RCL wint van RKDEO en is kampioen

De meiden van RCL onder de 17 hadden slechts een puntje nodig om zich kampioen te noemen. De spanning op de gezichten van de speelsters af te lezen. Maar ook bij Racing coaches Johan Ouwerkerk, Glenn van der Stel en Shahroch Ramez was de nervositeit aanwezig. Zou het nog kunnen misgaan??
RCL - RKDEO (MO17)
Bij coach Rob van der Sman van RKDEO de nuchterheid om op sportieve wijze de strijd te spelen. En dat in de beginfase met te weinig mankracht.  Op overtuigende wijze werden door RCL zeven hele fraaie doelpunten gescoord. Het was spetterend vuurwerk met een heuse zevenklapper. De stand 3-0 bij rust met een overweldigende eindstand van 7-0.

Vier doelpunten van Lea Luzolo, een van sluitpost Pia Donatz uit een elf meter trap en twee van Anne den Hartog. De ploeg uit Nootdorp werd verslagen maar liet wel degelijk goed voetbal zien. RCL de ongeslagen kampioen van de Eerste Klasse en na het laatste fluitsignaal kon het feest een aanvang nemen.

Eerbetoon aan de ontvallen Johan van der Schoor met een minuut stilte. De vlaggen halfstok en een rustgevende stilte. Van der Schoor verzette als vrijwilliger bij RCL voor de meiden en vrouwen achter de schermen veel werk.

De leiding van het duel was in prima handen van een onafhankelijk trio onder leiding van Wessel Smit met als assistenten Tim van Doorn en Stephan Bronmeijer. En dat alles met communicatie onderling maar zonder video assistent referee.

In de tweede minuut opende Lea Luzolo voor de thuisploeg de score. Een handig doelpunt zo vroeg in het duel en de spanning bij de speelsters verdween in het heerlijke zonnetje. RCL zette druk en Nikki Dubbelaar kreeg met haar vrije trap net niet haar doelpuntje mee. Het was geen hoogstaand voetbal maar dat was ook niet te verwachten. Wel wervelende actie bij de Leiderdorpsen die het publiek ook deed meegenieten. De spandoeken spraken boekdelen en toeters maakte duidelijk dat het spannend was. Kansen voor RCL met Veere Nieuwenhuizen die in de 22e minuut in het zijnet schoot. RKDEO nu op volle kracht en speelde de bal slim rond maar sluitpost Pia Donatz liet zich echter niet verschalken. Anne Brouwer, Jalisa Louwerse en Shanell van Exel hielden het hoofd koel achterin bij de rood witte thuisploeg.

De spanning nam toe nadat Lea Luzolo tot twee maal toe een fraaie mogelijkheid kreeg. Maar in 29e minuut was het opnieuw Lea Luzolo die na een fraaie dieptepass meters mocht maken en de veilige tweede treffer op het scorebord deed prijken.

De ploeg uit Nootdorp nog steeds niet onder de indruk maar het middenveld van de Racing met Evie van Duin, Desteney Massing en Kristel Verschoore de la Houssaie deden baanbrekend werk. In de 33e minuut was het opnieuw Luzolo die van zich deed spreken. Net over de middellijn ontfutselde Luzolo het leer en op snelheid werden meters gemaakt en het leer in de touwen geschoten.

Een stand bij de pauze van 3-0 en aan het begin van de tweede helft leek het erop dat de wedstrijd was gespeeld. De Leiderdorpsen namen gas terug en speelden het leer met Cato van Heek, Summer Rotmensen, Melysha den Hertog keurig rond.

Maar toch kreeg Rowan van Heijningen van RKDEO toch een aantal mogelijkheden. Evie van Duin geconcentreerd in het midden met in de 56e minuut de pass op Lea Luzolo die de 4-0 in de touwen schoot.

Vier minuten later een aangeschoten handbal op korte afstand in de zestien. Op advies van de assistent scheidsrechter werd een strafschop toegekend. Een zware beslissing maar daar profiteerde RCL doelvrouw Pia Donatz optimaal van.
In de 71e en 79e minuut scoorde Anne den Hartog op prachtige wijze en bracht daarmee de eindstand van het duel op 7 tegen 0. Na afloop werd de alcoholvrije champagne op feestelijke wijze ontkurkt en nam het feest een aanvang. Een uitstekend seizoen van RCL werd afgesloten met een volkomen terecht kampioenschap.