RVVH wint van RCL en is Topklasser

RVVH pakte thuis de volle buit en mag zich Topklasser noemen. Na een 2-0 stand bij rust werd het 6-0 tegen het Leiderdorpse RCL. De ploeg van coach Janet Griffioen degradeert en speelt het komend seizoen in de Hoofdklasse waar het verleden jaar nog triomfantelijk kampioen werd.
De Leiderdorpse Racing maakte een wel heel bijzonder seizoen mee. Gekenmerkt door de vele blessures en daardoor de omzettingen in het team was het net een treetje te veel.
RVVH - vv RCL

Bij RVVH de enorme drive om juist in het jubileumjaar te stralen als nooit tevoren. En dat gebeurde bij de meiden van coach en jonge vader Nasser Abdalla die gewoon een fantastisch seizoen meemaken. Vreugde en teleurstelling liggen dus nog steeds dicht bij elkaar. Het nacompetitieduel was in goede handen van het arbitrale trio onder leiding van Patrick Borsboom met als assistenten de heren Van Gent en Brinkman.

In de derde minuut scoorde Jaline Hoek voor RVVH maar buitenspel werd geconstateerd. Twee minuten later de eerste hoekschop van RCL met Bianca van der Meer aan zet. Kirsten Kok schoot het leer over het doel van sluitpost Lisette Snel.
Beide kemphanen aan elkaar gewaagd maar thuisploeg RVVH trok het initiatief naar zich toe.

Aanvoerster Esmeralda van den Heerik schoot een vrije trap over en Manuela Grootenboer was er in de zesde minuut dichtbij.
Veel passes kwamen bij de Racing niet aan. Ook bij RVVH liep het niet echt gesmeerd. Wellicht de spanning van het moment want slechts één ploeg mag het plekje in de Topklasse gaan innemen.

Opbouw in de dertiende minuut met aanvoerster Sabine Verheul en Kirsten Kok. Het schot van Bianca van der Meer verdween echter in het zijnet. Ook Samanta Stojanovic en Dominique van Wensveen lukte het niet om een bres te slaan in de stabiele verdedigingslinie van de meiden van halfgod Hercules.

RVVH kroop naar voren en kwam in de twintigste minuut op voorsprong. Een hoekschop op links werd genomen door Nikki de Roest en door de slimme Manuela Grootenboer net over de doellijn gekopt. Zette daarmee haar RVVH op een fraaie 1-0 voorsprong.

Zeven minuten later schoot Nikki de Roest het leer loeihard via de vingertoppen van sluitpost Cynthia Roeleveld tegen de dwarsligger. De terugspringende bal rolde via de rug van Roeleveld spontaan in de touwen en 2-0 op het scorebord. Maar de Leiderdorpsen kwamen terug in de wedstrijd en speelden zonder spanning.

Dominique van Wensveen schoot in de 31e minuut net over en een vrije trap van Bianca van der Meer leverde ook niets op. Doelvrouw Lisette Snel pareerde ook een aantal inzetten waaronder die van Drita Celaj. RVVH werd terugverwezen naar eigen helft maar hield de nul.

In de tweede helft direct de mogelijkheid voor Alyssa Dijkstra en voor RCL was Bianca van der Meer aan zet die snel en listig iedereen voorbij liep.
Het projectiel werd via de vingertoppen van Lisette Snel nog geraakt en met kunst en vliegwerk voor de doellijn nog onderschept. Het was het verschil tussen winnen en verliezen met een vrijwel gelijke situatie in de eerste helft. RCL had de aansluitingstreffer moeten scoren en was in deze fase de betere partij maar de stootkracht ontbrak.

RVVH kwam in de 62e minuut op een 3-0 voorsprong. Een prachtige aanval via links en opnieuw was het Nikki de Roest die fraai het leer achter Roeleveld in de touwen schoot.
De wedstrijd was gespeeld. RCL liet het initiatief volledig over aan de thuisploeg.

Vijf minuten later werd het 4-0 via Jennifer Oliveira die een voorzet op maat van Alyssa Dijkstra perfect afwerkte.

De Leiderdorpsen kwamen in het spektakelstuk van de meiden van Hercules niet meer voor. In de 74e minuut werd het 5-0. Op rechts was het Annemarie Star die meters mocht maken en het leer precies in de voeten schoof van de inkomende Alyssa Dijkstra die het leer keurig afdrukte.

Wie anders dan Nikki de Roest scoorde negen minuten voor het einde de 6-0 via een schitterende dropvolley. Een bekroonde afsluiting met drie fraaie doelpunten en een assist.

Het stuivertje werd gewisseld en de jubilerende meiden van halfgod Hercules spelen komend seizoen in de Topklasse. Een jaar geleden werd RCL kampioen en die ploeg doet nu een stapje terug en gaat naar de Hoofdklasse. De felicitaties van de verliezende partij aan de winnende meiden en het feest kon een aanvang nemen.