Daadkrachtig RCL wint ook van ACV

Spannend duel tussen RCL en ACV met goed voetbal. De promovendus uit Assen gaf op Sportpark de Bloemerd in de eerste helft een duidelijk visitekaartje af. RCL opende via Samanta Stojanovic maar het beter spelend ACV kwam op een verdiende 1-2 voorsprong via doelpunten van Lisanne Dik en Marleen Beeker.
vv RCL - ACV

In de tweede helft waren de rollen volledig omgekeerd. De Leiderdorpse Racing voerde op alle fronten de regie. Op basis van collectieve wilskracht werd de achterstand omgezet in winst. Fraaie doelpunten van Sabine Verheul en Yara Haasnoot na schitterende combinaties. Voor RCL betekende deze overwinning de derde winst op rij.

De wedstrijd stond onder leiding van de prima fluitende leidsman Simon Taal uit Scheveningen en werd met instemming van alle partijen op kunstgras gespeeld. De arena van de Bloemerd was voorzien van een laag zand waardoor voetbal op hoog niveau onmogelijk leek. Een goede keuze met attractief spel van de beide kemphanen.

Direct na de aftrap een aanvallend ACV met een gevaarlijke kopbal van aanvoerster Laura Heling die rakelings over ging. Aan de andere kant was het Lenneke Bol die datzelfde deed voor de Racing met een vlammend schot.

ACV speelde aanvallend en kreeg in die beginfase een goede mogelijkheid via Lisanne Dik maar sluitpost Luna van den Hout bood redding. De counters van RCL waren gevaarlijk en met name Samanta Stojanovic speelde zich een aantal keren goed vrij.

Deed dat ook in de zevende minuut en zette daarmee RCL op voorsprong. Een pass van Kimberley van Delft kwam keurig op maat voor de voeten van Samanta Stojanovic. Slim en listig werd doelvrouw Mayra Tjin a Koeng omspeeld en schoot het leer feilloos in de touwen.
RCL op keurige voorsprong met aanvallend spel en direct meer mogelijkheden voor Lenneke Bol en Sabine Verheul. Deze werden niet benut en ACV kreeg de controle over het middenveld in handen. Liet fraai combinatiespel zien en was absoluut de bovenliggende partij. De formatie van Sven Krol zette RCL volledig onder druk.

Slordig voetbal en geen pass kwam op de juiste plek. De meiden uit Assen speelden gretig met Iris Haringsma, Lotte Wijnalda en Eva Lichtenbeld als verdelers van het spel. Kregen zelfs vrij baan met opvallende mogelijkheden voor Lisanne Dik en Lisa Velthuis maar Luna van den Hout hield RCL in de wedstrijd.
De druk op de Racing vesting werd steeds groter maar in de omschakeling was het juist RCL die toch ook kansen kreeg. Sabine Verheul kopte een hoekschop van Jennifer Biharie net naast. Maar aan de andere kant kreeg aanvoerster Laura Heling in de 20e minuut de allergrootste mogelijkheid. Kwam volledig vrij en schoot pardoes voor open doel naast.

De druk bleef en in de 23e minuut bracht ACV de stand in balans via een fraai doelpunt van Lisanne Dik. Eén minuut later kwamen de meiden uit Assen zelfs op voorsprong. Nu was het Marleen Beenker die een volledig vrije doorgang kreeg en het leer in de korte hoek schoot.

Was heel erg blij met haar tweede doelpunt in de Hoofdklasse. ACV wilde meer en RCL kwam er niet in die fase niet aan te pas.
Na zo’n 35 minuten spel kwam de drive bij de Racing terug. Kansen via Jill Sanrodji, Yara Haasnoot, Lenneke Bol en Jennifer Biharie maar het net werd niet gevonden.

Na de pauze in het volle licht van de led-stralers kwam Irene Pathuis voor ACV binnen de lijnen. Die zag net als het trouwe publiek een als herboren thuisploeg die de aanval zocht. De ploeg van Janet Griffioen was feller, wilskrachtig en evenwichtig. De rollen nu volledig omgekeerd met de poppetjes op de juiste plek. De target voor ogen met af en toe prachtige combinaties waar de meiden uit Assen nu geen enkel antwoord op hadden.

In de 51e minuut weer die Kimberley van Delft nu met Jill Sanrodji die Yara Haasnoot de kans bood om doel te treffen. Dat lukte niet door prima ingrijpen van Mayra Tjin a Koeng. Sabine Verheul was met regelmaat in de punt van de aanval te vinden en zorgde voor gevaar.
Daarnaast waren het Lenneke Bol en Samanta Stojanovic die zich uitermate flexibel opstelden en in dienst van de ploeg speelden. Amber Chaudron en Romy Siera regeerden met Lesley Landweer achterin.

Slechts twee mogelijkheden kreeg de ploeg uit Assen. Het waren schoten van Gabriëlla Hut en Lisa Velthuis echter Luna van den Hout pareerde deze met glans.
In de zestigste minuut kwam Madieke Zaad voor RCL in het veld. Terug op de zo vertrouwde velden van de Bloemerd in een actieve aanvallende rol.

In de 67e minuut kwam RCL volkomen terecht langszij. Een vrije trap van Kimberley van Delft werd door Sabine Verheul eerst gekopt. De slecht weggewerkte bal werd daarna in de scrimmage loeihard door Verheul ingeschoten.
Drie minuten later schoot Sabine Verheul zelfs nog even terloops tegen de deklat. ACV wankelde en in de 71e minuut maakte Yara Haasnoot aan alle onzekerheid een einde.

De sublieme pass van Jill Sanrodji op de inkomende Haasnoot die met vuur uithaalde en scoorde. Zette daarbij RCL op een dik verdiende voorsprong. Samanta Stojanovic, Jill Sanrodji en Lenneke Bol kregen nog een aantal mogelijkheden net als in de laatste minuut Madieke Zaad. Maar de winst voor de Leiderdorpsen was een vaststaand feit.

Een sublieme tweede helft van RCL deed de eerste helft al gauw vergeten. ACV in die eerste fase sterk spelend vergat verder de score uit te bouwen. Het werd een dik verdiende overwinning met een dosis energie en wilskracht om vooral collectief het verschil te duiden. Dat deed de Racing en pakte op rij de derde overwinning. Voor ACV een lange rit terug naar Assen en RCL zet de weg omhoog in.