SSS geeft Berkel les in efficiëntie

Een spannend bekerduel tussen het tweede team van SSS en Berkel. Plaats van handeling het Gemeentelijk Sportpark in Klaaswaal. Kersverse Hoofdklasser Berkel de bovenliggende partij met technisch verzorgd voetbal in de eerste helft.
De ploeg van coach Egmond Blinker had ruim op voorsprong moeten staan bij de pauze maar op het fraaie scorebord stond toch echt 1-1. Mogelijkheden in overvloed maar het leer achter Vicky de Regt in de touwen schieten lukte maar niet.
SSS II - Berkel
In de tweede helft een ander duel met de pionnen van coach Jan Nuts op de juiste plek. Binnen zes minuten twee fraaie doelpunten van de thuisploeg. Daarna werd het wat rommeliger en het middenveld kwam in handen van SSS. Drie minuten voor het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Wim van der Valk schoot Melanie den Dulk vanaf elf meter de aansluitingstreffer in de touwen. 3-2 winst voor SSS en daar was men in Klaaswaal best tevreden over.

SSS II - Berkel

Berkel zette vanaf het eerste fluitsignaal SSS onder druk. Fraai op rechts Michelle Arbman en de kopbal van Melanie den Dulk die net naast werd gekopt. Nog een fraaie mogelijkheid voor Sabrina Pocorni maar het doel werd niet gevonden. Uit de omschakeling in de vijfde minuut snel Demi van Oudenaren maar Berkel sluitpost Celine Lindhoudt pakte het leer op elegante wijze.

SSS II - Berkel
De druk van Berkel werd opgevoerd. Michelle Arbman op rechts met Anouk Angkotta met de pass op Sabrina Pocorni die had moeten scoren maar Vicky de Regt bood redding. Ook Lindy Hogedoorn kreeg een fraaie kans maar het lukte maar niet om De Regt te verschalken. In het eerste kwartier had Berkel ruimschoots voor moeten staan. Kimberley Houwaart stuurde strak Sabrina Pocorni weg maar het leer belandde voor Berkel spijtig genoeg tegen de verkeerde kant van de staander.

SSS II - Berkel
Na twintig minuten kwam SSS in het spelbeeld voor. Tanisha Nouwt met de pass op Demi van Oudenaren echter Berkel sluitpost Celine Lindhoudt zat daar goed tussen. De omschakeling was weer voor Berkel met mogelijkheden om van te watertanden met Sabrina Pocorni en Michelle Arbman.

SSS II - Berkel

Maar dan toch uit een scrimmage scoorde Melanie den Dulk de openingstreffer voor Berkel in de 24e minuut.  Het antwoord van SSS liet slechts vier minuten op zich wachten. Tanisha Nouwt op snelheid alleen op Lindhoudt af die daar keurig goed tussenbeide zat.
Maar de terugspringende bal kwam voor de voeten van Demi van Oudenaren die geen fout maakte en afdrukte.

SSS II - Berkel

Bracht beide kemphanen weer op gelijke hoogte alhoewel de Berkel voorwaartsen voldoende mogelijkheden creëerde. Echter klink klare munten leverde dat niet op. Het positiespel werd te compact op een te kleine ruimte gespeeld waardoor dat juist voor de meiden van aanvoerster Patricia Lodder heerlijk voetbal werd.
Vlak voor de pauze Demi van Oudenaren maar opnieuw Celine Lindhoudt die uitstekend ingreep. Berkel had ruim op voorsprong moeten staan maar verzuimde het veldoverwicht in doelpunten uit te drukken.

SSS II - Berkel

Na de pauze in de 47e minuut een simpel steekpasje van Griffith Vaissaire op Demi van Oudenaren die simpel scoorde voor SSS en de 2-1 op het scorebord deed prijken. Verrassend omdat Berkel toch technisch vaardiger was en de meeste kansen had gecreëerd. Maar het werkvoetbal van SSS leverde slechts een paar mogelijkheden op die direct doeltreffend waren. Mogelijkheden om op gelijke hoogte te komen via Lindy Hogedoorn en Melanie den Dulk waren er wel degelijk maar in de 51e minuut sloeg SSS opnieuw snoeihard toe. Griffith Vaissaire met Tanisha Nouwt snel de bal het werk laten doen. Chantal Maczka met de beweging en schoot het leer keihard achter Lindhoudt in de touwen.

SSS II - Berkel

Berkel moest wat doen maar de aanvallende acties van Sabrina Pocorni en Alicia la Cruz leverden niets op. Berkel speelde nu tegen zichzelf en overleg met constructief spel zat er niet meer in. Coach Jan Nuts had nu ook met Griffith Vaissaire en Patricia Lodder het middenveld strak in handen.

SSS II - Berkel

Het spel werd wat feller en af en toe op het randje maar het mocht. Berkel drukte en Kim Vroegindeweij en Vicky de Regt hielden standvastig het principe van de Blieken in ere. Het lukte Berkel niet om een bres te slaan. Een kopbal van Lindy Hogendoorn en een schot van afstand van aanvoerster Lisa Wijnen leverden niets op.

SSS II - Berkel
Vlak voor tijd werd Demi Verlangen in de zestien bij een kopbal onderuit getrokken. Een terechte elfmeter trap die door Melanie den Dulk werd benut. De aansluitingstreffer een feit maar de tijd te kort om orde op zaken te stellen.

SSS II - Berkel
De les voor Berkel duidelijk dat dit spel in de Hoofdklasse weinig mogelijkheden gaat bieden. Voor coach Jan Nuts van SSS lijken de pionnen nu wel op de juiste plek te functioneren en hij was best blij met dit behaalde resultaat om juist te teamspirit op niveau te houden.
Berkel op trainingskamp in Hoenderloo en er is nog veel werk te verzetten voor Egmond Blinker en Silvia Boogaard. Zaterdag het debuut van promovendus Berkel in de Hoofdklasse. Op Het Hoge Land komt het sterke Heerenveense Boys op bezoek. SSS gaat naar het verre Zeeuws Vlaanderen waar het debuteert in de Eerste Klasse tegen IJzendijke.

Meer beelden van SSS II tegen Berkel ziet u hier

Comments are closed.

Neem contact op

Decal Digitale Communicatie
Standaardmolen 44
2406 JK Alphen aan den Rijn

T 0172 – 47 89 29
F 0172 – 47 89 58

Decal is aangesloten bij: