RCL wint in bekerduel van DSVP

Op Sportpark de Bloemerd in Leiderdorp de ouverture van een nieuw voetbalseizoen. Thuisploeg RCL nam het op tegen DSVP uit Pijnacker in een KNVB-bekerduel. In het afgelopen seizoen degradeerde RCL uit de Topklasse en DSVP promoveerde naar de Eerste Klasse. Beide ploegen keken al weer reikhalzend uit naar deze poulewedstrijden. Een graadmeter om bovenal te kunnen zien waar de teams toe in staat zijn.
RCL - DSVP
Bij RCL veel nieuwe gezichten die nog enigszins onwennig vorm moeten geven om het prijsgegeven terrein te heroveren. Bij DSVP de blessures en vakanties waardoor het elftal nog niet op volle sterkte aantrad.

Het duel was in de eerste helft aantrekkelijk. De Racing met verzorgd veldspel maar soms ook het gemak om juist de tegenstander het spelletje voetbal te laten spelen.
En dat juist maakte het een open duel met op de aanval gericht spel. RCL won deze eerste poulewedstrijd na een ruststand van 5-2 met 6-3.

RCL - DSVP
RCL kwam sterk uit de startblokken met Jennifer Beharie die al na een paar minuten een fraaie mogelijkheid kreeg de score te openen. Dat gebeurde niet, echter in de vijfde minuut was het na goed positiespel en kort tikwerk wel raak voor RCL. Dominique van Wensveen met de pass op Yara Haasnoot die geen moeite had om de eerste treffer op haar naam te schrijven.

RCL - DSVP
In de zevende minuut een vrije trap van aanvoerster Lesley Landweer maar dat leverde voor de rood-witte ploeg niets op. In de negende minuut verdubbelde RCL de stand naar 2-0 na prima combinatievoetbal. De voorzet van Samanta Stojanovic en Lenneke Bol schoot het leer achter Cheyenne Stolk in de touwen.

RCL - DSVP
De ploeg uit Pijnacker was nog zoekende naar de juiste rode draad. Maakte in de tiende minuut wel heel handig gebruik van ongeconcentreerd spel in de laatste RCL linie. Maritha Roeten maakte daar dankbaar gebruik van en deponeerde het leer keurig achter Cynthia Roeleveld in de touwen. De aansluitingstreffer een feit en DSVP kwam steeds beter in het spel.

RCL - DSVP

Een schot van afstand van Romy Bruins ging rakelings over en Roeleveld moest een aantal keren handelend optreden bij acties van aanvoerster Kiri Boekwijt. In de veertiende minuut kreeg Madelon van Rijn een uitstekende mogelijkheid maar dan toch de tempoversnelling en direct spel van Jaclyn Leiwakabessy die Dominique van Wensveen wegstuurde.

RCL - DSVP

De pass vlekkeloos op de inkomende Samanta Stojanovic die vakbekwaam scoorde. Dat gebeurde in de 22e minuut en twee minuten later weer zo’n prima aanval met een aanvallende rol voor Romy Siera en Yara Haasnoot.
Het was opnieuw Samanta Stojanovic die het net deed bollen. 4-1 de stand met een beter combinerend RCL maar een gevaarlijk DSVP dat via Kiri Boekwijt in de 34e minuut toch een fraaie mogelijkheid kreeg.

RCL - DSVP

Roeleveld passeren lukte echter niet. Ook Madelon van Rijn kreeg de kans om de stand een ander aanzien te geven.

RCL - DSVP

Maar dan toch de omschakeling van de Racing die genadeloos was.
In de 38e minuut aanvoerster Lesley Landweer met de perfecte pass op de inkomende Lenneke Bol die fraai afrondde.

RCL - DSVP

5-1 de stand en in de 42e minuut scoorde Kiri Boekwijt na een vloeiende aanval de tweede treffer voor de blauw-witte ploeg uit Pijnacker.

RCL - DSVP

Na de pauze lag het tempo duidelijk lager. De wedstrijd was gespeeld alhoewel RCL de druk op de blauw-witte vesting wel opvoerde met Jennifer Beharie en Samanta Stojanovic via de vleugel met de sublieme pass op Isabel van Zijp en Lenneke Bol. Daniëlle Klijn, Jennifer Zwang, Roana Schouwstra en Bo van Niel pareerden de aanvallen met verve. De Racing scoorde wel maar leidsman Bos keurde deze treffer wegens duwen af.

RCL - DSVP

Aan de andere kant in de 68e minuut scoorde Madelon van Rijn de derde treffer voor DSVP. Dat voelde bij RCL niet goed immers de afstand was nog maar twee doelpunten. Een kwartier voor tijd werd in de zestien Samanta Stojanovic onder uit gelopen. Aanvoerster Lesley Landweer schoot het leer onberispelijk van elf meter raak waardoor de eindstand 6-3 werd in een leuk attractief duel.

RCL - DSVP

De wedstrijd werd in de eerste helft beslist door snel schakelen inclusief technisch verzorgd positiespel van de thuisploeg. Wel open en aanvallend voetbal en dat biedt mogelijkheden voor beide kemphanen de doelstellingen voor het nieuwe seizoen in Hoofdklasse (RCL) en Eerste Klasse (DSVP) te realiseren.

Meer beelden van RCL tegen DSVP ziet u hier.