RCL onderuit tegen Oranje Nassau

Oranje Nassau kwam voor de drie punten naar Leiderdorp en nam die na afloop ook mee naar Groningen. Het was op Sportpark de Bloemerd de betere partij dat het middenveld strak in regie kreeg. Het kunstgras met de zonnestralen moeilijk bespeelbaar waarbij de kunststofkorrels de warmte voelbaar uitstraalde. Dat kwam het spel bij beide kemphanen niet te goede.
vv RCL - cvv Oranje Nassau
Na een 0-0 stand bij rust maakte Annika Vos met een mooie dropvolley aan alle onzekerheid een einde en scoorde voor de ploeg uit Groningen. In de 77e minuut werd het 0-2 via een kopbal van Sanne van Dalen. De Leiderdorpsen, spelend met rouwbanden, stelden daar te weinig tegenover. De ploeg werkte hard en toonde inzet maar kon geen vuist maken. Wel een aantal mogelijkheden maar de drie punten gingen volkomen terecht mee naar Groningen.

vv RCL - cvv Oranje Nassau
De laatste thuiswedstrijd van het seizoen van RCL werd gekenmerkt door een minuut stilte ter nagedachtenis aan de ontvallen Johan van der Schoor. Leidsman Dik Johan Veldhuizen bracht uit piëteit de speelsters de trieste informatie. Muisstil werd de man, die altijd voor de meiden en vrouwen van de Leiderdorpse Racing achter de schermen zijn werk vervulde, met eerbied respectvol in gedachten genomen.

vv RCL - cvv Oranje Nassau
De bal rolde op kunstgras waar de korrels een enorme hoeveelheid warmte deed migreren naar de speelsters. Beide ploegen hadden hier wel degelijk last van maar bij de Racing waren er meer problemen. Van huishoudelijke aard dan wel te verstaan. Vijf speelsters uit de basis ontbraken wegens blessures maar werden keurig vervangen en dat met maximale inzet.
In de vijfde minuut een actie van Jill Sanrodji en drie minuten later probeerde aanvoerster Lesley Landweer het van afstand.

vv RCL - cvv Oranje Nassau
Oranje Nassau met een scherpe hoekschop van Annika Vos werd keurig door Racing sluitpost Hannah van den Heuvel onderschept. Romy Siera in een aanvallende positie ondernam in de 15e minuut een flinke rush die echter verzandde in het zicht van de haven. Ook Luna van den Hout en Jennifer Beharie kregen mogelijkheden maar het geluk ontbrak bij de Leiderdorpsen.
Halverwege de eerste helft kreeg de ploeg van Sten Dallinga het middenveld in handen.

vv RCL - cvv Oranje Nassau
Heerlijk werd het spel verdeeld en Boukje Hiemstra kopte een hoekschop van Annika Vos net naast. Daarnaast nog meer Gronings gevaar. Amy in het Veld gaf een prima pass op de inkomende Nadia Oukake die haar inzet gestopt zag worden door sluitpost Hannah van den Heuvel.

vv RCL - cvv Oranje Nassau
Geen hoogstaand voetbal trouwens op de warme korrels en dat in een laag versnelling. In de 32e minuut schoot Sanne van Dalen loeihard tegen de dwarsligger en daar kwam de ploeg van coach Janet Griffioen goed weg. Esmee Dekker en Yara Haasnoot kregen voor RCL nog wat mogelijkheden maar het net werd niet gevonden.

vv RCL - cvv Oranje Nassau
Onder het toeziend oog van vader Leo Maat werd het groene gras vakkundig bespeeld door dochter Geke. Die had al een wedstrijd in de benen maar moest noodgedwongen toch weer acte de préséance geven. Echter de wedstrijd was na vier minuten in de tweede helft al gespeeld. Een schitterende dropvolley van Annika Vos trof doel. Hoog en zuiver vanaf zo’n 18 meter en dat werd terecht gevierd in het Groningse kamp.

vv RCL - cvv Oranje Nassau
De druk bij Oranje Nassau en bij de Leiderdorpsen sporadisch Kimberley van Delft en Romy Siera die Yara Haasnoot in stelling wilde brengen. Dat lukte niet en met geen mogelijkheid kon RCL een vuist maken tegen de degelijk en gesloten spelende Groningse meiden. Ook de schoten van afstand van Lesley Landweer troffen geen doel.

vv RCL - cvv Oranje Nassau
In de 77e minuut werd het 0-2 voor Oranje Nassau. Een strakke voorzet van Annika Vos werd door Sanne van Dalen ingekopt.
Dat was tevens de eindstand van het matige duel dat in prima handen was van scheidsrechter Dik Johan Veldhuizen. Voor de Racing de vierde thuisnederlaag van dit seizoen dat wordt afgesloten in de middenmoot. Best wel een prestatie van niveau van een nieuw team in opbouw.

Meer beelden van RCL tegen Oranje Nassau ziet u hier
Johan van der Schoor laat leegte achter

Comments are closed.

Neem contact op

Decal Digitale Communicatie
Standaardmolen 44
2406 JK Alphen aan den Rijn

T 0172 – 47 89 29
F 0172 – 47 89 58

Decal is aangesloten bij: