RCL wint vol overtuiging van Reiger Boys

RCL speelde op Sportpark de Bloemerd een prima wedstrijd tegen Reiger Boys. Was op alle fronten de meest aansprekende ploeg. Scherp en initiatief tonend om met soms gracieus spel het verschil te duiden. En dat gebeurde met overtuiging. Wel opbouwend spel van de ploeg uit Heerhugowaard maar bij de afwerking lieten de voorwaartsen het afweten.
vv RCL - vv Reiger Boys
RCL won dik verdiend met 5-0 na een 2-0 stand bij rust. De doelpunten werden gescoord door Yara Haasnoot en Madieke Zaad voor de pauze. Na de thee Madieke Zaad, Jill Sanrodji en Yara Haasnoot en dat waren stuk voor stuk hoogstandjes.
De wedstrijd stond onder leiding van de prima fluitende scheidsrechter Mario Mulder uit Loosduinen.

vv RCL - vv Reiger Boys

Eén minuut stilte vooraf vanwege het overlijden van Johan van Velzen van RCL. Was lid van verdienste en jarenlang wedstrijdsecretaris van de RCL vrouwen. Daarnaast vrijwilliger van het jaar, lid van de beheer commissie en consul van de KNVB.

RCL startte goed met druk naar voren echter in de tegenstoot waren het Aaike Verschoor en Marouscha Ruiter die snel en gevaarlijk waren. RCL wakker geschut en in de zevende minuut kreeg Yara Haasnoot op een pass van Dominique van Wensveen een prima mogelijkheid. Voor Reiger Boys was het Maartje van Haneghem met de pass op de snelle Marouscha Ruiter echter Hannah van den Heuvel pareerde de inzet op uitstekende wijze.

vv RCL - vv Reiger Boys
De ploeg van coach Janet Griffioen trok het spel naar zich toe. Prima combinatiespel met aantrekkelijk voetbal en zette de ploeg van coach Janny Timisela vast op eigen helft. Alhoewel de counters met Anika Schulte, Britt van der Gulik en Manon Huisman ook gevaarlijk waren. De beste mogelijkheden wel voor de Leiderdorpsen met de actieve Madieke Zaad en Yara Haasnoot.
Reiger Boys sluitpost Jana Spieker greep op een inzet van Madieke Zaad prima in. De doorbraak was voor de Racing nog niet gevonden maar het afstand nemen wel degelijk het doel. Prima werk van aanvoerster Lesley Landweer, Samanta Stojanovic met de opkomende Amber Chaudron en Kimberley van Delft.
vv RCL - vv Reiger Boys
In de 21e minuut een gevaarlijke vrije trap van Lesley Landweer met de kans voor Yara Haasnoot die Jana Spieker omspeelde maar toch over de dwarsligger schoot.

Het gaf de meiden van Reiger Boys toch het vertrouwen stand te houden met Michelle Knopp, Ashley Koeleman en aanvoerster Aaike Verschoor maar het doeltreffend zijn een groot probleem. Het krachtsverschil was duidelijk in het voordeel van RCL met Sabine Verheul, Romy Siera en Kim Akerboom die de druk op de Reiger Boys vesting zienderogen opvoerde.

vv RCL - vv Reiger Boys

In de 33e minuut het bevrijdende doelpunt voor RCL. De beweging van Yara Haasnoot bewonderenswaardig en zette iedereen bij de geel-zwarte ploeg op het verkeerde been om tergend langzaam het leer over de lijn in het net te schieten.
Twee minuten later de schitterende crosspass van Samanta Stojanovic op de slimme en versnellende Madieke Zaad die op fraaie wijze de 2-0 voor haar rekening nam.

vv RCL - vv Reiger Boys

RCL kreeg nog meer mogelijkheden maar de afstand werd niet vergroot. Dominique van Wensveen de mogelijkheid uit een combinatie van Kimberley van Delft en Samanta Stojanovic. Voor Reiger Boys waren het Manon Huisman en Marouscha Ruiter die het tij nog probeerden te keren maar de overtuiging van de Racing bepaalde met hoogstand technisch spel het spelbeeld.

vv RCL - vv Reiger Boys

Direct in de tweede helft al RCL dat duidelijk verder afstand wilde nemen. Dat resulteerde in de 51e minuut in een schitterende actie opgezet door Yara Haasnoot die Madieke Zaad wegstuurde. Moest de familie wel eventjes haar klasse laten zien en faalde daarin niet. Met een sierlijke sleepbeweging speelde zij met de elementen om het leer achter Jana Spieker in de touwen te schieten. De 3-0 een feit en de wedstrijd gespeeld. RCL bleef het tempo hoog houden en Reiger Boys was niet in staat om daartegen een vuist te maken.

vv RCL - vv Reiger Boys

Wel kleine speldenprikken. Een vrije trap van Manon Huisman verdween net naast de verkeerde kant van de staander en ook Maartje van Haneghem probeerde het wel.
Yara Haasnoot stuurde in de 74e minuut de snelle Jill Sanrodji op rechts weg. Maakte snelheid en uit een bijkans onmogelijke hoek scoorde Sanrodji op grootse wijze.

vv RCL - vv Reiger Boys
Vier minuten later was het opnieuw raak voor de Racing. Een ingooi ter hoogte van de hoekvlag werd verkeerd beoordeeld door de uitgelopen sluitpost Jana Spieker. Een verkeerde aanname en met Yara Haasnoot in de buurt die het leer onder controle kreeg en zes meter van de hoekschop afvuurde richting het lege doel.

vv RCL - vv Reiger Boys

Op prachtige wijze bolde de touwen op en de 5-0 werd een feit. De Racing kreeg nog een aantal mogelijkheden met Esmée Dekker en Yara Haasnoot maar het net werd niet meer gevonden. De drie punten in de pocket met vijf fraaie doelpunten.

vv RCL - vv Reiger Boys

Een prima wedstrijd in de Hoofdklasse Vrouwen met twee strijdende partijen die ook daadwerkelijk wilde voetballen. RCL technisch de betere partij dat vanaf het eerste fluitsignaal druk zette op de Reiger Boys vesting. Had steevast het middenveld onder controle en voerde de regie van de wedstrijd. Reiger Boys kwam en nu niet aan te pas waarbij het scorend vermogen niet aanwezig bleek te zijn. Coach Janny Timisela was na afloop heel duidelijk. ‘De wedstrijden waar het om gaat worden niet in winst omgezet. Dan laten wij het helemaal liggen. Wel kansen maar die worden niet afgemaakt’, aldus een realistische Janny Timisela.
De scheidende coach van RCL Janet Griffioen was trots op haar meiden die de opdracht perfect hadden uitgevoerd. Een prachtige demonstratie voor het vrouwenvoetbal in het algemeen. Met de koerswijziging die het bestuur heeft aangekondigd is dat een grandioze stimulans om met de nieuwe trainer John van der Meer te bouwen aan de toekomst.  Een aantal uren eerder werd door Van der Meer en een vertegenwoordiging van het RCL bestuur de overeenkomst bekrachtigd.

Meer beelden van RCL tegen Reiger Boys ziet u hier
John van der Meer tekent bij RCL

Comments are closed.

Neem contact op

Decal Digitale Communicatie
Standaardmolen 44
2406 JK Alphen aan den Rijn

T 0172 – 47 89 29
F 0172 – 47 89 58

Decal is aangesloten bij: