FC Oudewater wint KNVB Districtsbeker

De finale van de KNVB Distritsbekerstrijd in West II bij de meiden onder zeventien was een strijd tussen ARC uit Alphen aan den Rijn en FC Oudewater. Een spannende wedstrijd om de fel begeerde bokaal gespeeld op het fraaie sportcomplex van Barendrecht. Dat alles onder leiding van scheidsrechter Jongeneel met als assistenten de heren Holvast en Kaijen.
sv ARC - FC Oudewater (MO 17)

Het werd een uiterst spannende pot voetbal met het warme weer en dat op kunstgras. De wedstrijd werd al in de eerste minuut beslecht in het voordeel van Oudewater via een doelpunt van Puck Sprenkels. FC Oudewater controleerde in de eerste helft het duel maar het tweede bedrijf was het ARC dat het spel maakte. Creëerde vele mogelijke maar wist niet tot score te komen. FC Oudewater is de trotse bekerwinnaar bij de meiden onder zeventien en na het laatste fluitsignaal brak het feest los.

sv ARC - FC Oudewater (MO 17)
Een spannende dag want de vraag was wie met de KNVB Districtsbeker in West II in ontvangst zou mogen nemen. Een beetje nervositeit bij de meiden uit Oudewater want je weet het immers nooit bij de Waag. Bij ARC uit Alphen aan den Rijn was het Ilse Voogt die alleen huiswaarts wilde gaan met de KNVB beker in bezit. Maar het zou toch anders gaan verlopen.

sv ARC - FC Oudewater (MO 17)
In de eerste minuut een hoekschop voor Oudewater op links die heel keurig door Vera van der Wijngaard in de doelmond werd gebracht. Daar kopte heel strak Puck Sprenkels het leer vol overgave in de touwen achter sluitpost Lisa van der Snoek. FC Oudewater al direct op voorsprong en wat zou het aanwezige publiek nog meer voorgeschoteld krijgen. ARC leek niet aangeslagen en kwam er een aantal keren goed en gevaarlijk uit.

sv ARC - FC Oudewater (MO 17)
Ilse Voogt en Jasmijn Hooftman maar tot twee maal toe kreeg Tess de Bruyn er nog een voet tegen. Wel controleerde Oudewater het spel en had het middenveld in handen.

sv ARC - FC Oudewater (MO 17)
ARC had geen geluk met een inzet van Jasmijn Hooftman. Doelvrouw Leire Middelman kon gestrekt met de vingertoppen het leer nog net tot hoekschop verwerken.

sv ARC - FC Oudewater (MO 17)
In de dertiende minuut opnieuw een fraaie mogelijkheid voor Puck Sprenkels op aangeven van Lisanne Boere. Oudewater had het beste van het spel maar kon ondanks de goede aanvallen de voorsprong niet verder uitbouwen. Joanne Blanksma van ARC greep een aantal keren goed in net als sluitpost Lisa van der Snoek.

sv ARC - FC Oudewater (MO 17)
Na de pauze was het ARC dat de bakens wilde verzetten. Dat lukte wel en de ploeg van aanvoerster Tess Overbeek creëerde een aantal uitstekende mogelijkheden. De Racing voorwaartsen hadden moeten scoren echter op stoïcijnse wijze verdedigde Leire Middelman haar vesting.

sv ARC - FC Oudewater (MO 17)
Dat ondanks het feit dat ze nog een keer heel goed wegkwam na een schot tegen de staander. Het leer wilde er gewoon niet in en aan de andere kant was het Vera van der Wijngaard die de score wilde verdubbelen maar dat zonder succes. Het was in hoofdzaak ARC dat in Barendrecht geen klink klare munten kon slaan.

sv ARC - FC Oudewater (MO 17)
Oudewater hield ondanks de druk van ARC het hoofd koel en dat ene doelpunt in de eerste minuut bleek beslissend om er met de KNVB Districtsbeker vandoor te gaan richting Waag.
Was het niet Johan Cruijff die memoreerde dat je om te winnen altijd een doelpunt meer moet scoren dan de tegenstander. Dat gebeurde dus en dan verdien je gewoon de beker.

Voor de Alphense Racing zeker geen trieste aftocht. Aanvoerster Tess Overbeek dankte de speelsters voor de inzet dit seizoen. Keurige woorden met de complimenten als waardering ook naar de speelsters van Oudewater.

Meer beelden van ARC tegen Oudewater ziet u hier.

Comments are closed.

Neem contact op

Decal Digitale Communicatie
Standaardmolen 44
2406 JK Alphen aan den Rijn

T 0172 – 47 89 29
F 0172 – 47 89 58

Decal is aangesloten bij: