Spelvreugde troef bij RCL tegen CSW

In het carnavalsweekend geen regulier competitievoetbal. Dus ideaal om boven de grote rivieren op vriendschappelijke basis de degens te kruizen. RCL nam het thuis op tegen CSW uit Wilnis en dat werd een uiterst leerzaam duel. Beide ploegen ontmoetten elkaar eerder dit seizoen in het kader van de KNVB-bekerstrijd. Toen won CSW thuis met 5-1 en kegelde RCL uit de beker.
vv RCL - CSW Wilnis
Nu waren de rollen omgekeerd en won RCL in een sportief en aantrekkelijk duel met 6-1 na een 3-1 stand bij rust. Technisch knap en verzorgd spel dat met veel plezier werd ervaren bij de beide kemphanen. Voor coach Janet Griffioen van RCL alsmede Rob van Dijk van CSW was het uittesten van spelpatronen. Immers beide teams zouden niets liever dan een periodetitel willen meepakken in hun eigen competitie.

vv RCL - CSW Wilnis
De doelpunten  kwamen op naam van Esmée Dekker van RCL en Marit Bon van CSW scoorde de gelijkmaker. Vervolgens Kim Akerboom en Madieke Zaad die voor de pauze voor RCL raak schoten.
Na de warme thee was het Jennifer Beharie met een geleid projectiel, een kopbal van Lenneke Bol en een uiterst slim en efficiënt schot van Madieke Zaad dat de eindstand van dit leuke maar bovenal leerzame duel op 6-1 bepaalde.

vv RCL - CSW Wilnis
De Racing startte in een carnavaleske opstelling. Op doel niet de geblesseerde Hannah van de Heuvel maar Jill Sanrodji.  Was unaniem uitgeroepen tot echte prinses en kreeg de joker met de vrolijke troefkaart in handen. Had er vooraf duidelijk zin in om de ballen al dan niet grabbelend tegen te gaan houden. Luna van den Hout kreeg voor RCL de eerste mogelijkheid met in de zesde minuut een goede kans voor Dominique van Wensveen.

vv RCL - CSW Wilnis

Haar inzet werd uitstekend gekeerd door sluitpost Jeanine Leijgraaff van CSW. RCL zette druk en kwam in de elfde minuut op voorsprong via een doelpunt van Esmée Dekker. Een mooie combinatie tussen Kimberley van Delft en Kim Akerboom met Dominique van Wensveen ging daaraan vooraf.

vv RCL - CSW Wilnis
De ploeg van coach Rob van Dijk kwam onder de druk vandaan en daarvan profiteerde Marit Bon in de vijftiende minuut op aangeven van Kayleigh van Groen. De graaiende handen van sluitpost Jill Sanrodji kwamen net millimeters te kort en de Combinatie Sportclub Wilnis trok de stand weer in balans.
Lang duurde dat echter niet want Kim Akerboom schoot twee minuten later onhoudbaar het leer achter Jeanine Leijgraaff  in de touwen.

vv RCL - CSW Wilnis
Toch kregen Ashley de Horde voor CSW een aantal goede mogelijkheden en waren de armen van Sanrodji nu wel lang genoeg. RCL trok het spel met Madieke Zaad en Lesley Landweer naar zich toe en creëerde mogelijkheden. In de 27e minuut werd het 3-1. Een mooie uitgespeelde aanval en het slimme laatste tikje kwam van Madieke Zaad.

vv RCL - CSW Wilnis

In de laatste fase was het de ploeg van aanvoerster Jay van der Nolk van Gogh dat met goed voetbal toch een aantal fraaie kansen creëerde. Ashley de Horde en Kayleigh van Groen waren er wel heel dichtbij. Verdedigend was het Emma Verdaasdonk die goed werk deed met Sabine Verheul en Amber Chaudron.

vv RCL - CSW Wilnis
In het tweede bedrijf kreeg Dominique van Wensveen van RCL de kans om zich  onder de lat in de picture te spelen. Die opdracht werd met verve uitgevoerd want de nul werd gehouden. RCL sterk aan de bal met de doortastend spelende Kimberley van Delft die leuke duels op sportieve wijze uitvocht met Anouk Straver en rots in de branding Nelleke Vrieling.
In de 49e minuut scoorde Jennifer Beharie na een prachtige aanval. De 4-1 een feit terwijl Ashley de Horde toch weer een goede kans kreeg.

vv RCL - CSW Wilnis
Technisch een goede wedstrijd waar veel profijt uit getrokken kon worden. Voor RCL kreeg Amber Chaudron een mogelijkheid en in de 61e minuut scoorde Lenneke Bol met het hoofd na een prachtige hoekschop van Kimberley van Delft.

vv RCL - CSW Wilnis

Ook Jill Sanrodji dacht nog profijt te kunnen trekken van de joker maar daar stak sluitpost Jeanine Leijgraaff toch mooi een stokje voor.
Drie minuten voor tijd bepaalde Madieke Zaad na een strakke voorzet van Samanta Stojanovic de eindstand op 6-1.

vv RCL - CSW Wilnis
Nuttig oefenduel met goed voetbal van beide kemphanen. RCL als Hoofdklasser was feller en alerter en won verdiend de onderlinge strijd. Op 15 september eindigde het bekerduel nog met 5-1 in het voordeel van CSW. Nu testte Rob van Dijk een aantal jeugdige speelsters uit om klaar te stomen voor de toekomst.
Technisch aantrekkelijk spel met tempoversnellingen en heel anders dan het pure werkvoetbal in de competitie. Komende week gaat de ploeg van de scheidend coach Janet Griffioen naar Ter Leede en ontvangt CSW in de Eerste Klasse A het tweede team van het Amsterdamse Wartburgia.

Komieken……
Meer beelden van RCL tegen CSW ziet u hier

Comments are closed.

Neem contact op

Decal Digitale Communicatie
Standaardmolen 44
2406 JK Alphen aan den Rijn

T 0172 – 47 89 29
F 0172 – 47 89 58

Decal is aangesloten bij: