Berkel blijft ook Reiger Boys de baas

Het succesverhaal van Berkel in de Hoofdklasse gaat steeds verder. Op de verjaardag van de club werd op Sportpark Het Hoge Land onder soms barre weersomstandigheden opnieuw drie vette punten gepakt. Dit keer was het Reiger Boys uit Heerhugowaard dat met 3-0 werd verslagen.
CVV Berkel - VV Reiger Boys
De stand bij rust was 1-0 via een doelpunt van Sabrina Pocorni. In het tweede deel scheen de zon en Melanie den Dulk profiteerde ten volle en scoorde twee fraaie doelpunten. Opnieuw werd op de 58e verjaardag van Berkel door de vrouwen historie geschreven. De wedstrijd stond onder leiding van de uitstekend fluitende Cees Dekkers uit Naaldwijk.

Hagel, storm en slagregen ontsierden de eerste helft van Berkel tegen Reiger Boys. Geen goed voetbal mogelijk maar Reiger Boys nam het initiatief. Een scherpe hoekschop van Maartje van Haneghem werd gekopt door Aaike Verschoor en prima onderschept door Berkel sluitpost Bianca Troost. In de zesde minuut scoorde Sabrina Pocorni voor de thuisploeg maar leidsman Dekkers constateerde buitenspel.

Twee minuten later was het Lindy Hogedoorn die haar inzet gestopt zag worden door doelvrouw Jana Spieker. Berkel trachtte de bal laag te houden en dat lukte. Kreeg de wind onder controle en trok het initiatief naar zich toe. In de twaalfde minuut leek Sabrina Pocorni wel te gaan scoren maar daar zat nog net Michelle Knopp tussen die de ploeg uit Noord Holland in de wedstrijd hield.

Een minuut later verkeerd uitverdedigen bij Berkel. Nikki Rensen kreeg de ultieme mogelijkheid om de ploeg van coach Janny Timisela op voorsprong te brengen. Nikki Rensen schoot voor een vrij doel echter naast.
Ook was Marouscha Ruiter gevaarlijk voor de ploeg uit Heerhugowaard. Het middenveld van Berkel met Anouk Angkotta, Sandra Welles en Isabel Heinsbroek kreeg de volledige controle in handen en de druk werd opgevoerd. Fraaie acties op rechts met Michelle Arbman en Melanie den Dulk. Dat resulteerde in de 32e minuut in een verdiende 1-0 voorsprong.

Een lange bal van Lindy Hogedoorn van de linkerflank op de snelle Sabrina Pocorni. Die maakte geen fout en deed het net bollen. Berkel op een verdiende 1-0 voorsprong die vlak voor de pauze nog verdubbeld had kunnen worden. Twee mogelijkheden kreeg de thuisploeg. Eerst via Sabrina Pocorni en later werd ook een vrije trap van Sandra Welles langs de verkeerde kant van de staander naast geschoten.

De tweede helft met minder onstuimig weer en zelfs het zonnetje brak door. Daar profiteerde de jarige club van met direct een brutale actie van Pocorni.
Berkel wilde duidelijk meer en dat lukte in de 48e minuut. Een heerlijk steekballetje van Sabrina Pocorni bereikte Melanie den Dulk die beheerst en vakkundig afdrukte en de 2-0 scoorde.

Reiger Boys probeerde het wel met Reza Broersma, Manon Huisman en Britt van der Gullik maar Lisa Wijnen, Demi Verlangen en Chantal van Wijk gaven heel professioneel geen enkele krimp. In de 57e minuut opnieuw op karakter doorgaan van Melanie den Dulk die met een slim lobje scoorde. Liet Jana Spieker de gang naar het net maken en bracht Berkel op een comfortabele 3-0 voorsprong.

De ploeg van Egmond Blinker nam wat gas terug waardoor Reiger Boys wat meer ruimte kreeg. Die ploeg wilde wel maar de stootkracht van de meiden van aanvoerster Aaike Verschoor ontbrak. Wel een kleine mogelijkheid voor Isolde Stam maar uiteraard stond sluitpost Bianca Troost er niet voor niets.

Door de druk van Reiger Boys kreeg Berkel ruimte en bovendien mogelijkheden maar profiteerde de ploeg daar niet van. Faith Parto kreeg een tweetal mogelijkheden en ook Chantal van Wijk leek geschiedenis te gaan schrijven. Maar dat het lukte echter niet. Ook de actieve Lindy Hogedoorn en Anouk Angkotta waren er wel heel dichtbij.

Een matig duel dat door de weersomstandigheden sterk werd beïnvloed. Berkel won volkomen terecht de wedstrijd door lef en stootkracht te tonen. Maar ook slim voetbal en rekening houdend met de natuurlijke situatie van de dwars over het veld staande wind die in de tweede helft wel iets was afgenomen. Dat kwam het spel wel ten goede. Reiger Boys werd vastgezet en de creativiteit ontbrak om in een ander spelconcept te spelen.
Komende week gaat Berkel naar de studentes van het Utrechtse Odysseus ’91 en ontvangt Reiger Boys ACV uit Assen.