Berkel vol overtuiging langs RCL

Eenzijdig duel tussen Berkel en RCL uit Leiderdorp op Sportpark Het Hoge Land. De thuisploeg had de touwtjes strak in handen alhoewel RCL best wel wat mogelijkheden creëerde maar wel heel erg nonchalant daarmee omsprong. Berkel speelde degelijk en bovendien efficiënt.
CVV Berkel - vv RCL

Na een 2-0 stand bij rust werd het 5-0 voor de ploeg van Egmond Blinker en Silvia Boogaard. De doelpunten voor de pauze werden gescoord door Melanie den Dulk en Michelle Arbman. Na rust nog twee hele fraaie treffers van Melanie den Dulk en een slim doelpunt van Lindy Hogedoorn. De wedstrijd stond onder de bezielende leiding van scheidsrechter Paul Ramdayal uit Spijkenisse die een prima wedstrijd floot.

CVV Berkel - vv RCL
De laatste competitiewedstrijd van het seizoen 2018-2019. Voor RCL stond er niets meer op het spel maar voor Berkel is het behalen van de derde periodetitel van groot belang. Meedoen om promotie naar de Topklasse is het ultieme doel om na een jaar Hoofdklasse opnieuw een vette prijs binnen te slepen. Het kan verkeren bij de ploeg uit Lansingerland die optimaal de vrouwen laat presteren.

CVV Berkel - vv RCL
Maar ook het duel van de afzwaaiers. Coach Janet Griffioen vertrekt na vier jaar RCL naar Maarsen en Sabine Verheul en Dominique van Wensveen stoppen. Luna van den Hout vertrekt en Jennifer Beharie gaat voetballen en leren in de States.

CVV Berkel - vv RCL
Bij Berkel het afscheid met een overvloed aan tranen. Aanvoerster Lisa Wijnen stopt maar ook het emotionele afscheid van Kimberley Houwaart. Bezig met een sterk seizoen en haar carrière helemaal aan duigen door een blessure gevolgd door de vele operaties. Tranen dus want dat viel ff wel heel erg zwaar.

CVV Berkel - vv RCL
De eerste fase was voor Berkel met een strakke voorzet van Michelle Arbman op Lindy Hogedoorn die rakelings over kopte. Ook Chantal van der Breggen probeerde het van afstand. In de tiende minuut de eerste aanval van de Leiderdorpsen. Madieke Zaad met Jill Sanrodji en Yara Haasnoot die stevig uithaalde. Maar sluitpost Bianca Troost pareerde de inzet met klasse.

CVV Berkel - vv RCL
In de 12e minuut kwam Berkel op voorsprong. Faith Parto op snelheid met de pass op Melanie den Dulk die de openingstreffer voor haar rekening nam.

Het spel golfde op en neer. Het middenveld met Sandra Welles, Lindy Hogedoorn en Anouk Angkotta van Berkel bepaalde veel maar ook Madieke Zaad, Lesley Landweer en Jennifer Beharie waren actief en creëerden wel degelijk mogelijkheden.

CVV Berkel - vv RCL

Maar alle inspanningen ten spijt leverde dat voor de Leiderdorpsen niets op. Ook Kimberley van Delft was gevaarlijk maar de stootkracht ontbrak bij RCL voorwaartsen. Door de druk van de Racing kreeg Berkel steeds meer ruimte voor de counter. En die was vlijm en vlijmscherp. In de 20e minuut kreeg Melanie den Dulk een mogelijkheid maar deze werd door sluitpost Hannah van den Heuvel nog onderschept. Ook een vrije trap van Sandra Welles was gevaarlijk net als een actie van Michelle Arbman.

CVV Berkel - vv RCL
RCL probeerde het wel via Jennifer Beharie en een fraaie omhaal van Yara Haasnoot maar het leverde geen klinkklare minuten op. Berkel met Demi Verlangen en Faith Parto de stuwende krachten met de regie in de pocket. Ruimte werd gecreëerd en daar profiteerde de snelle Michelle Arbman in de 38e minuut van en scoorde de 2-0 voor Berkel.

CVV Berkel - vv RCL
Eenzelfde beeld in de tweede helft met Lindy Hogedoorn, Sandra Welles en Isabel Heinsbroek om de structuren aan te geven. In de 70e minuut werd het 3-0 voor Berkel. Lindy Hogedoorn omzeilde heel slim de buitenspelval en bracht Melanie den Dulk in stelling die het net deed bollen. Zes minuten laten waren de rollen net andersom.

CVV Berkel - vv RCL
Nu was het Melanie den Dulk die heel keurig Lindy Hogedoorn aanspeelde en op schitterende wijze de stand op 4-0 bracht. RCL probeerde het wel en kreeg best wel wat mogelijkheden maar erg nonchalant werd daarmee omgegaan. En natuurlijk passeer je Bianca Troost niet zomaar.

CVV Berkel - vv RCL
Ook de dwarsligger werd nog getoucheerd maar bij de Racing was de overtuiging niet aanwezig. In de 79e minuut was het Michelle Arbman die het leer ook duidelijk hoorbaar onder controle kreeg. Speelde Melanie den Dulk aan en die zorgde ervoor dat de eindstand op het scorebord 5-0 werd.

CVV Berkel - vv RCL
Berkel de periode en nacompetitie voor een plek in de Topklasse, de allerhoogste amateurcompetitie. Bloemen en lovende woorden van Chantal van der Breggen bij Berkel en Lesley Landweer bij de meiden uit Leiderdorp. De competitie van dit seizoen werd afgesloten en voor Berkel worden het weer spannende weken.

Lees alles over Madelon
Beelden van Berkel tegen RCL ziet u hier

Comments are closed.

Neem contact op

Decal Digitale Communicatie
Standaardmolen 44
2406 JK Alphen aan den Rijn

T 0172 – 47 89 29
F 0172 – 47 89 58

Decal is aangesloten bij: