Reiger Boys verslaat AZSV en is weer Hoofdklasser

De wegen van de KNVB zijn vaak duister maar Reiger Boys mag zich opnieuw Hoofdklasser noemen. Won verdiend met 2-0 van de Aaltense Zaterdag Sport Vereniging na een 1-0 stand bij rust. Zowel Reiger Boys als AZSV kregen deze herkansing door het wegvallen van een club uit de Hoofdklasse. De ploeg van Gerard Nijman pakte in de Eerste klasse B toch heel mooi een periodetitel. En Reiger Boys was in feite al teruggezet naar de Eerste Klasse door het verlies bij Wartburgia.
Reiger Boys - AZSV
De wedstrijd om een plek in de Hoofdklasse werd gespeeld op het schitterende Sportcomplex Anna’s Hoeve van de Hilversumse Sport Vereniging Wasmeer. Een spannend duel met een beter combinerend Reiger Boys dat zeker en vast de laatste strohalm wilde grijpen. Speelde met name in de eerste helft sterk aanvallend met de controle over het middenveld. In de derde minuut scoorde Manon Huisman de enige treffer van de eerste helft maar dat hadden er gezien het spelbeeld meer kunnen zijn.

Reiger Boys - AZSV
In de tweede helft kwam de ploeg uit Aalten sterk terug. Kreeg goede mogelijkheden maar kon die kansen niet verzilveren. Vasthouden in de zestien en een elf metertrap die door Amy Visser van Reiger Boys werd ingeschoten. Die bepaalde de eindstand op 2-0 en een klein feestje werd gevierd. Bloemen waren er van de speelsters van AZSV voor de meiden uit Heerhugowaard en dat werd in hoge mate op prijs gesteld.
Het sportieve duel stond onder goede leiding van scheidsrechter Mark Ouendag die werd geassisteerd door de heren Bayrak en Van Arnhem.

Reiger Boys - AZSV
De thuisbasis van de Hilversumse Sport Vereniging Wasmeer gelegen in een nieuwe wijk aan de oostelijke rand van Hilversum. Een club met een duidelijke groei in het aantal leden. Een fusieclub dat met het samengaan van EMM en Donar al meer dan 100 jaar jong is. Ook het meidenvoetbal staat als een huis en het plezier straalt er van alle kanten af. Nog wel en lange weg te gaan maar zoals filosoof Lao Tse dat verwoordde moet de reis altijd beginnen met de eerste stap.

Reiger Boys - AZSV
Coach Gerard Nijman van de Aaltense Zaterdag Sport Vereniging voorspelde vooral al het beeld van het duel. Maar was al heel blij met zijn meiden en staf in Hilversum te staan om toch de finale te mogen spelen. Winst zou welkom zijn maar Nijman bleef uiterst realistisch.
Jacco Koeleman van Reiger Boys moest met zijn technische en medische staf het moreel van de groep meiden binnen slechts een week weer op scherp zien te krijgen. Van belang dat alle neuzen dezelfde kant op moesten gaan staan. Dat lukte en wilde niets liever dan met het Hoofdklasserschap onder de arm uit Hilversum vertrekken.

Reiger Boys - AZSV
In de derde minuut scoorde de slimme Manon Huisman voor Reiger Boys. Een handige beweging om zich vrij te spelen om vervolgens strak in de uiterste hoek achter sluitpost Nanne Oonk het net te doen bollen.
De girls van Reiger Boys speelde met flair en overtuiging. Zette druk en kreeg veel meer mogelijkheden om de stand te verdubbelen maar dat lukte niet. De ploeg van aanvoerster Judith Westervelt stond onder spanning maar dan ebde weg en kreeg een aantal mogelijkheden.

Reiger Boys - AZSV
In de tweede helft een als herboren AZSV dat een aantal uitstekende mogelijkheden kreeg om de stand in evenwicht te brengen. Het doel werd echter niet gevonden mede door een aantal opvallende reddingen van doelvrouw Jana Spieker.

Reiger Boys - AZSV
Aanvoerster Aaike Verschoor hield het hoofd koel en bracht met Michelle Knopp het ritme weer terug in het team uit Heerhugowaard.

In de 71e minuut de definitieve beslissing. Vera Janssen hield in de zestien Amy Visser vast en een strafschop de enige en juiste beslissing.

Reiger Boys - AZSV
Vanaf elf meter schoot Amy Visser vlekkeloos raak en bracht daarmee de eindstand van het duel op 2-0.
De wedstrijd gespeeld en de ontlading groot bij de speelsters en staf van de ploeg uit Heerhugowaard.

Reiger Boys - AZSV
Jacco Koeleman was dolblij met het resultaat en ook bij Judith Kouwen rolde spontaan de tranen over de wangen. Verleden week Eerste Klasser en nu weer Hoofdklasser, het kan verkeren.
Gerard Nijman voorspelde vooraf het verloop en dat bleek een juiste visie. Reiger Boys sterker en technisch beter maar wij waren blij om deze finale te mogen spelen. Een ervaring rijker en in feite moet de ploeg komend seizoen gewoon kampioen worden.

Reiger Boys - AZSV
Na afloop feest uiteraard bij de West Friezinnen maar toch ook voldoening bij AZSV. Na het bier kwamen de bloemen van de ploeg uit het oosten voor de speelsters van Reiger Boys en die geste werd enorm op prijs gesteld.  

Meer beelden van Reiger Boys tegen AZSV ziet u hier

Comments are closed.

Neem contact op

Decal Digitale Communicatie
Standaardmolen 44
2406 JK Alphen aan den Rijn

T 0172 – 47 89 29
F 0172 – 47 89 58

Decal is aangesloten bij: