Berkel neemt tegen Foreholte eerste hobbel

Berkel won met 4-2 van Foreholte uit Voorhout. De ploeg van Nadia Roukes en Ronald Lamens blijft daarmee in de race om de plek in de Tweede Klasse veilig te stellen. Gemakkelijk ging dat overigens niet. Want na de reguliere speeltijd was de stand met 2-2 nog in evenwicht.
cvv Berkel II - vv Foreholte
Foreholte speelde het spelletje voetbal uiterst beheerst en had de touwtjes strak in handen. Tara de Boe bracht Berkel in de eerste helft op voorsprong maar het initiatief lag wel degelijk bij de ploeg van de coaches Koos Kranenburg en Rob van Leeuwerden. In de tweede helft scoorde Tamara Perez de Haas de gelijkmaker maar vijf minuten later was het opnieuw Berkel dat via de slimme Tara de Boe het net wist te vinden.

cvv Berkel II - vv ForeholteForeholte kwam via Noa van de Boon weer op gelijke hoogte. Het werd uiterst spannend en de krachten van de meiden uit Voorhout ebde weg. Echter een verlenging was noodzakelijk om een winnaar aan te wijzen.
Joëlle van Dorp schoot met een streep in de eerste verlenging Berkel op voorsprong. Conditioneel was de thuisploeg nu wel superieur. In de tweede verlening liet Brenda Machielse er vijf minuten voor tijd geen gras over groeien en kopte Berkel naar een 4-2 eindstand.

cvv Berkel II - vv Foreholte
Warm en de spanning merkbaar. Berkel in de nacompetitie en wie had dat bedacht na toch een goed seizoen. Foreholte de tegenstander die in de Derde Klasse zeer verdienstelijk voetbal liet zien. Ook nu was Foreholte er in de eerste minuut al heel dichtbij. Het antwoord kwam van Demi de Boe maar het was aftasten in die eerste fase. In de achtste minuut prima werk van Demi de Boe met de pass op de opkomende Jaimy Treurniet die sluitpost Denise Kralt gestrekt deed gaan.

cvv Berkel II - vv Foreholte
De ploeg uit Voorhout kreeg grip op het middenveld met aanvoerster Zoë Kortekaas, Sanne de Baas en Steffi Huyts. Uit een vrije trap schoot Anouk van der Geer vol tegen de dwarsligger en daar kwam Berkel goed weg. Ook Daphne Mintardjo en Tereza Stara kregen een aantal goede mogelijkheden. Foreholte had duidelijk het betere van het spel en Berkel liep volledig achter de feiten aan. Sluitpost Celine Lindhoudt pareerde vele inzetten.

cvv Berkel II - vv Foreholte
In de 22e minuut kwam Berkel op voorsprong. Volkomen onverwachts trouwens maar wel de klasse van die slimme Tara de Boe die een foutje achterin genadeloos afstrafte en Berkel op voorsprong bracht.

cvv Berkel II - vv Foreholte
Tegen de verhouding in maar dat maakte voor het trouwe thuispubliek niets uit. In de 34e minuut Anouk Bernoster die Joëlle van Dorp in stelling bracht maar Denise Kralt bood redding. Aan de andere kant was het Anouk van der Geer met een mogelijkheid maar die inzet ging over.

cvv Berkel II - vv Foreholte
De donderspeech van strateeg Ronald Lamens in de pauze deed het spel van Berkel wel degelijk ten goede komen. Een schot van Jaimy Treurniet leverde gevaar op net als een fraaie actie van Anouk Bernoster. Druk nu bij Berkel maar dat hield wel in ruimte voor de meiden uit Voorhout. Een hoekschop van Noa van de Boon leverde wel degelijk gevaar op. Tamara Perez de Haas kreeg de mogelijkheid maar Celine Lindhout pareerde met klasse. Maar de formatie uit Voorhout kwam in de 53e minuut wel degelijk langszij. Berkel kreeg achterin de bal niet weg en leverde in bij Tamara Perez de Haas die raak schoot.

cvv Berkel II - vv Foreholte
Die stand prijkte slechts vijf minuten op het scorebord. Anouk Bernoster ging karaktervol goed door en speelde zich vrij. Schoot met een fraaie krul op de staander.

cvv Berkel II - vv Foreholte
Tamara de Boe was er als een duiveltje uit het overbekende doosje bij om de terugspringende bal in de touwen te jassen. Berkel op voorsprong en wilde meer maar Foreholte was wel degelijk snel in de omschakeling.

cvv Berkel II - vv Foreholte
In de 68e minuut schoot Noa van de Boon heel keurig beide aan elkaar gewaagde kemphanen weer op gelijke hoogte. Het zou er om gaan spannen op Sportpark Het Hoge Land. Echter de omzettingen van Nadia Roukes en de tactische adviezen van de strateeg Lamens hadden een positieve uitwerking. Daarbij kwam wel dat de energie bij Foreholte wegebde.

cvv Berkel II - vv Foreholte
Het laatste kwartier was voor Berkel dat het initiatief overnam en het middenveld nu wel onder controle kreeg. Het geloof in eigen kunnen weer volledig intact bij Berkel maar terloops schoot voor Foreholte wel Denise Postma tegen de dwarsligger. Kansen voor Brenda Machielse, Jonna Hulshof en Demi de Boe maar het bleef in de reguliere speeltijd 2-2.

cvv Berkel II - vv Foreholte
In de eerste verlenging direct Daphne Mintardjo en een vrije trap van Noa van de Boon met Foreholte dat wel degelijk een laatste strohalm wilde pakken. Echter Berkel de regie en Tara de Boe van afstand.

cvv Berkel II - vv Foreholte
In de 97e minuut was het Brenda Machielse die Joëlle van Dorp wegstuurde en net binnen de zestien loeihard uithaalde en met een strakke onhoudbare streep Berkel weer op voorsprong zette.
In de tweede verlenging werd het conditionele verschil wel duidelijker. Berkel snel en krachtig met een schot van Jaimy Treurniet dat net naast ging. Ook Jonna Hulshof liet zich met regelmaat voorin zien en kreeg een aantal fraaie mogelijkheden.

cvv Berkel II - vv Foreholte
In de 115e minuut een hoekschop die werd genomen door Tara de Boe die door Brenda Machielse op haar blauwe pantoffels keurig met het hoofd werd ingekopt. Berkel op een veilige 4-2 met een heel fraaie actie. Jaimy Treurniet schoot terloops nog tegen even tegen de lat maar beloofde plechtig een volgens keer de bal in de touwen te schieten.

cvv Berkel II - vv Foreholte
Na afloop wel de teleurstelling bij Koos Kranenburg van Foreholte en collega strateeg Ronald Lamens was uiterst blij met deze winst. “De bezieling bij ons kwam wel wat laat op gang maar voetballend knokten we ons wel naar de winst. En dat is het enige wat nu telt. Daar moeten wij met z’n allen van doordrongen zijn” , aldus Ronald Lamens die zijn meiden wel complimenteerde met de winst en het doorzettingsvermogen.
Berkel nam deze moeilijke hobbel. Verre van gemakkelijk want Foreholte speelde prima voetbal maar kwam alleen conditioneel te kort. Het verlies deed pijn maar werd sportief gedragen. Berkel verder om de plek in de Tweede Klasse te continueren en de eerste hobbel is genomen. Komende de week gaat Berkel naar Middelburg om tegen FC Dauwendaele de volgende heuvel te nemen.

Meer beelden van Berkel tegen Foreholte ziet u hier.

Comments are closed.

Neem contact op

Decal Digitale Communicatie
Standaardmolen 44
2406 JK Alphen aan den Rijn

T 0172 – 47 89 29
F 0172 – 47 89 58

Decal is aangesloten bij: