Berkel kan geen vuist maken tegen ARC

Het tweede team van Berkel met de gelegenheid coaches Egmond Blinker en Johan van Aalst kwamen er tegen het Alphense ARC niet aan te pas. Kansen waren er wel maar de inzet en speldiscipline waren wel degelijk in het voordeel van de Racing. Ook de wedstrijd van de waarheid voor de aan elkaar gewaagde teams op Sportpark Het Hoge Land in Lansingerland.
cvv Berkel II - sv ARC

Onder toeziend oog van de nieuwe coaches van de beide elftallen werd de strijd gestreden. Nadia Roukes bij Berkel en Chris Hoogeweij de nieuwe trainer bij ARC. Een strijd die in het voordeel werd beslecht van een beter spelend ARC. In de tweede helft scoorden Annemein Lukkien en Lisa Zijlstra voor de Alphense Racing en dat betekende de fel begeerde overwinning.

cvv Berkel II - sv ARC
De belangen groot voor de beide elftallen. Onderin genoeg beweging bij de ploegen die de nacompetitie willen ontlopen. De onderlinge verschillen minimaal en alles nog mogelijk. Punten vergaren dus van het grootste belang. ARC werd verleden week afgetroefd en dat voelde niet goed bij de ploeg van Anton Spaan en Lavinia Poku. Promovendus Berkel leek een prima en veilige middenmoter maar het kan verkeren.

cvv Berkel II - sv ARC
ARC startte goed met Julia Samsom en Josefine Knoester in de aanval. Ook een vrije trap van Rianne Zwaan leverde gevaar op echter Milou Hoefsloot en Eliza Hoekstra voorkwamen een snelle achterstand voor Berkel. In de negende minuut een schot van Annemein Lukkien die net naast het doel van sluitpost Dominique van de Kerkhof werd geschoten. Berkel had moeite het compacte spelconcept van de Alphense meiden te doorbreken. Vooral het middenveld van de Racing speelde flexibel en sloot goed aan met de linies. Het verschil duidelijk dat Berkel niet in het vertrouwde spel kon komen en de lange bal moest spelen.

cvv Berkel II - sv ARC

In de 12e minuut Annemein Lukkien op links met de pass op Kirsten Hendriks die zich slim vrij speelde maar voor open doel over schoot. Aan de andere kant de counters met Tara de Boe en Maureen Stel die voor dreiging zorgden. Wel degelijk gevaarlijk via Sandra Welles met de scherpe hoekschoppen. Sabine Visser was er het dichtste bij en schoot vol overgave tegen de staander.

cvv Berkel II - sv ARC

Ook Racing sluitpost Romy Toebosch moest gestrekt en Lisa Zijlstra kopte een inzet van Liza Claessen van de doellijn. Dreiging niet alleen op het veld maar ook de neervallende regen maakte het spel er niet aantrekkelijker op en het tempo zakte. Sluitpost Van de Kerkhof hield de spanning er wel in om het leer verkeerd te raken maar had het geluk dat de staander er nog stond.

cvv Berkel II - sv ARC

Annemein Lukkien schoot voor de Racing naast en aan de andere kant was Romy Toebosch alert op inzetten van Jaimy Treurniet en Maureen Stel. Vlak voor de pauze de kans voor Julia Samsom maar ook Dominique van de Kerkhof capituleerde niet.

cvv Berkel II - sv ARC
Na de thee de snode plannen van Berkel om de punten in eigen pocket te houden. Liza Claessens, Sandra Welles en Tara de Boe met op de andere flank Maureen Stel maar de inzetten werden in het centrum door Julia Samsom, Rianne Zwaan, Laura van den Elshout en aanvoerster Margot van Vliet gepareerd.

cvv Berkel II - sv ARC

De Racing kreeg de controle weer in handen en Kirsten Hendriks de mogelijkheid ARC op voorsprong te brengen. Ook Annemein Lukkien was er dichtbij maar aanvoerster Demi de Boe net even sneller.
In de 62e minuut kwam ARC op voorsprong. Een fout in de verdediging bij Berkel ging daaraan vooraf en daar profiteerde de snelle Kirsten Hendriks van die ruimte creëerde. De pass op de snelle Annemein Lukkien die vlekkeloos de 0-1 in de touwen schoot.

cvv Berkel II - sv ARC

Een domper voor Berkel en de vreugde bij de Racing. De thuisploeg voerde de druk op echter ARC speelde zorgvuldig en hield de gelederen gesloten. Vrije trappen van Milou Hoefsloot en Anouk Angkotta waren een prooi voor Romy Toebosch en opnieuw deed Lisa Zijlstra achterin op de doellijn goed werk.
ARC wilde meer en bovendien zekerheid. Noortje van Loo, Lisa Zijlstra en Annemein Lukkien de kansen maar in de 74e minuut lukte het de rood-zwarte brigade wel.

cvv Berkel II - sv ARC
Noortje van Loo met de aanval en de pass op Kisten Hendriks. Sluitpost Dominique van de Kerkhof kwam goed uit maar stompte het leer precies voor de voeten van Lisa Zijlstra. Die bedacht zich geen moment en schoot het leer met een fraaie curve hoog in de touwen.
ARC op een riante voorsprong maar voelde de hete adem van de speelsters van Berkel.

cvv Berkel II - sv ARC

Mogelijkheden voor Anouk Angkotta en twee maal Madelief Maasland maar de echte overtuiging ontbrak en Julia Samsom was een echte sta in de weg.
In de laatste fase nog een paar mogelijkheden voor Kirsten Hendriks maar dat was snel en te nonchalant om Van de Kerkhof te verschalken.

cvv Berkel II - sv ARC

Berkel moest de meerdere erkennen in dit collectief strijdlustige ARC dat met gedegen spel de verdiende winst en drie punten in de knip meenam naar Alphen aan den Rijn. Wellicht werd de laatste strohalm gepakt want de strijd in de Tweede Klasse B is super spannend. Daarbij komt nog dat alles mogelijk is en het verschil in punten minimaal. Promovendus Berkel is zonder meer een aanwinst op dit niveau en leek zich een prima stek te hebben verworven in de veilige middenmoot. Maar de punten worden in de laatste fase pas echt verdeeld. Punten pakken dus ook voor Berkel aan de orde en over twee weken krijgt de competitie een spannend vervolg.

Meer beelden van Berkel tegen ARC ziet u hier
Voor beelden van Berkel III tegen FC Maense klikt u hier
Pink Moon

Comments are closed.

Neem contact op

Decal Digitale Communicatie
Standaardmolen 44
2406 JK Alphen aan den Rijn

T 0172 – 47 89 29
F 0172 – 47 89 58

Decal is aangesloten bij: