RCL en Barendrecht houden elkaar in balans

Een matig duel in de Hoofklasse vrouwen tussen RCL en Barendrecht. Op het slechte hoofdveld van Sportpark de Bloemerd leek goed voetbal bijkans onmogelijk. Alhoewel de thuisploeg al vroeg in de wedstrijd via Yara Haasnoot op voorsprong kwam. In de tweede helft hield RCL tegen het overwicht van de titelkandidaat knap stand met opzienbarende reddingen van sluitpost Hannah van de Heuvel.
vv RCL - bvv Barendrecht
Maar vier minuten voor het allerlaatste fluitsignaal van de goed leidende Simon Taal uit Scheveningen viel de gelijkmaker. Romy Tombroek scoorde via de onderkant van de lat.  Dat Barendrecht vlak voor tijd langszij kwam was uiteraard heel sneu voor de Leiderdorpsen maar in feite verdiende geen van deze kemphanen de overwinning.
En zowel RCL als Barendrecht waren toch zielsblij met deze 1-1 puntendeling.

RCL startte uitstekend met druk op de Barendrecht vesting. Gevaarlijke hoekschoppen van Kimberley van Delft leverden kansen op echter Ricci Geenen stond standvastig onder de lat. Kansen voor de Racing van Esmée Dekker, Jennifer Biharie en Yara Haasnoot maar het net werd niet gevonden. De eerste aanvallende actie van Barendrecht kwam op naam van aanvoerster Daphne Troost in de vijfde minuut. Doelvrouw Hannah van de Heuvel pareerde met verve de inzet van Troost.

In de negende minuut werd het aanvalsspel van RCL beloond met een fraaie treffer. Opbouw via aanvoerster Lesley Landweer en breed op links naar Esmée Dekker. De beweging met de pass op vrijstaande Madieke Zaad die met een simpel ogend lobje Yara Haasnoot in stelling bracht die doeltreffend afrondde.
De Racing op een verdiende voorsprong en voerde de druk nog verder op. Kreeg heel brutaal nog een aantal goede mogelijkheden. Esmée Dekker kreeg veel vrijheid op links en mogelijkheden. Ook Yara Haasnoot en Jill Sanrodji kregen fraaie kansen om de stand te verdubbelen.

Na zo’n 25 minuten spel kwam de ploeg van coach Sanne Dekkers weer in het stuk voor. De meiden probeerden heel duidelijk de bakens te verzetten. Een vrije trap van Daphne Troost ging rakelings over en Barendrecht voerde de druk op. RCL kreeg daardoor ruimte voor de counter en daar hadden Esmée Dekker en Jennifer Biharie toch van moeten profiteren. Maar ook dat gebeurde niet. De wedstrijd zakte in de laatste fase van het eerste deel af naar een bedenkelijk niveau. Het vuur van de strijd was gedoofd.

Na de pauze de controle bij titelkandidaat Barendrecht en mogelijkheden via Romy Tombroek en Merel Kooij. Voor de ploeg van coach Janet Griffioen uitvallen en kansen van Jill Sanrodji en Jennifer Biharie.
Barendrecht kreeg in de 55e minuut diverse mogelijkheden om langszij te komen. Merel Kooij, Pernille Gardien en Romy Tombroek de gevaarlijkste doelpogingen maar op alle fronten was doelvrouw Hannah van de Heuvel de reddende engel en hield de Racing in de wedstrijd.

RCL verdedigde de broze 1-0 voorsprong met Kimberley van Delft, Emma Verdaasdonk, Amber Chaudron en Ashley Lieverse. Er was voor de Barendrechtse aanvalsters geen doorkomen aan en het spel steeds onnauwkeuriger. De Leiderdorpsen kregen nog een paar mogelijkheden via Lenneke Bol en Jill Sanrodji maar de kracht vloeide zichtbaar weg.

Terwijl niemand meer dacht aan een puntendeling was het vier minuten voor de laatste fluitsignaal Romy Tombroek die onhoudbaar via de onderkant van de lat het leer in het doel schoot en de eindstand op 1-1 bepaalde.

Zowel coach Janet Griffioen van RCL alsmede Sanne Dekkers van Barendrecht waren na afloop tevreden met de puntendeling maar niet over het vertoonde spel. ‘Een terechte uitslag’, een unaniem gegeven. Barendrecht had als titelkandidaat duidelijk moeite met het in slechte staat verkerende speelveld. RCL daarentegen verzuimde in het eerste half uur verder afstand te nemen. Speelde toen opportuun aanvallende spel. Barendrecht was in de tweede helft de minst slechte partij. De wedstrijd zakte naar een bedenkelijk niveau en van Hoofdklasse spel was geen sprake. Maar de beide ploegen waren bovenal blij met deze puntendeling.