RCL trekt tegen Klarenbeek aan het langste eind

Winst in de Hoofdklasse vrouwen voor RCL dat Klarenbeek met het kleinst mogelijke verschil (1-0) versloeg. De stand bij de rust was 0-0. Klarenbeek had in de eerste helft de controle over het middenveld maar kon niet profiteren van het geringe veldoverwicht. De Leiderdorpsen speelden noodgedwongen de lange bal en creëerde spaarzame mogelijkheden.
vv RCL - sc Klarenbeek
In de tweede helft een ander spelconcept van de thuisploeg waardoor het middenveld strak in handen kwam van de rood-witten. Elf minuten in de tweede helft kwam RCL op een verdiende voorsprong. Dominique van Wensveen scoorde met een onhoudbare streep het enige doelpunt van de wedstrijd. RCL deed zichzelf wel iets te kort. Een verdubbeling van de score zou op basis van de tweede helft gerechtvaardigd zijn. Wel een prima rol voor doelvrouw Naomi Sundermeier die Klarenbeek in de wedstrijd hield.

vv RCL - sc Klarenbeek
De start van een gloednieuw seizoen dat bol gaat staan van spanning. De competitie ouverture op sportpark de Bloemerd echter niet in de arena maar op kunstgras. De wedstrijd werd sterk beïnvloed door de soms striemende regenbuien. Klarenbeek met Jan Ligtenberg als coach voor de groep en bij de Racing de vele nieuwe en bovenal jeugdige speelsters die op termijn het verloren gebied weer moeten gaan innemen. Werken aan verjonging in de mix met een aantal ervaren speelsters die alles weten over het spelletje voetbal. Het sportieve duel was in uitstekende handen van scheidsrechter Leon Beugelsdijk.

vv RCL - sc Klarenbeek

De eerste actie was voor Klarenbeek aanvoerster Leoni Tromp met de pass op Kim Achtereekte die Racing doelvrouw Cynthia Roeleveld op de proef stelde. In de zesde minuut de snelle Esmée Dekker voor de thuisploeg op links er vandoor. Een goede voorzet op Dominique van Wensveen die het van afstand probeerde. Een gelijk opgaande strijd in die beginfase.

vv RCL - sc Klarenbeek

Gaandeweg probeerde de meiden van Klarenbeek druk te zetten op de Racing vesting. Kim Schimmel en Jessica Braam met snode plannen echter Romy Siera, Emma Verdaasdonk en Ashley Lieverse lieten zich niet van de wijs brengen. Ook Liset van Dijk en Babette van Heeren probeerden een doorbraak te forceren maar dat lukte niet. Daarnaast had Kim Achtereekte geen geluk bij de afwerking. Het spel ging over en weer maar echte mogelijkheden om de score te openen was nog niet aan de orde.

vv RCL - sc Klarenbeek

Babette van Heeren verdeelde keurig terwijl de Racing de lange bal speelde en Jennifer Biharie en Lesley Landweer zich in aanvallend opzicht verdienstelijk maakten. Doelvrouw Naomi Sundermeier liet zich niet om de tuin leiden en bood redding.  Het middenveld voor Klarenbeek maar daar profiteerde de meiden van coach Jan Ligtenberg nauwelijks van.

vv RCL - sc Klarenbeek

Samanta Stojanovic snel op rechts maar het leverde voor de thuisploeg nog niets op.  Aan de andere kant de kans voor Mireille Scheerder na een scherpe hoekschop van Leoni Tromp. De allerbeste mogelijkheid was voor Yara Haasnoot die vlak voor de pauze na een pass van Samanta Stojanovic had moeten scoren.

vv RCL - sc Klarenbeek

In de stromende regen het vervolg met in de ploeg van Klarenbeek Iris Bos die het warme zonnige Frankrijk achter zich liet om in de regen te acteren. Coach Janet Griffioen van RCL wilde duidelijk resultaat zien en zette de rood witte pionnen op strategische plekken met als resultaat vat op het middenveld en opbouw in de regen via de vleugels. Mogelijkheden voor Yara Haasnoot en Esmée Dekker maar sluitpost Naomi Sundermeier bood nog redding.

vv RCL - sc Klarenbeek
Een binnenkomer van jewelste voor invalster Jill Sanrodi na 56 minuten spel. Kreeg na een pass van Esmée Dekker het eerste balcontact en bijkans vleugels om rechtdoor met simpele bewegingen Marieke Mulder en Mireille Scheerder te passeren. De pass op de inkomende Dominique van Wensveen die randje zestien de bal aannam en vernietigend uithaalde. Onhoudbaar verdween het leer in de touwen en RCL stond op een verdiende 1-0 voorsprong.

vv RCL - sc Klarenbeek
Een minuut later had Kim Achtereekte de gelijkmaker kunnen scoren maar Racing sluitpost Cynthia Roeleveld dacht daar toch net iets anders over. De Leiderdorpsen controleerden het spel met Kim Akerboom sterk op rechts. In de 65e minuut opnieuw die dekselse Jill Sanrodi die ruimte creëerde maar zich vastliep op de prima uitkomende Naomi Sundermeier.

vv RCL - sc Klarenbeek

Het leek erop dat de inspiratie wegebde bij Klarenbeek terwijl juist de strijdlustige eensgezindheid bij de Racing aansprak. Een veilige verdubbeling van de score zou logisch zijn. Lesley Landweer met de mogelijkheid na een combinatie met Dominique van Wensveen. Maar ook Yara Haasnoot kreeg een goede mogelijkheid gevolgd door opnieuw een wervelende actie van Dominique van Wensveen.

vv RCL - sc Klarenbeek

De aanvallen die Klarenbeek daar tegenover stelde waren van Liset van Dijk die voorlangs schoot en Leoni Tromp die het van afstand probeerde. Vlak voor het allerlaatste fluitsignaal van leidsman Beugelsdijk kreeg aanvoerster Lesley Landweer nog een mogelijkheid om de score te verdubbelen maar dat lukte niet.

vv RCL - sc Klarenbeek
Winst voor de Leiderdorpse Racing dat met een zo goed als nieuwe selectie eensgezind werkte naar de verdiende drie punten. Dat in tegenstelling met Klarenbeek dat wel in een groot gedeelte van de ouverture in de eerste helft de toon bepaalde maar de collectieve kracht ontbrak. Om het verschil te duiden was RCL in de tweede helft scherper en creëerde veel meer mogelijkheden.
Coach Janet Griffioen was erg blij met deze eerste driepunter. ‘Een zo goed als nieuwe selectie die eensgezind de strijd in de Hoofdklasse wil aangaan getuigt nu eenmaal van een duidelijk wil en doel’, aldus Griffioen. Komende zaterdag gaar RCL naar Barendrecht en ontvangt Klarenbeek thuis DSS uit Haarlem.

Meer beelden van RCL tegen Klarenbeek ziet u hier

Comments are closed.

Neem contact op

Decal Digitale Communicatie
Standaardmolen 44
2406 JK Alphen aan den Rijn

T 0172 – 47 89 29
F 0172 – 47 89 58

Decal is aangesloten bij: