RCL pakt op valreep winst tegen Ter Leede

Winst voor de Leiderdorpse Racing tegen het tweede team van Ter Leede. Het werd 2 tegen 1 en daarmee kreeg Ter Leede in feite te weinig. Maar de bal nog steeds rond en de veerkracht van de Racing toch opvallend. Uiteraard teleurstelling bij Ter Leede en de vreugde bij RCL dat een 0-1 achterstand omzette in winst.
VV RCL - VV Ter Leede II
Ter Leede kwam in de eerste helft op een verdiende voorsprong via Romy Guyt. De ploeg van coach Arry Willemsen kreeg veel mogelijkheden om de score verder uit te bouwen maar faalde in de afwerking. Maar ook sluitpost Luna van den Hout pareerde de inzetten van de geel-rode formatie.

In de tweede helft kreeg de ploeg van coach Janet Griffioen de wedstrijd onder controle. Evenwichtig en met veerkracht werd op de aanval gespeeld met als resultaat dat Kimberley van Delft de gelijkmaker in de touwen schoot. Het bleef spannend en alles leek erop dat de punten eerlijk werden verdeeld. Maar daar dacht Racing aanvoerster Lesley Landweer toch net iets anders over. Een vrije trap werd vanaf 25 meter loeihard in de rechter kruising geschoten en bepaalde daarmee de eindstand op 2-1.

De gestadig neervallende regen maakte goed voetbal op Sportpark de Bloemerd bijkans onmogelijk. Maar spannend was het wel met een hoge dosis aan werklust bij de twee kemphanen. Onder de goede leiding van scheidsrechter Rob van der Zwan kreeg Ter Leede direct al een aantal prima mogelijkheden om de score te openen. Dat lukte echter niet en aan de andere kant was het Jennifer Biharie die een fraaie kans kreeg. De Racing speelde slordig en daar maakte Ter Leede dankbaar gebruik van.

Kreeg het middenveld in handen met Suzanne Zee en Michèlle Seijen ten Hoorn die Romy Guyt en Ayla van Oostrum in stelling bracht. Wel degelijk gevaarlijk maar doelvrouw Luna van den Hout deed het uitstekend op inzetten van Romy Guyt en Kathy de Jong.
In de 20e minuut opende Ter Leede de score. Een perfecte diepe bal van Anouk Aartman op Romy Guyt die zich met vloeiende bewegingen knap vrijspeelde en loeihard uithaalde.

Een verdiende voorsprong voor de formatie van aanvoerster Zoë van Zuthem. Voor RCL kregen Jill Sanrodji en Kimberley van Delft een mogelijkheid maar het was Ter Leede die het heft stevig in handen had. Kreeg in de 34e minuut weer zo’n mogelijkheid via Romy Guyt maar de Racing verdediging met Ashley Lieverse, Amber Chaudron,  Sabine Verheul en Romy Siera hield stand.

In de tweede helft keerde het tij in het voordeel van de Leiderdorpsen. Eerst kreeg Romy Guyt nog een mogelijkheid maar daarna werd door RCL steevast de aanval gezocht en zette het druk op de Ter Leede vesting. Het middenveld kwam in handen van de rood-witte ploeg en de wilskracht en sportieve vechtlust deed de eerste helft al gauw vergeten. Lesley Landweer met de opbouw en Esmée Dekker met de pass op Samanta Stojanovic maar dat leverde nog niets op.

In de 53e minuut kwam RCL langszij. Esmée Dekker aan de basis die Kimberley van Delft in stelling bracht en keihard uithaalde en doel trof. Doelvrouw Patricia Beentjes was kansloos.
De stand in evenwicht en Ter Leede onder druk. Kansen voor de Racing voorwaartsen met Yara Haasnoot en Samanta Stojanovic. Amber Chaudron schoot net als Lesley Landweer en Kimberley van Delft naast maar de dreiging bleef.

Aan de andere kant pareerde sluitpost Luna van den Hout een aantal inzetten van Ter Leede en hield de Racing in de wedstrijd. Iedereen had vrede met een logische puntendeling maar daar dacht aanvoerster Lesley Landweer toch net iets anders over. Een vrije trap na een overtreding op Yara Haasnoot werd door Landweer twee minuten voor het laatste fluitsignaal loeihard in het net geschoten. De winst en de drie punten voor RCL in de pocket. Of dat nu wel of niet terecht was daar maakte niemand bij RCL zich nog druk om. De volle winst was meer dan welkom en noodzakelijk om de aansluiting op de ranglijst te behouden.

Na afloop was coach Arry Willemsen van Ter Leede in mineur. Een domper voor de vierde keer op rij en dat gaat niet in de koude kleren zitten. De ploeg had in de eerste helft meer afstand moeten nemen maar faalde in de afwerking.
Bij RCL was het feest want zo fel begeerde winst werd een feit. De concentratie en veerkracht in het tweede bedrijf legde de basis voor het succes. Coach Janet Griffioen was echt blij met deze vette punten en glunderde van oor tot oor en complimenteerde de groep met het behaalde resultaat.

Meer beelden van RCL tegen Ter Leede II ziet u hier.