Monster wint karaktervol bij ARC

Op Sportpark Zegersloot in Alphen aan den Rijn ontving ARC de meiden van Sportclub Monster. Tevens was het de opening van de tweede seizoenshelft na twee maanden winterrust. Kenmerkend was de invloed van de Griekse god Zephyrus die met zijn westenwind dwars over het veld raasde. Voor ARC was winst van belang om de aansluiting met de top in de Tweede Klasse te behouden en voor Monster is het meedoen om de titel van grote waarde om te kunnen promoveren.
sv ARC - sc Monster
Won ARC in de heen wedstrijd nu behield Monster in eerste instantie de controle over het spel in alle linies. Echter ARC kwam bij vlagen sterk terug en creëerde een aantal fraaie mogelijkheden. In de tweede helft zelf een tweetal grote kansen maar deze werden niet in doelpunten omgezet. Wakker geschud door de snelle counters wilde Monster niets liever dan de drie punten meenemen naar het Westland.

Met prima combinatiespel werd het doel bereikt. In de 70e minuut scoorde Larissa Krouwel de 0-1. En vlak voor het allerlaatste fluitsignaal van de goed leidende Richard van den Berg was het aanvoerster Britt Dijkxhoorn die de eindstand op 0-2 bepaalde. En die winst en drie punten werden gevierd en waren verdiend.

De eerste mogelijkheid van de wedstrijd was voor de thuisploeg. Annemein Lukkien mocht op rechts meters maken en schoot loeihard naast. Monster hield het hoofd koel en controleerde het spel. Liet de bal rondgaan tussen Michelle Vrieling, Debora Honders, Roos Gras en aanvoerster Britt Dijkxhoorn. Creëerde via Sascha Meijer een aantal goede mogelijkheden maar Racing sluitpost Tiffany Graf gaf zich keer op keer niet gewonnen.

Monster kreeg in het eerste kwartier nog een aantal kansen. Een kopbal van Dijkxhoorn ging over en na een fraaie combinatie tussen Debora Honders en Sascha Meijer werd zelf tot twee maal toe naast geschoten.
ARC probeerde op het middenveld vat te krijgen op het spel van hun opponent. Iris Spaan, Liza Zijlstra, Vera Prins, Laura van den Elshout en Marloes van Strien de werkers om grip te krijgen en dat ook met de krachtige westenwind. Maar de counters van de thuisploeg waren wel degelijk gevaarlijk. Jent Bakker kreeg een tweetal prima mogelijkheden maar het doel werd niet gevonden.

Na een half uur spel kwam ARC meer in het spel voor en probeerde heel brutaal op de aanval te spelen. Het was opnieuw Jent Bakker met een mogelijkheid en in de 32e minuut werd een vrije trap door Julia Samsom net naast geschoten. Daarnaast kreeg ook Marloes van Strien nog een fraaie mogelijkheid om de score te openen.

Druk van ARC betekende ook ruimte voor Monster. Inzetten van Sylvana de Boer, Emma Geers en Myrthe Bos werden vol elan gepakt door Tiffany Graf die de Alphense ploeg in de wedstrijd hield. Aan de andere kant kreeg Annemein Lukkien in de 36e minuut een vrije doorgang. Alleen het leer met het slimme lobje werd door de god Zephyrus niet in de touwen gedeponeerd maar ver daarnaast.

Na de pauze van het leuke attractieve duel wilde Monster heel duidelijk orde op zaken stellen. De kracht van Racing sluitpost Tiffany Graf was ook nu weer aanwezig. Uiteraard leverden Lisa Prins, Laura van den Elshout, Rianne Zwaan en Iris Spaan goed verdedigend werk tegen hun directe aanvalsters Melissa Art, Britt Dijkxhoorn, Larissa Krouwel en Sascha Meijer. Een doorbraak werd door de ploeg van coach Bianca Koppers niet gerealiseerd.

sv ARC - sc MonsterDat gaf de thuisploeg weer inspiratie om gedurfd de aanval op te zoeken. Julia Samsom was gevaarlijk met een aantal scherpe hoekschoppen en schoten van diezelfde Samsom en Lisa Prins die Monster sluitpost Lisa Franken niet wist te verschalken. Daarnaast kregen ook Heike Egberts en Jent Bakker mogelijkheden om de brilstand te wijzigen. De allerbeste mogelijkheid voor de ploeg van coach Chris Hoogeweij was in de 66e minuut.
Annemein Lukkien werd knap diep gestuurd en kwam alleen voor Lisa Franken die gestrekt het leer grabbelend nog tot hoekschop kon verwerken. Hier was het heel duidelijk Franken dat Monster in het duel hield. Maar de meiden uit het Westland waren wel geschrokken en wakker geschud. Trokken nu het volledige initiatief naar zich toe. Een schot van Britt Dijkxhoorn na een fraaie combinatie met Melissa van Ast werd net naast geschoten maar in de 70e minuut was het wel raak voor Monster.

Emma Geers met de pass op rechts in de voeten van Larissa Krouwel die keurig en beheerst de bal langs Tiffany Graf in de touwen schoot.
Een verdiende voorsprong voor Monster maar ARC trok opnieuw ten aanval. Zette wel degelijk druk op de witte vesting en kreeg via Jent Bakker en Heike Egberts een tweetal mogelijkheden.

Monster maakte echter vlak voor het laatste fluitsignaal aan alle onzekerheid een einde. Kwam op 0-2 via een doelpunt van aanvoerster Britt Dijkxhoorn die knap Rianne Zwaan omspeelde om vervolgens sluitpost Tiffany Graf het nakijken te geven.

Een verdiende overwinning voor Monster die het verschil maakte met slim positiespel. Met daarbij het strategisch volharden in het bestaande spelpatroon. Dat leverde wel de winst op en de drie punten gingen dankbaar in de pocket mee huiswaarts.
ARC daarentegen had totaal geen geluk bij de afwerking van de kansen die toch werden gecreëerd. Trefzekerheid was nu van een te laag kaliber. Verdedigend prima met een actieve rol van de middenveldsters waarbij de flexibiliteit wel degelijk aanwezig is om punten te gaan pakken.
Aanstaande zaterdag gaat ARC naar RKAVV in Leidschendam-Voorburg en Monster ontvangt thuis het tweede team van Barendrecht.