SteDoCo met zevenklapper langs CSW

Leuk bekerduel in Wilnis tussen CSW en SteDoCo uit Hoornaar. Eerste klasser CSW kreeg in de eerste helft de beste mogelijkheden maar Topklasser SteDoCo trok wel aan het langste eind. Behield het overzicht en liep rustig en gedegen na een 0-3 bij rust uit naar een 0-7 eindstand. De ploeg van coach Edith Martens plaatste zich voor de volgende ronde. Het duel stond onder leiding van de goed fluitende scheidsrechter Van Stijn.
CSW - SteDoCo
Het had zo anders kunnen zijn voor CSW. Druk in de beginfase van SteDoCo en de scherpe lange bal voor de thuisploeg. Marit Bon en Iris van Dijk kregen een aantal mogelijkheden om van te watertanden maar kregen het leer niet achter sluitpost Sharon Schoonderbeek in de touwen. Het enthousiasme van de thuisploeg opvallend en sterk de aanval zoekend.

Immers een bekerwedstrijd met een ronde bal kan alle kanten op. De thuisploeg had daarvan wel moeten profiteren maar dan toch het degelijke technische spel van de meiden uit Hoornaar. Dat werd beloond in de 23e minuut met een bevrijdende treffer. De pass van Rosanne van der Werff op Rosa van Engelshoven die keurig scoorde.

Het ijs gebroken in het heerlijke zonnetje maar de thuisploeg van coach Rob van Dijk veerde op. Strakke counters met hoge ballen waar ook Sanne Brand moeite mee had. Toch weer die snelle Iris van Dijk die uit het niets in de 33e minuut alleen voor Sharon Schoonderbeek verscheen.

Schoonderbeek greep goed in en CSW aanvoerster Joy van Gogh kreeg even later een beste kans met een fraaie dropvolley met als doel beide partijen weer in balans te brengen. Dat lukte echter net niet.
De rood-zwarten wakker geschud en kregen de controle volledig in handen. Een schot van afstand van Yara van Grinsven werd tot hoekschop verwerkt.

In de 39e minuut de corner met in de rebound de pass van Sanne Brand op Evy Bergmans die keurig met het hoofd het leer in de uiterste hoek kopte.
Twee minuten later werd het 0-3. Een vrije trap genomen door Esther Lakerveld werd met een fraaie curve in de uiterste hoek geschoten.

De wedstrijd was gespeeld alhoewel bijkans iedereen bij CSW toch nog wel rekening hield dat een stunt tot de mogelijkheden behoorde. Maar het verschil kon niet alleen op wilskracht en enthousiasme tot stand worden gebracht.

Direct na de pauze moest Sharon Schoonderbeek vol aan de bak om en inzet van Iris van Dijk onschadelijk te maken. CSW speelde het leer goed rond echter de doortastendheid en scherpte ontbrak om te scoren.
In de 64e minuut de vierde treffer voor de ploeg uit Hoornaar. Eerst Rosanne van der Werff met de actie en een carambolerende bal tegen de deklat. De terugspringende bal werd door de oplettende Evy Bergmans ingekopt en bracht de 0-4 op het scorebord.

In de 70e minuut was het Madelief Welie die zomaar veel ruimte kreeg en rustig ongehinderd door mocht lopen om met een geplaatst schot te scoren.
De meiden uit Wilnis deden hun uiterste best maar de scherpte ontbrak. Een vrije trap van aanvoerster Joy van Gogh werd rakelings over geschoten. Opnieuw de gedegen opbouw van de ploeg uit Hoornaar die de smaak van het scoren te pakken kreeg.

Sanne Brand opbouwend met de pass in de 79e minuut op Birgit Bijleveld. De simpel ogende beweging en de uithaal betekende de zesde treffer.
Twee minuten later de diepe bal van Nienke Damen en het was Madelief Grootenhuijs die de eindstand op 0-7 bepaalde.

SteDoCo ten koste van een moedig strijdend CSW naar de volgende ronde in de strijd om de KNVB-beker. De ploeg van Rob van Dijk had geschiedenis kunnen schrijven als het in de eerste fase tegen het nog zoekende SteDoCo had toegeslagen. Het lef aanwezig maar de scherpte net niet. Halverwege de eerste helft kregen de meiden van Edith Martens het spelletje volledig onder controle en met gedegen spel werd de volgende bekerronde bereikt.