Rijnvogels wint moeizaam bij RCL

De Leiderdorpse Racing kwam er tegen Rijnvogels niet aan te pas. De ploeg uit Katwijk won volkomen verdiend met 0-2 na een 0-0 stand bij rust.  RCL hield in de eerste helft knap stand. Rijnvogels had moeite om juist dat ene gaatje in de stugge Leiderdorpse verdediging te vinden.
VV RCL - FC Rijnvogels

Opvallend feit was wel dat de aangewezen leidsman het na 37 minuten spel voor gezien hield. Voelde zich bedreigd na een korte woordenwisseling met de technische staf van Rijnvogels. Van een dreigende actie of reactie was echter geen sprake. Discussie omtrent een afgekeurd doelpunt van Lavinia Poku ging daaraan vooraf.

VV RCL - FC Rijnvogels
Gelukkig en met instemming van alle partijen werd de op het complex aanwezige leidsman Shahroch Ramez bereid gevonden om de wedstrijd te vervolgen. Deed dat trouwens wel op uitstekende wijze. Pas na een uur spel was de ban gebroken. Het werd 0-2 en dat was gewoon een dik verdiende overwinning voor de Katwijkse formatie. De doelpunten werden gescoord door Lavinia Poku en aanvoerster Ramona van der Harst.

VV RCL - FC Rijnvogels
Heerlijk voetbalweer op Sportpark de Bloemerd en een eerste aanval van de Racing met Esmée Dekker aan de basis. Dat zou in het eerste deel nog slechts twee maal gebeuren. Een kat en muis spelletje met als opdracht voor de thuisploeg de aanvallen van de tegenpartij zoveel mogelijk te ontregelen en een muur op te bouwen rond doelvrouw Luna van den Hout. Dat lukte want er was voor de meiden van coach Wim Bouckaert geen doorkomen aan. Iedere aanval werd afgeslagen en eensgezind werd gestreden voor ieder meter.

VV RCL - FC Rijnvogels

Wilan Gies Broesterhuizen, Claudia Onwel en Ramona van der Harst liepen zich vast op Ashley Lieverse, Romy Siera en Sabine Verheul. Als er dan toch nog een bal door de linie kwam was er sluitpost Luna van den Hout die vakbekwaam redding bood. Het gevaar van de combinatie werd aan banden gelegd maar de schoten uit de tweede lijn waren wel degelijk gevaarlijk. Bente Boogaard schoot rakelings over en ook Lavinia Poku en Romy Scherpenzeel probeerden het van afstand maar dat leverde niets op.

VV RCL - FC Rijnvogels
In de 37e minuut een vrije trap op rechts die werd genomen door Lavinia Poku en over alles direct in het kruis werd geschoten. Het leek een geldig doelpunt maar het werd niet toegekend. Uit de beelden maakten wij op dat doelvrouw Luna van den Hout door Ramona van der Harst in haar bewegingsruimte werd gehinderd. De technische staf van Rijnvogels wilde zich laten informeren door de leidsman die vertelde dat later te zullen uitleggen. Een zeer korte woordenwisseling vond plaats waarbij de laatste opmerking was ‘jij eruit of ik weg’ en dat laatste gebeurde.

VV RCL - FC Rijnvogels
Met goedvinden van alle betrokkenen werd scheidsrechter Shahroch Ramez aangesteld om het vervolg op zich te nemen in de sportieve strijd tussen de meiden die zeker geen onbekenden van elkaar zijn. Deed dat trouwens op uitstekende wijze. Het was eenrichtingsverkeer en voor de ploeg uit Katwijk was er geen doorkomen aan en de Leiderdorpsen hield de gelederen volledig gesloten.

VV RCL - FC Rijnvogels
In de tweede helft kwam RCL als collectief wel beter tot z’n recht. Uiteraard was Rijnvogels met Claudia Onwel, Lavinia Poku en Romy Scherpenzeel de toonaangevende ploeg maar het verlossende doelpunt wilden maar niet vallen. RCL kwam zelfs heel brutaal ten aanval met Esmée Dekker, Yara Haasnoot en bij hoekschoppen waren Lenneke Bol en Sabine Verheul steevast in de voorste linie te vinden. Rijnvogels bleef aandringen en rustig de bal rondspelen. Na een uur spel moest RCL wel capituleren.

VV RCL - FC Rijnvogels

Het was Anouschka Wolvers die Drita Celaj wegstuurde op rechts. De beweging en een sublieme pass op Lavinia Poku volgde. Die schoot vervolgens snoeihard en geplaatst het leer in de uiterste hoek.
De ban gebroken en vreugde bij alles en iedereen van Rijnvogels. Tien minuten later was het opnieuw raak voor de Katwijkse ploeg. Een hoekschop van Lavinia Poku werd gekopt door Jannette van Belen naar het centrum waar aanvoerster Ramona van der Harst op de juiste plek klaarstond om met het hoofd de 0-2 op het scorebord te laten prijken.

VV RCL - FC Rijnvogels
Het duel gespeeld maar de Racing probeerde het wel. Afstandsschoten van Yara Haasnoot, Jennifer Biharie, Lesley Landweer en Amber Chaudron maar sluitpost Daniëlle Hornes pareerde. Ook Esmée Dekker mocht op avontuur maar wist een doorbraak niet te realiseren. Aan de andere kant mogelijkheden voor Drita Celaj, Lavinia Poku en Ramona van der Harst echter Luna van den Hout bood keer op keer redding.

VV RCL - FC Rijnvogels
Een dik verdiende overwinning voor de ploeg uit Katwijk die heer een meester was op Sportpark de Bloemerd. Alleen een doorbraak vinden was de grootste klus op het collectief stug verdedigende RCL dat als een hechte eenheid vol vertrouwen speelde. Tactisch moest het technisch goede spel van Rijnvogels ondermijnd worden en de ploeg van coach Janet Griffioen hield dat uitstekend een uur lang vol.
De ploeg moest capituleren maar men wist wel dat deze eenzijdige strijd alleen met verdedigend voetbal tot een mogelijk resultaat zou kunnen leiden. Rijnvogels scoorde en zegevierde in de eenzijdige strijd.

Meer beelden van RCL tegen Rijnvogels ziet u hier

Comments are closed.

Neem contact op

Decal Digitale Communicatie
Standaardmolen 44
2406 JK Alphen aan den Rijn

T 0172 – 47 89 29
F 0172 – 47 89 58

Decal is aangesloten bij: