RCL overklast door DTS Ede

DTS Ede won in een eenzijdige strijd na een 0-1 ruststand met 0-5 in Leiderdorp tegen RCL. Een dik verdiende overwinning door een ploeg die spelvreugde hoog in het vaandel heeft en daarnaast ook nog in de race is voor het algehele amateurkampioenschap in de Topklasse. Genieten van het spelletje voetbal en RCL had daar helemaal niets tegen in te brengen.
vv RCL - vv DTS Ede
De gehele wedstrijd onder druk en toen Eveline Zech in de tweede helft binnen de lijnen kwam scoorde ze er fraai vier op rij. De Leiderdorpse Racing creëerde slechts een paar mogelijkheden en dat vaak uit stilstaande situaties. De uitslag wellicht fors maar Racing sluitpost Cynthia Roeleveld deed haar werk ondanks het verlies uitstekend. De wedstrijd stond onder leiding van de goed fluitende Van der Steen.

vv RCL - vv DTS Ede
In de eerste minuut de acties van aanvoerster Joëlle de Bondt en Gera op den Kelder met aan de andere kant Samanta Stojanovic die diep werd gestuurd. Daphne van Kruistum, Joëlle de Bondt, Carolien Filippo en Willeke Pater met de aanvallen echter Cynthia Roeleveld pareerde inzet na inzet.

vv RCL - vv DTS Ede

Ook een kans van Silvia Smit werd in de elfde minuut door Roeleveld gekeerd. DTS Ede heer en meester op de slechte grasmat van Sportpark de Bloemerd en RCL vastgepind op eigen helft.
De meiden van coach Linda Helbling kregen alle ruimte om de bal rond te spelen. Bianca van der Meer en Dominique van Wensveen probeerden het wel echter de regie en wilskracht waren strak in handen van de blauw-witte ploeg.

vv RCL - vv DTS Ede

Willeke de Pater in de 23e minuut met een kopbal en Carolien Filippo in combinatie met De Pater kreeg ook een goede mogelijkheid. Maar een echte doorbraak in de defensie van de Racing met Sabine Verheul, Kirsten Kok, Lisanne van der Ende en Geke Maat werd niet gevonden. Dat gaf de rood-witte Leiderdorpse brigade van Janet Griffioen wel de rust om wat speldenprikken uit te delen. In de 29e minuut een perfecte hoekschop van Bianca van der Meer die door Cerise Klijn net naast werd geschoten.

vv RCL - vv DTS Ede

Dat gaf wat vertrouwen voor RCL maar voelde niet goed bij DTS. Daphne van Kruistum klopte al aan na een pass van Joëlle de Bondt.
In de 35e minuut viel dan toch de eerste treffer van het duel. Ilse van der Zanden met de opzet en Daphne van Kruistum met de inzet die in eerste instantie werd geblokt door Samanta Stojanovic.

vv RCL - vv DTS Ede

Het leer sprong voor de voeten van Sofie Houba en die had de hoek voor het uitkiezen. Het werd links in de uiterste hoek en daar had zelfs Cynthia Roeleveld geen antwoord op. DTS Ede op een verdiende voorsprong en direct daarop een prima mogelijkheid met een strakke aanval van Dominique van Wensveen en Bianca van der Meer.

vv RCL - vv DTS Ede

De thuisploeg kwam heel duidelijk in dit stuk niet voor. De overmacht met technische souplesse en een dosis gezonde spelvreugde sprak aan. Minimaal een klasse hoger van kaliber maar toch liet de concentratie in de felle zonnestralen zo af en toe een steekje vallen. In de 46e minuut een fraaie vrije trap van Dominique van Wensveen. Aanvoerster Sabine Verheul zat daar wel heel goed bij in de punt van de aanval maar duwde daarbij Ilse van der Zanden weg.

vv RCL - vv DTS Ede
Aan de andere kant een inzet van Sofie Houba die natuurlijk werd onderschept door sluitpost Cynthia Roeleveld. In de 51e minuut een vrije trap randje zestien van Bianca van der Meer die rakelings over de deklat van Charlotte Moor schoot. Als er mogelijkheden waren was dat in de 53e minuut met de acties van Dominique van Wensveen en even later Susanne Hoogenboom.
Na een kwartier spel maakte bij de ploeg uit Ede Eveline Zech, na een langdurige en vervelende enkelblessure, haar rentree. Speelde verleden week al een paar minuten en mocht nu van Linda Helbling dertig minuten acteren.

vv RCL - vv DTS Ede

Een heerlijke binnenkomer want na twee minuten scoorde Eveline Zech de tweede treffer voor DTS Ede na een vloeiende combinatie met Sofie Houba.  
In de 73e minuut was het opnieuw Eveline Zech die goed doorging en afdrukte. RCL probeerde het wel en dan met name uit stilstaande situaties. Dominique van Wensveen schoot in de 76e minuut loeihard uit een vrije trap tegen de deklat.

vv RCL - vv DTS Ede
Eén minuut later scoorde Eveline Zech haar onvervalste hattrick en 0-4 op het scorebord. Wilan Gies Broesterhuizen schoot voor de Racing nog naast en drie minuten voor het laatste fluitsignaal schoot Eveline Zech haar vierde treffer achter Roeleveld in de touwen.

vv RCL - vv DTS Ede
Een dik verdiende 0-5 winst voor de ploeg van Linda Helbling die nog steeds in de race is voor de titel. Wel de best voetballende ploeg uit de Topklasse en een plezier om aan het werk te zien. Voor de Leiderdorpse Racing acceptatie zonder morren van dit verlies op eigen terrein. Want de ploeg van coach Janet Griffioen kwam er dit keer thuis niet aan te pas. Realiteit van het moment dat de Racing in de hoek zit waar de klappen vallen. Concurrentie pakte wel de punten en alhoewel Griffioen er nog alle vertrouwen in heeft de nacompetitie te ontlopen is de onomkeerbare dreiging wel maximaal.

Meer beelden van het duel tussen RCL en DTS Ede ziet u hier

Eveline Zech is terug

Comments are closed.

Neem contact op

Decal Digitale Communicatie
Standaardmolen 44
2406 JK Alphen aan den Rijn

T 0172 – 47 89 29
F 0172 – 47 89 58

Decal is aangesloten bij: