Berkel pakt de volle buit tegen Rijnvogels

Berkel won de kaskraker tegen koploper Rijnvogels met 2-1 na een 2-0 stand bij rust. De ploeg van coach Egmond Blinker blijft opvallend presteren en had na het verlies in Haarlem tegen DSS wel iets recht te zetten. Rijnvogels won afgelopen week van Heerenveense Boys en voert de ranglijst aan in de Hoofdklasse voor Vrouwen.
CVV Berkel - FC Rijnvogels
Het voetbal tussen de twee kemphanen op Sportpark Het Hoge Land was behoudens de eerste dertig minuten matig van kwaliteit. Een aantal factoren waren daarbij van invloed. De assistent-scheidsrechter van Rijnvogels had in het begin al twee aanvaringen met de leidsman en bij een aantal overtredingen was het commentaar niet van de lucht. Speelsters en staf van de ploeg uit Katwijk konden zich niet verenigen met de beslissingen van de referee. Dat beïnvloedde de wedstrijd in negatieve zin. Berkel kreeg daardoor vaak het voordeel maar ook het weer en de slechte lichtinstallatie maakte goed voetbal onmogelijk.

CVV Berkel - FC Rijnvogels
Een wedstrijd die maar heel gauw vergeten moet worden. Voor de pauze scoorde Michelle Arbman en Sandra Welles uit stilstaande momenten waarbij het leer in beide gevallen van richting werd gewijzigd. Na de pauze de keihard werkende Wilan Gies Broesterhuizen die de aansluitingstreffer voor haar rekening nam voor de Katwijkse meiden.

CVV Berkel - FC Rijnvogels

Berkel opende met de aanval via Melanie de Dulk en aan de andere kant schoot Lavinia Poku van afstand. In de derde minuut een inzet van Romy Scherpenzeel die door Anouk Angkotta van de doellijn werd weggehaald.
Berkel oogde scherper met de snelle Michelle Arbman die er heel duidelijk zin in kreeg terwijl Romy Scherpenzeel en Anique van der Klaauw bij Rijnvogels de gaten moesten dichtlopen.

CVV Berkel - FC Rijnvogels
Berkel zette druk en de eerste onenigheid vond plaats randje zestien. De vrije trap werd in de zestiende minuut genomen door Michelle Arbman die loeihard in het net verdween. Het projectiel werd nog door Lavinia Poku en Jannette van Belen getoucheerd en kreeg een curve mee maar het stond wel 1-0 voor Berkel.

CVV Berkel - FC Rijnvogels
Rijnvogels niet van de wijs en kreeg in die fase een aantal mogelijkheden de stand weer in balans te brengen. Drita Celaj snel op rechts en Romy Scherpenzeel. Maar ook Lavinia Poku kreeg een goede mogelijkheid. In de omschakeling was het Faith Parto die ook had kunnen scoren.

CVV Berkel - FC Rijnvogels

Rijnvogels had moeite in hun eigen vertrouwde spel te komen wat resulteerde in een aantal vrije trappen voor Berkel die steevast werden genomen door Demi Verlangen. Ook in de 24e minuut met de vrije trap van Verlangen die via Melanie den Dulk voor de voeten kwam van Michelle Arbman. Het leer kon nog net door sluitpost Daniëlle Hornes tot hoekschop worden verwerkt. De ploeg uit Katwijk onder druk en speelde meer tegen zichzelf maar de omstandigheden niet optimaal.

CVV Berkel - FC Rijnvogels
In de 31e minuut een prima aanval van Rijnvogels met de kopbal van Jannette van Belen. Kansen waren er wel degelijk voor Wilan Gies Broesterhuizen echter doelvrouw Celine Lindhoudt pareerde een aantal inzetten op uitstekende wijze. Ook Jeanny Harders en Joni Schenk kregen net als Bente Boogaard en aanvoerster Ramona van der Harst mogelijkheden.
Aan de andere kant de opbouw via Lindy Hogedoorn, Sandra Welles, Isabel Heinsbroek en Anouk Angkotta met mogelijkheden voor Michelle Arbman en Faith Parto. In de 44e minuut kwam Berkel op een 2-0 voorsprong. Een vrije trap werd op uiterst rechts snoeihard genomen door Sandra Welles en verdween via Anique van der Klaauw in de touwen.

CVV Berkel - FC Rijnvogels

De tweede helft met de regen en straffe wind in de rug van de vogels uit Katwijk. Maar de omstandigheden erg matig. De striemende regen en de zwakke niet uitgelichte lichtbronnen met een bal uit het zicht van het licht niet herkenbaar maakte het alles bijna niet registreerbaar.  Ramona van der Harst was er in de 55e minuut heel dichtbij maar de hechte defensie van Berkel verweerde zich uitstekend.

CVV Berkel - FC Rijnvogels

Lisa Wijnen, Chantal van Wijk, Demi Verlangen en sluitpost Celine Lindhoudt, die Bianca Troost vanwege interland verplichtingen verving, waren standvastig. Rijnvogels probeerden het een aantal keren via Romy Scherpenzeel van afstand. En weer de min of meer verhitte discussies met de leidsman over de mogelijke overtredingen die tot niets leiden. Dat deed het spel al helemaal geen goed.

CVV Berkel - FC Rijnvogels

In de 69e minuut loon naar werken voor de actieve Wilan Gies Broesterhuizen die op eenvoudige wijze volledig vrij baan kreeg. En rush en een keurig geplaatst schot deed het net bollen. De stand 2 tegen 1 en de Katwijkse meiden van coach Wim Bouckaert kregen meer mogelijkheden. De counters van Berkel mochten er ook zijn. Michelle Arbman en later kreeg Sabrina Pocorni toch de mogelijkheid de wedstrijd in het slot te gooien. Maar dat gebeurde niet en het duel ging als een nachtkaars uit.

CVV Berkel - FC Rijnvogels
Na het laatste fluitsignaal opnieuw de discussie met de leidsman van staf en speelsters van Rijnvogels. In feite moeten we dat in het geheel niet willen. Lavinia Poku kreeg bij die verbale onvrede haar tweede gele kaart van de middag gepresenteerd. Ondanks alle commotie pakte Berkel wel de drie punten en doet volledig mee in de strijd om de titel. Kwalitatief was de wedstrijd ondermaats en behaalde behoudens de eerste dertig minuten niet het gewenste spelniveau. Berkel beheerste in die fase het spel volledig en dat was de basis voor de winst.
Komende week de laatste ronde voor de winterrust. Berkel gaat naar Oranje Nassau in Groningen en Rijnvogels ontvangt in Katwijk Reiger Boys.

Lees alles over de grote geheimen van Pupil Lotte
Meer beelden van de wedstrijd tussen Berkel en Rijnvogels ziet u hier

Comments are closed.

Neem contact op

Decal Digitale Communicatie
Standaardmolen 44
2406 JK Alphen aan den Rijn

T 0172 – 47 89 29
F 0172 – 47 89 58

Decal is aangesloten bij: