Berkel meiden glorieus kampioen

De meiden van Berkel zijn kampioen in de Hoofdklasse! Met 6-1 werd ARC verslagen maar makkelijk ging dat in eerste instantie niet. ARC kwam op voorsprong en de meiden van Berkel stonden erbij en keken erna. Het werd wel heel erg stil langs de zijlijn met het massaal opgekomen publiek.
cvv Berkel - sv ARC (MO17)
Stijf van de spanning en trillend van nervositeit. Maar de roze veters werden gestrikt en het gras werd bijkans opgevreten. Het lukte de meiden van Anouk Angkotta en Sabrina Pocorni om de rust te bewaren en de trein kwam op gang.
Met overtuiging en wilskracht ofwel werklust en bezieling werd het tij gekeerd. Hele fraaie doelpunten werden gescoord en na een 3-1 stand bij rust werd het 6-1 voor Berkel.

Doelpunten kwamen op naam van Jasmijn Hooftman van ARC en Esmee van der Burg en twee maal Brenda Machielse in de eerste helft. In het tweede bedrijf scoorden Donna de Vos, Esmee van der Burg en Brenda Machielse. Leidsman Hans van Rutten floot een prima wedstrijd en na zijn allerlaatste toon brak het feest los. Berkel sleepte op sprankelende wijze het felbegeerde kampioenschap binnen.

De spanning maximaal op Sportpark Het Hoge Land. Maar daar hadden de meiden van ARC uit Alphen aan den Rijn heel gewoon totaal geen last van. Trokken brutaal ten aanval en dat niet zonder succes. De ploeg van coach Ron Nijhof wilde best wel voor een stunt zorgen. Berkel kreeg in die eerste fase best wel wat mogelijkheden maar sluitpost Mareth Arends van de Alphense Racing was onpasseerbaar. Vertolkte op dat moment een glansrol op de inzetten van Esmee van der Burg en Donna de Vos. In de zestiende minuut scoorde ARC via Jasmijn Hooftman. Een verdiende voorsprong die drie minuten later zelfs verdubbeld had kunnen worden.

Spanning en zenuwen en het lukte de meiden van Angkotta, Pocorni en Van Leeuwen maar niet om de balans te vinden. Het tij keerde en de nuchterheid van de achterstand werd duidelijk. Gedreven met lef werd het spel in alle rust opgebouwd. De bal deed het werd en er kwam ruimte voor de meiden in het blauw geel.

In de 23e minuut werd het gelijk via een beauty van Esmee van der Burg. De spanning viel met deze gelijkmaker van de schouders af en de overtuiging met sprankelend voetbal kreeg het talrijke publiek voorgeschoteld. Drie minuten later een loepzuivere hoekschop die vol op het hoofd werd genomen door Brenda Machielse ofwel de lady met de blauwe kicks.

Een heel fraai doelpunt op het scherpst van de snede gescoord maar ARC wel op achterstand maar nog niet verslagen. Waren voorin wel degelijk gevaarlijk maar wisten niet meer tot scoren te komen. Berkel bleef druk zetten en kreeg ruimte wat resulteerde in de 38e minuut met opnieuw een fraai doelpunt van Brenda Machielse.

Vier minuten na de pauze was het opnieuw Berkel dat van zich deed spreken. Donna de Vos kreeg een fraaie geplaatste pass van Indy Heinsbroek en liet de onfortuinlijke Mareth Arends de gang naar het net maken. Berkel stond met voor met 4-1 maar ARC wilde wel degelijk wat terugdoen.

Probeerde met goed opbouwend voetbal wat terug te doen en Berkel kreeg daardoor meer ruimte. Daar profiteerde in de 50e minuut Esmee van der Burg van die de vijfde voor Berkel in de touwen schoot.

Brenda Machielse maakte in de 72e minuut de fraaiste van de middag. De 6-1 dan wel te verstaan. Vanuit een onmogelijke hoek lanceerde de slimme meid met haar rechter blauwe pantoffel met roze veters gestrikt een projectiel om van te watertanden. De schitterende dropvolley verdween hoog achter Mareth Arends onhoudbaar in de touwen.

Het was tevens de eindstand van het enerverende duel. Berkel de trotse ongeslagen kampioen van de Hoofdklasse met slechts een verliespuntje. Na het laatste fluitsignaal van Hans van Rutten nam het kampioensfeest een aanvang. De vuurpijlen vlogen de lucht in en de champagne vloeide rijkelijk. Alcohol vrij uiteraard maar het felbegeerde kampioenschap was binnen en dat neemt niemand de meiden meer af.