RCL II pakt tegen Berkel opnieuw de volle buit

Matig duel op het zonovergoten Sportpark De Bloemerd in Leiderdorp tussen de tweede teams van RCL en Berkel. De Leiderdorpse Racing leek met twee snelle doelpunten de winst al te borgen maar Berkel kwam sterk terug. Na een 2-2 stand bij rust werd het uiteindelijk 4-2 in het voordeel van de thuisploeg. Lang zag het daar niet naar uit en een puntendeling lag meer in de lijn der verwachtingen.
vv RCL II - cvv Berkel II
Echter de bal rond en tien minuten voor het laatste fluitsignaal van de goed leidende scheidsrechter Henk Roest bepaalde Nikki van Luxemburg met een fraai schot van ver buiten de zestien de 3-2. Vijf minuten voor tijd mocht Marijke van den Berg plots vrij via het centrum gewoon doorlopen en die bepaalde de eindstand op 4-2 voor RCL.

Berkel in zwaar weer en staat in punten nu gelijk met RCL en ARC. Het RCL van coach Patrick Kuijpers is aan een ware inhaalrace bezig. Zelfs een periodetitel zou nog in het verschiet liggen.

vv RCL II - cvv Berkel II
Berkel startte prima in Leiderdorp. In de tweede minuut van het Liza Claessen met een gevaarlijke actie en even later schoot Sandra Welles een vrij trap net naast. Maar het kan verkeren want in de vierde minuut was het Anne den Hartog die het leer hoog in de touwen achter Berkel sluitpost Jennifer Gittling schoot.

vv RCL II - cvv Berkel II

Vijf minuten later kwam thuisploeg RCL zelfs op een 2-0 voorsprong. Lesley Landweer zette de aanval op en Marijke van den Berg schoot na een aantal slimme bewegingen feilloos raak.

vv RCL II - cvv Berkel II

De Leiderdorpse Racing op een riante voorsprong maar Berkel liet wel degelijk goed en opbouwend spel zien. Sabine Visser schoot terloops uit het niets rakelings voorlangs. Aan de andere kant Jill Sanrodji die aan een rush was begonnen maar niet voorbij Liza Hoekstra kwam. In de 28e minuut onverwachts werd het 2-1.

vv RCL II - cvv Berkel II

De aansluitingstreffer voor Berkel een feit. Milou Hoefsloot met de vrije trap die werd onderschept. Echter het leer kwam voor de voeten van de actieve Sabine Visser die slim het leer in de uiterste hoek prikte en gelegenheids doelvrouw Ellis Oort op het verkeerde been zette.

vv RCL II - cvv Berkel II

Het tempo zakte en dat speelde Berkel in de kaart alhoewel RCL wel de regie in handen bleef houden. In de 36 minuut kwam Berkel op gelijke hoogte. Liza Claessen met de fraaie actie en uithaal en opnieuw Ellis Oort op het verkeerde been en dat betekende dat de stand tussen de twee duellerende elftallen weer in balans was.

vv RCL II - cvv Berkel II
De tweede helft nu met Emma Verdaasdonk onder de lat bij RCL. Ellis Oort zou volgens zeggen nooit meer het doel gaan verdedigen. Of dat het juiste puntje op de i is laten we voor wat het is. Vooralsnog trok Ellis wel de handschoenen aan en dat sierde haar. Berkel was feller en alerter met in de 53 minuut de kans voor Liza Claessen. Twee minuten later opnieuw mogelijkheden voor Sabine Visser en Liza Claessen.

vv RCL II - cvv Berkel IIPas na twintig minuten spel in de tweede helft een kans voor Anne den Hartog gevolgd door een goede actie van Amber Chaudron. RCL trok het spel met Ellis Oort nu in een aanvallende rol naar zich toe. De allerbeste mogelijkheid was voor Marijke van den Berg na een pass van Lesley Landweer.
Leek de wedstrijd in een gelijke stand te gaan eindigen Nikki van Luxemburg dacht daar toch net iets anders over. De pass tien minuten voor tijd van Jill Sanrodji op de vrijstaande Nikki van Luxemburg die van ver buiten de zestien vernietigend uithaalde. Het leer vloog over de vingertoppen van doelvrouw Jennifer Gittling hoog in de verste kruising.

vv RCL II - cvv Berkel II
Vijf minuten later bracht Marijke van den Berg de eindstand op 4-2. De pass van Lesley Landweer en dwars door het centrum kreeg Van den Berg een vrije doorgang en scoorde fraai.
Berkel probeerde het nog wel en Madelief Maasland kreeg een goede mogelijkheid maar gelegenheids doelvrouw Emma Verdaasdonk zat daar goed tussen.

vv RCL II - cvv Berkel II

RCL deed goede zaken maar is nog steeds niet veilig in de spannende eindfase van de Tweede Klasse B. ARC verloor in Klaaswaal waarbij nu Berkel, RCL en ARC op gelijke hoogte staan. DSVP uit Pijnacker staat daar nog net een puntje boven. Het grillige verloop van deze competitie een tastbaar feit. De ploegen aan elkaar gewaagd en winst of verlies vooraf zeker niet voorspelbaar. Maar Berkel met Tara de Boe en Milou Hoefsloot gaat nog punten pakken om zich veilig te spelen.
RCL pakte in deze periode veel punten en kan zelf nog voor promotie naar de Eerste Klasse in aanmerking komen. Ook nacompetitie maar dan naar boven kijken. Of dat haalbaar is een brug verder maar de verhoudingen in deze competitie liggen wel heel dichtbij elkaar. Een spannend vervolg komt eraan.

Meer beelden van RCL tegen Berkel ziet u hier

Comments are closed.

Neem contact op

Decal Digitale Communicatie
Standaardmolen 44
2406 JK Alphen aan den Rijn

T 0172 – 47 89 29
F 0172 – 47 89 58

Decal is aangesloten bij: