Jong PEC Zwolle geeft RCL voetballes

Een simpele maar wijze voetballes kreeg thuisploeg RCL van de meiden van PEC Zwolle. Op alle fronten was de ploeg van coach Sebastiaan Borgardijn sneller, slimmer, alerter, en assertiever. Daarnaast was de beleving van de Zwolse meiden optimaal en was het een collectief geheel die de snelheid en tempo dirigeerden. De Leiderdorpse Racing kon niets inbrengen. De ruststand van het duel was 0-6 en de eindstand werd 2-12.
vv RCL - Jong PEC ZWOLLE
Verleden jaar werd RCL kampioen in de Hoofdklasse door PEC Zwolle met 2-0 huiswaarts te sturen. Jong PEC Zwolle promoveerde via de herkansingen en groeide verder tot een volwaardige Topklasser. RCL in de hoek waar de klappen vallen en het is nog maar de vraag of de Racing op dit niveau verder kan. Immers de vele blessures waar de ploeg van Janet Griffioen mee te maken heeft werkt ook niet in het voordeel. Naast de technische vaardigheden speelt ook de beleving van het spelletje voetbal mee.

Jong PEC Zwolle heer en meester vanaf het eerste fluitsignaal van leidsman Kuyt. In de derde minuut werd Imre van der Vegt door Romana Bernardon in de zestien aangetikt. Geel en een strafschop die feilloos werd ingeschoten door Pien Hindriksen. Pas in de negende minuut het eerste wapenfeit van de Leiderdorpsen met Drita Celaj en Dominique van Wensveen die haar inzet over zag gaan.

De Racing zwaar onder vuur. De achterhoede kreeg met geen mogelijkheid grip op het snelle positiespel van PEC Zwolle. Een prachtige uithaal in de elfde minuut van Pien Hindriksen betekende de 0-2 voor de Zwolse meiden.

In die beginfase was het verschil in klasse al duidelijk aanwezig. Het was inleveren geblazen voor RCL. Geen enkele pass kwam aan terwijl triomfantelijk als jonge geitjes in de lente de meiden van PEC Zwolle genoten van de vrijheid die ze kregen. Tikten vrolijk in hoog tempo het leer elkaar toe.
Reddingen van Drita Celaj en Romana Bernardon op de doellijn hield de Racing nog even op de been. In de 22e minuut was de wedstrijd beslist via een fraaie treffer van Imre van der Vegt die de 0-3 op het scorebord liet prijken.

Een uitval van Bianca van der Meer mocht er wel zijn. De pass op Drita Celaj was prima maar buitenspel werd geconstateerd.
PEC Zwolle liep verder uit via Imre van der Vegt die in de 33e minuut scoorde. En vier minuten later werd het zelfs 0-5 om in de 41e minuut opnieuw Pien Hindriksen de 0-6 op haar naam te laten schrijven. Voor RCL was Kirsten Kok met een vrije trap nog even gevaarlijk.

Een mooie voetbalshow maakte de meiden van Jong PEC Zwolle ervan. Schitterend om te zien en Pien Hindriksen scoorde opnieuw door simpel het leer rond te spelen en af te drukken. Een lust voor het oog en RCL geen schim meer van het team dat verleden jaar sprankelend kampioen werd.

In de 55e minuut was het Imre van der Vegt en drie minuten later opnieuw de beweeglijke Pien Hindriksen. Stand inmiddels 0-9 en in de 71e minuut werd de eer gered door aanvoerster Sabine Verheul. Samanta Stojanovic werd onderuit gelopen en Dominique van Wensveen nam de vrije trap. Prachtig werd het leer in de draai op de borst genomen, onder controle gebracht en direct ingeschoten.

Doelvrouw Tirsa Postma had het nakijken. Verheul vertelde na afloop dat haar doelpunt de allermooiste van het duel was.
Vrolijk liep PEC Zwolle nog uit naar 1-12. Drie minuten voor tijd scoorde Marijke van den Berg de tweede treffer voor RCL via een fraai lobje over Postma heen. Opvallend feit was uiteraard het scorebord dat 2-2 aangaf na de volle negentig minuten voetbal.

Wijze voetballes van PEC Zwolle die op alle fronten het simpele spelletje op fraaie wijze etaleerde op Sportpark De Bloemerd. De Zwolse meiden bleven ook bijna de gehele wedstrijd hetzelfde hoge tempo spelen. En bewogen werd er ook zonder bal. Voor RCL breken moeilijke tijden aan. Na deze mentale dreun moet de batterij weer opgeladen worden om als eenheid om toch te proberen de nacompetitie te ontlopen. De basis is echter nu flinterdun en komende zaterdag het cruciale duel in Klaaswaal tegen SSS. De laatste strohalm voor de Racing om te overleven op het allerhoogste amateurniveau.