Wartburgia wint van IJFC en is bekerfinalist

Het derde team van Wartburgia won met 1-0 van IJFC uit IJsselstein. Bij rust was de stand nog dubbelblank. Technisch waren de Amsterdamse meiden de betere partij maar strijd en inzet bij IJFC zorgde voor voldoende spanning. De ploeg van Marcel van de IJssel kreeg zowel in de eerste als tweede helft een behoorlijk aantal mogelijkheden.
asv Wartburgia III - IJFC

Echter het scorend vermogen liet duidelijk te wensen over alhoewel de controle wel in Amsterdamse handen was. Bianca Zeeman schoot in de 63e minuut Wartburgia naar de KNVB Districtsfinale. De andere finalist moet komen uit het duel tussen het tweede elftal van Saestum en Limmen. De finale wordt gespeeld op 2 juni op het complex van Legmeervogels in Uithoorn.

asv Wartburgia III - IJFC
Robin Hendriks van IJFC actief op rechts en links in die eerste fase van de halve finale op Sportpark Drieburg in Amsterdam. Dat alles onder leiding van scheidsrechter Van Schoonderwoerd die een prima partij floot. Die zag ook de aanvallende acties van Lois Spliet. Aan de andere kant Wartburgia met Judith Kuipers en Linda Bos die de controle over het spel in handen kreeg.

asv Wartburgia III - IJFC

Thuisploeg Wartburgia technisch vaardiger maar dat mag wel met een elftal van voormalige sterren uit Eredivisie en Topklasse. Eerste Klasser IJFC moest het voornamelijk hebben van de collectieve inzet en dat had in de 17e minuut bijna succes. Ian Ruis kreeg tot twee maal toe de mogelijkheid de score te openen. Aan de andere kant de actieve Judith Kuipers die de hoek voor het uitkiezen kreeg voor de ploeg van aanvoerster Jolijn Heuvels.

asv Wartburgia III - IJFC

Na de drinkpauze wilde Wartburgia, dat uitkomt in de Tweede Klasse, duidelijk meer echter Tamara Kamps was een echte sta in de weg. In de laatste fase van het eerste deel toch twee heerlijke mogelijkheden voor IJFC. Robin Hendriks prima op rechts met loepzuivere passes op Iris Werkhoven en Ian Ruis die hadden moeten afdrukken.

asv Wartburgia III - IJFC
In de tweede helft een gevaarlijke kopbal van Robin Hendriks voor IJFC. Aan de andere kant een schot van allesdoener Judith Kuipers dat na een uur spel door Anne Bik met het hoofd van de doellijn werd gekopt. Wartburgia verhoogde de druk en dat had succes in de 63e minuut. Een afgeslagen aanval met de verdediging van de IJsselsteinse ploeg volledig uit positie. Het leer kwam plots voor de voeten van Bianca Zeeman en die bedacht zich geen moment en schoot het leer gecontroleerd in het lege doel.

asv Wartburgia III - IJFC

Vreugde bij de Amsterdamse meiden en de pressie nu van het IJFC van aanvoerster Shamara Lemmers. Lionne Stentler hield met Anne en Guusje Vrijbloed achterin bij Wartburgia de gelederen echter gesloten. Wel veel mogelijkheden voor de ploeg van de scheidende coach Marcel van de IJssel om op gelijke hoogte te komen.

asv Wartburgia III - IJFC
Iris Werkhoven kreeg een aantal mogelijkheden op een presenteerblaadje aangereikt maar profiteerde daar niet van. Ook Robin Hendriks maar het doel werd ondanks de pressie niet gevonden en de stand bleef zoals deze was.

asv Wartburgia III - IJFC
Voor IJFC een zuur verlies want mogelijkheden waren er wel degelijk. Het scorend vermogen liet het duidelijk afweten. Echter de topspeelsters van een aantal seizoenen zegevierden ook nu en dat was wel de constatering van de feiten.
Wartburgia III finalist in de KNVB Districtsbeker van West I die wordt gespeeld tegen Saestum II of Limmen op het complex van Legmeervogels in Uithoorn op 2 juni.

Meer beelden van de halve finale tussen Wartburgia en IJFC ziet u hier

Comments are closed.

Neem contact op

Decal Digitale Communicatie
Standaardmolen 44
2406 JK Alphen aan den Rijn

T 0172 – 47 89 29
F 0172 – 47 89 58

Decal is aangesloten bij: