Reiger Boys promoveert

Het tweede team van Reiger Boys promoveert naar de Tweede Klasse. De ploeg van Fien Timisela versloeg FC Dauwendaele na een 2-0 stand bij rust met 3-0.
De wedstrijd was niet van hoog kaliber maar dat is nu eenmaal een finale nooit. De spanning droop er wel vanaf want wie van de twee periodekampioenen uit de Derde Klasse zou gaan promoveren was vooraf de prangende vraag.
Reiger Boys II - FC Dauwendaele
De nacompetitie en dan door weten te dringen tot de finale was voor coach Adri Franke van FC Dauwendaele uit het Zeeuwse Middelburg al de kers op de taart. Winst zou heel mooi zijn maar het plezier komt toch in de eerste plaats.
Voor de realistische coach Fien Timisela van Reiger Boys uit het Noord Hollandse Heerhugowaard zou het wel eens heel erg spannend kunnen worden. Het was ook haar laatste duel als coach van de geel-zwarte formatie en de speelsters wilde dan ook dolgraag deze partij omzetten in winst en promotie.

Reiger Boys II - FC Dauwendaele
Reiger Boys de betere ploeg in de eerste helft nam duidelijk meer initiatief en had meer beleving in het spel. Doelpunten van Jitske Li en Liz Mammen en alle twee van ruime afstand ingeschoten. In de tweede helft pakte Dauwendaele de draad weer op en kreeg een aantal goede mogelijkheden echter het scorend vermogen liet het afweten. Reiger Boys herpakte zich en Reza Broersma bepaalde de eindstand op 3-0. Na het laatste fluitsignaal werd de promotie gevierd.

Reiger Boys II - FC Dauwendaele
De finalepartij werd gespeeld op het Gemeentelijk Sportpark van SSS in Klaaswaal. De ideale vereniging als het gaat om promotie van het vrouwenvoetbal in ons land. Het eerste team speelt een belangrijke rol in de Topklasse en won de Voetbal Rotterdam Cup. Het tweede elftal wist zelfs de KNVB Districtsbeker in West II binnen te slepen. De ontvangst prima geregeld en het duel stond onder leiding van scheidsrechter Leon van der Boon uit Warmond. Hij werd geassisteerd door Daan Mulders en David Coenraads. Het arbitrale trio deed het in Klaaswaal uitstekend.

Reiger Boys II - FC Dauwendaele
Het was aftasten in de eerste minuten met aanvoerster Amber Hoogeveen, Judith de Bruin en Lysanne Hollenberg voor Reiger Boys. Met aan de andere kant Lynn Schalkwijk en Anne van Vooren voor Dauwendaele.
De formatie uit Heerhugowaard probeerde wel het initiatief naar zich toe te trekken maar de verdediging van Dauwendaele met Naomi van Gilst en Muriël Marijs stond als een blok.

Reiger Boys II - FC Dauwendaele

In de zevende minuut moest sluitpost Renske de Jonge gestrekt op een inzet van Esmee Dekker na een pass van Zoyla Barendse. Een minuut later het eerste gevaar voor de ploeg uit Middelburg met Anne van Vooren, Lotte Elenbaas en Nicky Riemens. Goed werk van Kelly Blankert en sluitpost Nicole Panis die het leer onderschepte.

Reiger Boys II - FC Dauwendaele
Bij Reiger Boys een actieve rol voor aanvoerster Amber Hoogeveen die keurig de aanvallen inleidde. De meiden uit Middelburg met Amy Hiemstra en Katja Wattel hielden het hoofd koel. Reiger Boys zette druk en probeerde wel een doorbraak te forceren maar liep zich vast terwijl aan de andere kant Nicky Riemens en Maxime Francke mogelijkheden creëerden ook zonder resultaat.

Reiger Boys II - FC Dauwendaele
In de 22e minuut kwam Reiger Boys op voorsprong. Een schot van afstand van ver buiten de zestien van Jitske Li trof hoog in de touwen doel. Een niet geheel onverdiende voorsprong voor de meiden van Fien Timisela. Het spel was nu eenmaal beter verzorgd en de bewegingen maximaal. De wedstrijd was spannend maar niet van het kaliber dat je zou mogen verwachten.
Zes minuten later was het opnieuw raak voor de girls uit Heerhugowaard. Een vrije trap die werd genomen door Judith Kouwen bereikte Liz Mammen op links die net binnen de zestien vernietigend uithaalde en de 2-0 voor Reiger Boys scoorde.

Reiger Boys II - FC Dauwendaele
Een riante voorsprong maar Dauwendaele gaf zich niet zomaar gewonnen. Pakte de draad weer op en Moirah Cohen en Nicky Riemens kregen nog wat mogelijkheden echter Nicole Panis pareerde die inzetten met glans.

Reiger Boys II - FC Dauwendaele
Na de pauze liet Reiger Boys het initiatief over aan de meiden van de coaches Adri Franke en Jako Hiemstra. Een vrije trap van Katja Wattel was gevaarlijk maar ook kregen Anne van Vooren en Nicky Riemens een aantal goede mogelijkheden. Dauwendaele zette zelfs Reiger Boys onder druk en had in die fase wel degelijk wat terug moeten doen. De verdediging met Judith Kouwen en Kelly Blankert kreeg wel degelijk het een en ander te verwerken net als sluitpost Nicole Panis die toch een aantal keren gestrekt moest gaan.

Reiger Boys II - FC Dauwendaele
Na zo’n 20 minuten spel in het tweede deel was het weer Reiger Boys dat het middenveld in handen kreeg. Maar met het zonnetje fel verdween ook de spirit uit het spel. Toch mogelijkheden in de 75e minuut met het goed doorgaan van Joy Kalmeijer met de kans voor Esmee Dekker.

Reiger Boys II - FC Dauwendaele
Een minuut later was het dan toch raak voor Reiger Boys. Een foutje met het uitverdedigen en daar werd dankbaar gebruik van gemaakt door Reza Broersma die heel keurig het leer in de touwen schoot en Reiger Boys daarbij op een comfortabele 3-0 voorsprong zette.

Reiger Boys II - FC Dauwendaele
Vlak voor tijd de publiekswissel voor Lotte Elenbaas van Dauwendaele maar de wedstrijd zat in de pocket van Reiger Boys. Winst derhalve en een fraai seizoen werd afgesloten met promotie naar de Tweede Klasse.

Reiger Boys II - FC Dauwendaele

Voor FC Dauwendaele duurde de nacompetitie net een wedstrijd te lang. Schakelde verleden week Berkel uit maar het lukt niet om Reiger Boys te verslaan. Geen man overboord bij de Zeeuwse formatie en volgens doelvrouw Renske de Jonge moet komend seizoen gewoon het kampioenschap worden binnen gehaald.
Voor Reiger Boys een mijlpaal om juist een fraai afscheid te creëren voor de vertrekkende coach Fien Timisela. Die flikte het toch maar mooi om met haar staf en meiden de fel begeerde promotie binnen te slepen.

Reiger Boys II - FC Dauwendaele
Het seizoen ten einde en alle beslissingen zijn inmiddels gevallen. Vreugde en verdriet staan niet ver van elkaar verwijderd. De vakantieperiode breekt aan en dan gaan we er komend seizoen weer tegenaan om te vlammen en resultaten neer te zetten.

Fien promoveert
Meer beelden van Reiger Boys tegen FC Dauwendaele ziet u hier

Comments are closed.

Neem contact op

Decal Digitale Communicatie
Standaardmolen 44
2406 JK Alphen aan den Rijn

T 0172 – 47 89 29
F 0172 – 47 89 58

Decal is aangesloten bij: