SSS wint ook bij DSVP

Eenzijdig duel in de strijd om de KNVB-beker tussen DSVP en SSS. De Topklasser uit Klaaswaal was duidelijk een maatje te groot voor het moedig strijdende DSVP. Na een 0-2 stand bij rust werd het uiteindelijk 0-6. Het duel was slechts bij vlagen aantrekkelijk. DSVP kon zich jammer genoeg niet optrekken aan het spelpeil van de meiden uit Klaaswaal. De ploeg van Michel Visser nam na de twee doelpunten heel duidelijk gas terug waardoor de snelheid uit het spel wegebde. Pas in de laatste fase viel er weer een opleving waar te nemen.
DSVP - SSS
Thuisploeg DSVP toonde wel lef in de eerste minuten van het bekerduel op Sportpark de Groene Wijdte in Pijnacker tegen SSS uit Klaaswaal. Direct na aftrap een mogelijkheid met aanvoerster Kiri Boekwijt maar sluitpost Agnita Nouwen pareerde het eerste gevaar. De ploeg uit de Hoekse Waard kwam op dreef met Celine de Jong, Stephanie Valk en Linda Kruithof.

DSVP - SSS

Aan de andere kant een gevaarlijke vrije trap van Romy Bruins maar dat leverde voor de blauw witten niets op.
SSS het meest aansprekende spel met snelle omschakelingen. Ook in de 17e minuut met Paulien Kraaijeveld die Joska Stikkers aanspeelde. Stephanie Valk het volgende station die vervolgens het leer terug in de voeten schoof van Joska Stokkers die keurig de bal achter sluitpost Cheyenne Stolk in de uiterste hoek deponeerde.

DSVP - SSS
Een verdiende voorsprong uit een schitterende actie echter DSVP probeerde wel langszij te komen. In de 20e minuut een vrije trap van Romy Bruins die net naast werd gekopt door Felicia Kaptein. Diezelfde Felicia Kaptein raakte in de 23e minuut het leer verkeerd en de bal caramboleerde pardoes in het net.

DSVP - SSS

SSS op een riante 2-0 voorsprong en de wedstrijd gespeeld. Het tempo daalde alhoewel er wel kansen waren voor Stephanie Valk en Rosalie Hoogerwerf maar van gestructureerd spel was geen sprake. Wel maakte SSS de dienst uit en controleerde het spel volledig.

DSVP - SSS

Na de pauze aanvoerster Kiri Boekwijt die in de 49e minuut een mooie actie liet zien. Haar schot was de prooi voor Agnita Nouwen die heel graag het tempo van het duel in een hogere versnelling afgewerkt zou zien. Morrend sturend als aanvoerster naar de speelsters om haar verantwoordelijkheid kenbaar te maken. Daarnaast goedlachs de feiten doorbrieven.

DSVP - SSS
Het leek er wel op dat de woorden van Nouwen effect hadden. Haar ploeg kwam in de 53e minuut na een pass van Stephanie Vlak via Rosalie Hoogerwerf simpel op een 0-3 voorsprong. Even later greep sluitpost Cheyenne Stolk keurig in bij inzetten van Rosalie Hoogerwef en Linda Kruithof. Echter in de 58e minuut was het opnieuw raak voor de meiden van Michel Visser. Een fraaie voorzet van Rosalie Hoogerwerf werd keurig ingekopt door Chelsea Disseldorp die haar draai bij SSS helemaal heeft gevonden.

DSVP - SSS

Angnita Nouwen probeerde opnieuw met woord en gebaar het sportieve vuurtje op te stoken. De drive in het spel van SSS weer te bespeuren en in de 84e minuut maakt Rosalie Hoogerwerf op rechts meters. De pass op Linda Kruithof en die scoorde fraai en effectief de vijfde treffer. Vlak voor het laatste fluitsignaal van scheidrechter Rolandus Boers van maakte Nicole Geenen na een voorzet van Joska Stokkers de klus af en bepaalde de eindstand van dit bekerduel op 0-6.

DSVP - SSS
Verdiende overwinning voor SSS die in alle drie de bekerduels de volle buit wist te behalen. Ook in deze wedstrijd was de spanning al vroeg verdwenen en dat deed het spelpeil dalen. De ploeg van Ton Groeneweg en Ton van der Vorm probeerde wel moedig strijd te leveren maar SSS was toch een maatje te groot. Het verlies logisch en een goede oefening om de aandacht te schenken aan het middenveld. Voor de kersverse promovendus in de Eerste Klasse start ook zaterdag de competitie en Sporting ’70 is de eerste tegenstander. Topklasser SSS neemt het op in Wijchem tegen Woezik.