RVVH wint in finale van SSS

Twee aan elkaar gewaagde kemphanen ten strijde. Inzet de prestigieuze Voetbal Rijnmond Cup 2018 waarvan de finale werd gespeeld op Sportpark Reyerpark in Ridderkerk. De velden van gastheer sv Slikkerveer waarbij de vele vrijwilligers van de club er een waar feest van maakten. Maar de bal rond en voor scheidend coach Nasser Abdalla van RVVH stond voor het duel al vast dat hij persoonlijk de bokaal naar de andere kant van de laan zou brengen.
Finale Voetbal Rijnmond Cup 2018
De meiden van coach Michel Visser dachten daar iets anders over en wilden ook dolgraag het kleinood richting Klaaswaal meenemen. Een aantal jaren geleden werd in Barendrecht om dezelfde beker gespeeld tegen RVVH. Toen werd verloren dus een sportieve revanche zou zeker wel op zijn plaats zijn.

Finale Voetbal Rijnmond Cup 2018
Het startte prima voor de rood zwarte formatie uit Klaaswaal. Linda Kruithof was in die beginfase actief op links en creëerde direct al gevaar. Aan de andere kant was het Nikki de Roest van RVVH die de aanval zocht. In de achtste minuut kreeg Manuela Grootenboer een mogelijkheid om de score te openen echter Agnita Nouwen bood redding. Tevens was Nikki de Roest dichtbij een treffer maar weer die Nouwen die daar tussen zat.

Finale Voetbal Rijnmond Cup 2018

Een gelijk opgaande strijd maar het duel leek helemaal weg te zakken. Weinig tempo bij de strijdende finalisten en in feite een te laag voetbalgehalte. Maar dan toch in de 17e minuut een opleving. SSS met Rosalie Hoogerwerf en Linda Kruithof met de pass op de inkomende Paulien Kraaijeveld die rakelings over schoot.

Finale Voetbal Rijnmond Cup 2018

De ploeg uit Klaaswaal nam de regie in handen en kreeg het middenveld onder controle terwijl RVVH de lange bal speelde.
Mogelijkheden voor Manuela Grootenboer, Nikki de Roest, Isabel Gulden en Alyssa Dijkstra. Maar de allerbeste mogelijkheden waren wel voor het keurkorps van coach Michel Visser. Linda Kruithof had in de 26e minuut moeten scoren maar sluitpost Lisette Snel greep vakkundig in.

Finale Voetbal Rijnmond Cup 2018

Daarnaast ook Rosalie Hoogerwerf en Celine de Jong die toch het verschil op het scorebord naar voren hadden kunnen brengen. Aan de andere kant op rechts de snelle Alyssa Dijkstra die Agnita Nouwen op de proef stelde.

Finale Voetbal Rijnmond Cup 2018
In de 36e minuut kwam SSS op een verdiende voorsprong. Linda Kruithof op links en de pass op de vrijstaande Celine de Jong die geen fout maakte en SSS op voorsprong bracht. SSS kreeg nog een aantal uitstekende mogelijkheden maar de ploeg verzuimde heel duidelijk meer afstand te nemen.

Finale Voetbal Rijnmond Cup 2018

In de tweede helft een scherper en assertiever RVVH die het belang onder ogen kreeg. Priemde opponent SSS vast op eigen helft. Esmeralda van den Heerik probeerde het van afstand en Agnita Nouwen moest gestrekt naar de hoek.

Finale Voetbal Rijnmond Cup 2018

Ook Nikki de Roest kreeg een mogelijkheid en de druk op de vesting van SSS werd door de meiden van halfgod Hercules flink opgevoerd.

Finale Voetbal Rijnmond Cup 2018

In de 60e minuut een handsbal in de zestien en leidsman Patrick Borsboom wees naar de stip. Manuela Grootenboer schoot het leer perfect in de touwen en bracht de stand in balans.

Finale Voetbal Rijnmond Cup 2018

Vier minuten later de ultieme mogelijkheid voor Linda Kruithof maar haar listige lobje ging net over de deklat. Het werd er ogenschijnlijk binnen de lijnen niet vriendelijker op in deze fase van de strijd. Agnita Nouwen kwam met haar schouder tegen de onderlip van Alyssa Dijkstra aan met als gevolg dat spontaan een bloedvat leegliep.

Finale Voetbal Rijnmond Cup 2018
RVVH was duidelijk beter met een hoge mate van inzet en felheid. SSS hoewel technisch iets vaardiger kwam er toch niet aan te pas. Maar dan toch in de 71e minuut Celine de Jong die gewoon recht door vijandelijk gebied mocht lopen en had moeten scoren. Maar weer die dekselse Lisette Snel die in het geel ontzag creëerde en ook nu redding bood.
Isabel Gulden kreeg voor een actie rood van Patrick Borsboom maar op het vervolg van het spelbeeld had dit weinig invloed.

Finale Voetbal Rijnmond Cup 2018

In de 77e minuut viel de uiteindelijke beslissing. Jaline Hoek kwam zag en profiteerde heel dankbaar van de geboden ruimte en schoot het leer onberispelijk in het net. RVVH op voorsprong en SSS kwam in het spektakelstuk er nog slechts sporadisch in voor. Had in de eerste helft de vele mogelijkheden moeten benutten.

Finale Voetbal Rijnmond Cup 2018

De ploeg wilde in die laatste minuten nog wat goed maken. Twee fraaie mogelijkheden waren er wel maar van gestructureerde opbouw en het zoeken naar mogelijkheden was het collectief vermogen ondermaats.

Finale Voetbal Rijnmond Cup 2018
De verdiende winnaar van de grote bokaal is RVVH. De Voetbal Rijnmond Cup 2018 gaat opnieuw naar RVVH en Nasser Abdalla zou het kleinood naar de andere kant brengen. Die was supertrots op zijn groep gretige meiden, medische en technische staf.  Promoveren naar de Topklasse en het 100-jarig bestaan vieren. De Ridderkerkse Voetbal Vereniging sluit daarbij een uitstekend seizoen glorieus af met deze winnende finale.

Meer beelden van de finale om de Voetbal Rijnmond Cup ziet u hier
RVVH wint Voetbal Rijnmond Cup 2018

Comments are closed.

Neem contact op

Decal Digitale Communicatie
Standaardmolen 44
2406 JK Alphen aan den Rijn

T 0172 – 47 89 29
F 0172 – 47 89 58

Decal is aangesloten bij: