Berkel II is RKAVV de baas

Prima wedstrijd in de Tweede Klasse B tussen het tweede team van Berkel en RKAVV uit Leidschendam Voorburg. Berkel had er moeite mee om in het juiste ritme te komen. Liet het initiatief dan ook over aan de tegenpartij dat volkomen terecht op voorsprong kwam.
cvv Berkel II - RKAVV
In het tweede deel kwam Berkel op stoom en sloeg keihard toe. Ontluikende acties van Maureen Stel en Jaimy Treurniet die het uiteindelijke verschil duiden. Winst voor Berkel twee dat uitstekend meedoet in de subtop.

cvv Berkel II - RKAVVVoor het duel werd in de bestuurskamer het sponsorcontract bekrachtigd. Op de foto rechts René Lamens namens Nissan dealer en automobielbedrijf Lamens met links Michiel Koelman namens de Sponsorcommissie van Berkel. In het midden voorzitter Boris Wezenberg van cvv Berkel.

cvv Berkel II - RKAVV
Het kan verkeren op Sportpark Het Hoge Land. De speelsters van coach Nadia Roukes hadden er eerlijk gezegd weinig trek in. Regenbuien, zon en maan trotseren leek een brug te ver. Het RKAVV van coach Bert van de Kaa maakte de dienst uit en kwam in die eerste fase zelfs op voorsprong.

cvv Berkel II - RKAVV

Een ongelukkige bal werd verkeerd geraakt door Berkel aanvoerster Demi de Boe die haar eigen doelvrouw Celine Lindthout daarmede ook passeerde.
Het werd droog maar het spel nog steeds in handen van de rood witten uit Leidschendam. Pas in de laatste fase van het eerste deel kwam de thuisploeg weer in het stuk voor maar wist de stand niet balans te brengen.

cvv Berkel II - RKAVV
Tijdens de pauze de volledige concentratie bij Jaimy Treurniet die net als Lieke Martens moederziel alleen op het veld aanwezig was. Had als geen ander door de buien heen het heldere maantje in het westen gezien. De geest niet in de fles maar in de benen en op temperatuur komen. Het initiatief in de tweede helft lag nog steeds bij de meiden van Claudia van der Hulst die met Sylvia van Leeuwen toch een aantal goede mogelijkheden kreeg. Zelfs de paal werd vol getroffen. Celine Lindthout bood daarnaast een aantal keren prima redding en Berkel ontwaakte en kwam volledig op stoom. Snelle counters met perfecte techniek via de flanken zorgden voor dreiging.

cvv Berkel II - RKAVV
In de 58e minuut kwam Berkel op gelijke hoogte. De voorzet van Liza Claessen en Maureen Stel er vandoor en schoot het leer loeihard tegen de deklat. De terugspringende bal werd in de scrimmage van speelsters toch weer de prooi van Maureen Stel die het leer tergend langzaam de doellijn liet passeren. Berkel op gelijke hoogte en nog belangrijker was dat de thuisploeg de passie van het spelletje voetbal onder controle kreeg.

cvv Berkel II - RKAVV
In de 64e minuut werd Liza Claessen onderuit gelopen in de zestien. Leidsman Van der Heiden wees terecht naar de stip. Een minuut later schoot Jaimy Treurniet het leer van elf meter vlekkeloos in de touwen en kwam haar droom uit.
Berkel kreeg meer mogelijkheden met de opvallende hoekschoppen van Demi de Boe die er zichtbaar plezier in kreeg.

cvv Berkel II - RKAVV
In de laatste fase werd het nog even billenknijpen voor Berkel maar de ploeg van Nadia Roukes hield de vette drie punten zelf in de pocket.
Winst met 2-1 maar in feite deden de meiden van RKAVV zich wel iets te kort echter het scoren zelf lukte maar niet. Daar had de ploeg Demi de Boe voor nodig die na afloop wel vertelde dat samen met zus Tara die tactiek vaker te gaan toepassing. ‘Het levert immers altijd de winst op’, aldus Demi en Tara in koor. Of de technische staf daar blij mee is valt nog te bezien.

De pot met goud van Jaimy
Meer beelden van Berkel II tegen RKAVV ziet u hier

Comments are closed.

Neem contact op

Decal Digitale Communicatie
Standaardmolen 44
2406 JK Alphen aan den Rijn

T 0172 – 47 89 29
F 0172 – 47 89 58

Decal is aangesloten bij: