SSS wipt RVC uit de beker

Het tweede team van SSS won het KNVB bekerduel met 4-0 van RVC ’33 uit Reeuwijk Dorp. De stand bij rust was 3-0. De ploeg van Jan Nuts en Sander Veldhoen plaatste zich vrij eenvoudig bij de laatste vier. Drie doelpunten werden gescoord door Linda Kruithof en één door Tanisha Nouwt. Een sportief duel maar het verschil was duidelijk in het voordeel van de thuisploeg. De wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Leon Sluimer die een goede wedstrijd floot.
SSS II - RVC '33
De eerste kans na de aftrap was van Merenique van der Made van de Reeuwijkse Voetbalvereniging Concordia ’33 uit Reeuwijk Dorp. SSS was direct wakker geschud en bij de les. Want in de tweede minuut scoorde Linda Kruithof na een pass van Demi van der Heiden de 1-0 voor de thuisploeg.

SSS II - RVC '33
De Blieken hadden het beste van het spel maar de temperatuur op de kunststof grasmat was met het schitterende zonnetje toch ook gestegen. Speelsters hadden daar toch de nodige problemen mee. Naomi Emaar met de keurige opbouw echter de Klaaswaalse voorwaartsen waren niet scherp genoeg om het verschil verder uit te drukken in doelpunten. De rood-zwarten stonden dan wel op een magere voorsprong maar enige vorm van nonchalantheid was wel te bespeuren.

SSS II - RVC '33
Dat speelde de ploeg uit het Groene Hart in de kaart. Kreeg wat meer grip op het spel met Nikita Warmerdam, Jacky van Leerdam en Julia van Someren. Zocht gedreven de aanval en creëerde mogelijkheden maar van een daadwerkelijke stootkracht was geen sprake. In de 21e minuut de ultieme kans voor Tanisha Nouwt om geheel vrijstaand de score te verdubbelen. Dat feest ging niet door dankzij goed werk van doelvrouw Iris Stolwijk.  RVC bleef het proberen met Charlène van Belle en Jacky van Leerdam maar dat werd via Marietje van Laar en sluitpost Lisa van der Mijle opgelost.

SSS II - RVC '33
Geen hoog tempo maar SSS sterker en wilde duidelijk meer. Mooie combinaties tussen de beweeglijke Linda Kruithof, Charlotte Blaak, Naomi Emaar en Chantal Mackza maar het doel werd niet gevonden. Ook Demi van Oudenaren kreeg in de 32e minuut een prima mogelijkheid maar ook nu stond Iris Stolwijk haar mannetje.
Een minuut later was het wel raak voor SSS. Een hoekschop werd niet goed weggewerkt in de blauw-witte verdediging en kwam voor de voeten van Linda Kruithof. Die wist daar wel raad mee en deponeerde het leer achter Iris Stolwijk in de touwen.

SSS II - RVC '33
Bij SSS viel een druk weg na dit doelpunt maar de passes niet altijd even zuiver. Balverlies zo af en toe maar dat was ook de verdienste van de vroeg storende meiden van coach Paul van Veen. Gevaarlijk wel Tanisha Nouwt na een scherpe hoekschop van Chantal Maczka en Marietje van Laan die het van afstand probeerde. RVC zat opgesloten en verdedigde het bolwerk met Fien Post en Jesca van den Hoek vol overgave. Maar SSS voerde de druk zienderogen op. In de 41e minuut een prachtige aanval via Naomi Emaar en Tanisha Nouwt prikte de 3-0 in de touwen achter Iris Stolwijk. De wedstrijd was gespeeld.

SSS II - RVC '33

In de tweede helft wilde de rood-zwarten de score nog wat opvoeren maar liep zich keer op keer vast in het centrum. De flanken werden slechts sporadisch in het spel betrokken. Dat had Marietje van Laar wel door maar schoot net naast. Aan de andere kant Julia van Sommeren die zowaar een vrije doorgang kreeg maar strandde in het zicht van de haven.

SSS II - RVC '33
In de 55e minuut op links Chantal Maczka en Naomi Emaar met de breedtepass naar de opkomende Linda Kruithof. Kreeg alle ruimte en slalomde heerlijk richting doel om in de uiterste rechter hoek haar derde treffer van de middag te deponeren. De stand 4-0 in het voordeel van de thuisploeg. Het was ook direct de laatste actie van de middag van Linda Kruithof in de arena. Wissels werden ingebracht door Jan Nuts en het gevaar kwam nu van de opkomende Gite Deckers, Jamie de Kort en Kim Vermaas.

SSS II - RVC '33

Het vuur was uit het spel verdwenen en de meiden van RVC wilde er toch het beste van maken. Lisa van der Burg met een fraaie actie maar de ploeg van Paul van Veen had geen enkel geluk. Jesca van den Hoek, Cindy Kersseboom en Charlène van Belle pareerden met verve de aanvalsgolven van Jamie de Kort en Fenna Urbanus.

SSS II - RVC '33
Naomi Emaar kreeg nog een goede mogelijkheid en aan de andere kant was het sluitpost Lisa van der Mijle die een goede actie van Beau Stolwijk pareerde. Roebi Schwab was vlak voor tijd er nog dichtbij maar Iris Stolwijk greep uitstekend in.

SSS II - RVC '33
Leuk duel in de KNVB bekerstrijd maar de onderlinge krachtsverhouding was wel in het voordeel van de thuisploeg. Nam niet weg dat de ploeg uit Reeuwijk Dorp dankbaar gebruik maakte van nonchalance in het spel van SSS maar daar toch geen voordeel uit kon halen. De rood-zwarten lieten zeker niet het beste voetbal zien maar winst het enige dat telt in de strijd om de beker. De ploeg van Jan Nuts en Sander Veldhoen door naar de halve finale in de strijd om de KNVB Districtsbokaal.

Meer beelden van het bekerduel tussen SSS en RVC ’33 ziet u hier

Comments are closed.

Neem contact op

Decal Digitale Communicatie
Standaardmolen 44
2406 JK Alphen aan den Rijn

T 0172 – 47 89 29
F 0172 – 47 89 58

Decal is aangesloten bij: