verstoord. Woezik zette Berkel weer met beide benen op de grond. De ploeg uit Wijchen de beste van de middag en stelde op Sportpark Het Hoge Land orde op zaken. Zou dolgraag het Topklasserschap willen continueren en toonde dat ook.

Berkel probeerde het wel maar liep achter de feiten aan. Het werd na een 0-2 stand bij rust uiteindelijk 1-4 voor Woezik en daar was geen speld tussen te krijgen. Een verdiende overwinning en komende week de beslissing tegen Maarssen voor een plek in de Topklasse. De wedstrijd stond onder leiding van de prima leidende scheidsrechter Roy van den Steen die werd geassisteerd door Jacques van Schooneveld en Arie Lingen uit Gouda.

cvv Berkel - sv Woezik
De achtste juni de dag van Sint Medard het voor het zeggen heeft. Met onvoorspelbare natuurlijke elementen als regen en stormachtige wind en dat met code geel. Het blauw van Berkel werd echter niet genoemd en kwam dan ook in het stuk niet voor. De wind dwars over het kunstgrasveld en de regenbuien verlieten al eerder het prachtige Sportcomplex.

cvv Berkel - sv Woezik
Alhoewel regen een wind wel degelijk worden bemind maar echter niet op zaterdag. Woezik uit Wijchen bij Nijmegen liet er geen gras over groeien. Vanaf het eerste fluitsignaal nam de ploeg van coach Tom Vrenken het heft in handen. Ging absoluut efficiënter met de natuurlijke elementen om.
Na het aftasten met wat mogelijkheden kwam Woezik in de vijfde minuut op voorsprong. Een prima uitval via rechts met Cynthia Hartendorf met de pass op de inkomende Jill Pijnappels die keurig het net achter sluitpost Bianca Troost deed bollen.

cvv Berkel - sv Woezik
Een tegenvaller voor Berkel dat duidelijk moeite had het spel met de wind onder controle te krijgen. Daarnaast tevens het middenveld steevast in handen van de bezoekende partij. Woezik was assertiever en scherper. Wel sporadische uitvallen van de ploeg van Egmond Blinker via Lindy Hogedoorn, Melanie den Dulk, Faith Parto en Sandra Welles. Maar dat leverde niets op.

cvv Berkel - sv Woezik
Wel aan de andere kant in de 12e minuut een snelle uitval dat de 0-2 inluidde. Een breedtepass van Loes van Loon op de vrijstaande Naomi Mols die net binnen de zestien uit een bijkans onmogelijke hoek op schitterende wijze scoorde. Maakte wel dankbaar gebruik van de wind en het leer viel met een fraaie curve pal onder de lat onhoudbaar in het net.

cvv Berkel - sv Woezik
Een enorme domper voor promovendus Berkel dat juist in de Hoofdklasse een meer dan uitstekend seizoen draaide dat werd bekroond met een periodetitel. Demi Verlangen was voor de thuisploeg gevaarlijk met een aantal scherpe vrije trappen maar het leverde niets op. Na zo’n twintig minuten spel kwam Berkel weer enigszins in het stuk voor.

cvv Berkel - sv Woezik
Maar het sterke middenveld van Woezik met Laura Kasbergen, Lisanne Coolen, Loes van Loon en Larissa Boelders hadden de touwtjes strak in handen. In de 30e minuut Isabel Heinsbroek met een mogelijkheid net als even later ook Lindy Hogedoorn geschiedenis had kunnen schrijven. Aan de andere kant kreeg Cynthia Hartendorf een prima mogelijkheid maar haar inzet ging net naast.

cvv Berkel - sv Woezik
Na de pauze de schoten van afstand met Faith Parto, Lindy Hogedoorn en Isabel Heinsbroek. Het lukte Berkel maar niet om grip te krijgen op het spel van Woezik. Ook een inzet van Demi Verlangen werd door sluitpost Lieke Wagenvoort nog net tot hoekschop verwerkt. Ruimte voor de meiden uit Gelderland en in de 63e minuut schoot Cynthia Hartendorf raak.

cvv Berkel - sv Woezik

Twee minuten later werd het zelfs 0-4 voor Woezik. Loes van Loon schoot uit een onmogelijke hoek het leer achter Bianca Troost in de touwen. Berkel zette nieuwe krachten in met de jeugdspeelsters Julia Romers en Esmee van der Burg en die lieten goed werk zien.

cvv Berkel - sv Woezik
Berkel kwam terug en redde de eer in de 71e minuut. Een prima combinatie met Melanie den Dulk die het balletje breed legde op Lindy Hogedoorn en knap scoorde.

Vijf minuten voor het einde liep Lieke Tacken in een minuut tijd wegens commentaar op de leiding totaal onnodig tegen twee gele kaarten op. Maar de uitslag bleef heel gewoon 1-4 voor Woezik.

cvv Berkel - sv Woezik
Berkel ontwaakt uit de droom maar kan terugzien op een uitstekend seizoen. Het ultieme gedachtegoed was toch om een plek in de allerhoogste amateurklasse te bewerkstelligen. Het verschil kwam in deze confrontatie duidelijk naar voren maar de speelsters van de ploeg van Egmond Blinker en Silvia Boogaard verlieten met opgeheven hoofd de arena.
Voor Woezik is komende zaterdag een belangrijke dag. Dan moet de ploeg van Ton Vrenken het opnemen tegen Maarssen om die ene plek in de Topklasse vrouwen. Het gaat erom spannen.

Meer beelden van Berkel tegen Woezik ziet u hier

Comments are closed.

Neem contact op

Decal Digitale Communicatie
Standaardmolen 44
2406 JK Alphen aan den Rijn

T 0172 – 47 89 29
F 0172 – 47 89 58

Decal is aangesloten bij: