Krachtig RCL pakt punt van Zuidland

Het tweede team van RCL nam het op Sportpark de Bloemerd op tegen het sterke Zuidland. Het werd onder leiding van scheidsrechter Hendrik Sewnandan een prima duel met atractief voetbal. In de eerste helft kwam Zuiland op voorsprong en in de tweede helft verdubbelde de blauw-witte ploeg de voorsprong. RCL wakker geschud en weer bij de les. Vocht zich krachtig terug in het duel en scoorde ook twee maal. Derhalve een 2-2 eindstand en dat was een juist beeld van het leuke duel.
vv RCL II - vv ZuidlandEen fout in de Racing verdediging zorgde ervoor dat Jacky Greaves haar moment pakte. Maakte dankbaar gebruik van de geboden kans en schoot het leer in de touwen achter Cynthia Roeleveld. Zuidland technisch vaardiger maar kon dat niet in doelpunten omzetten.

vv RCL II - vv Zuidland
De Leiderdorpse Racing kwam terug en kreeg via Geke Maat, Luna van den Hout, Lenneke Bol en Tamara Schaafstra toch een aantal fraaie mogelijkheden. Doelvrouw Laura van der Wagt redde bij een aantal inzetten op fascinerende wijze.

vv RCL II - vv Zuidland

In de tweede helft lag het initiatief bij RCL maar door de druk lag er ruimte bij Zuidland. Jacky Greaves, Julia Wertz, Tessa Kooistra en Mijke Poldervaart. Tamara van Rooyen werd in stelling gebracht en scoorde voor Zuidland de 0-2.

vv RCL II - vv Zuidland

Twee minuten later schoot op aangeven van Tamara Schaafstra Geke Maat de aansluitingstreffer in de touwen. RCL helemaal wakker en met power play werden mogelijkheden gecreerd om van te watertanden. Het was nu alleen RCL dat de dient uitmaakte.

vv RCL II - vv Zuidland

Mogelijkheden voldoende maar het zat de thuisploeg niet mee. Staander en dwarsligger hielden Zuidland in de wedstrijd. Het geluk was niet weggelegd voor de ploeg van coach Patrick Kuipers. Jennifer Biharie liet zich nadrukkelijk zien en speelde een puike partij. Probeerde het een aantal keren van afstand en toonde lef maar had het geluk niet aan haar zijde.

vv RCL II - vv Zuidland
Opbouw via Anne de Hartog met mogelijkheden voor Lenneke Bol. Op links was het aanvoerster Nicky van Luxemburg die een prachtige pass als volley richting strafschopgebied deponeerde. Precies geplaatst voor het hoofd van de opkomende Isabel van Zijp die zich keurig draaide en op schitterende wijze scoorde.

vv RCL II - vv Zuidland
De stand weer in evenwicht en RCL had door kunnen drukken. Maar dat gebeurde niet. Het bleef bij de 2-2 wat tevens de eindstand werd in een leuke tweestrijd. Voor de Racing een prima resultaat gebaseerd op inzet en kracht tegen een technisch vaardiger Zuidland.

Meer beelden van RCL II tegen Zuidland ziet u hier

Comments are closed.

Neem contact op

Decal Digitale Communicatie
Standaardmolen 44
2406 JK Alphen aan den Rijn

T 0172 – 47 89 29
F 0172 – 47 89 58

Decal is aangesloten bij: