RCL pakt volle buit tegen ADO Den Haag

In een matig maar uiterst spannend duel won RCL van Jong ADO Den Haag. Het was met de hakken over de sloot en met het kleinst mogelijke verschil (1-0). Het collectieve optreden van de Racing met de strijd die werd geleverd op het in slechte staat verkeerde hoofdveld van De Bloemerd sprak duidelijk aan.
vv RCL - Jong ADO Den Haag
De jonge meiden van ADO Den Haag waren technisch absoluut de betere ploeg. Dicteerde in een groot deel van de strijd ook duidelijk het tempo. Maar met rondspelen alleen kom je er niet en RCL anticipeerde daar goed op. Met geen mogelijkheid kregen de Haagse voorwaartsen het leer achter sluitpost Cynthia Roeleveld die groeide in het duel.

vv RCL - Jong ADO Den Haag
In de 56e minuut scoorde Cerise Klijn de enige maar dik verdiende treffer voor RCL. De thuisploeg trok het spel naar zich toe en kreeg zelfs nog meer mogelijkheden om de score te verdubbelen. Dat gebeurde niet en de onbeschreven wet van de voetbalsport werd weer waarheid. Het duel stond onder leiding van de uitstekend fluitende scheidsrechter Cornelissen uit Noordwijk.

vv RCL - Jong ADO Den Haag
Nadat Maartje Looijen voor ADO Den Haag meters mocht maken was het Samanta Stojanovic die voor de Racing dat ook liet zien. Een gelijk opgaande strijd met ADO Den Haag die de thuisploeg onder druk wilde zetten. In de achtste minuut was het Bianca van der Meer die bijna doeltreffend had kunnen zijn. Ook Cerise Klijn en Dominique van Wensveen probeerde het van afstand. De meiden van Peter Boshuizen en Monique Rikaart wilden duidelijk meer en de druk werd na twintig minuten spel opgevoerd. Dat leverde echter geen resultaat op. Wel kansen voor Maartje Looijen en Lizzy Mastemakers maar het collectieve rood-wit gekleurde blok was uiterst standvastig. Drita Celaj of Geke Maat met Sabine Verheul liepen de gaten dicht. En sluitpost Cynthia Roeleveld stond onder de dwarsbalk als koele standvastige jongedame met pit die geen duimbreed toegaf.

vv RCL - Jong ADO Den Haag
Het lukte de jonge meiden uit de hofstad maar niet om een bres te slaan in de hechte verdedigingslinie. Maar hadden in die fase wel een heel duidelijk veldoverwicht.
RCL gaf weinig weg met in de 39e minuut Susanne Hoogenboom die Bianca van der Meer wegstuurde en bijna had kunnen scoren. ADO Den Haag leek in de 42e minuut de score te gaan openen. Een venijnige uithaal van Lizzy Mastemakers raakte de binnenkant van de verste staander maar het leer kwam weer in het veld.

vv RCL - Jong ADO Den HaagIn de tweede helft met hoog in de lucht de schijngestalte van het eerste kwartier van onze maan. Op de akker van Sportpark De Bloemerd het vierde kwartier en wat een spanning. Cynthia Roeleveld had vooraf al verteld dat voor haar de nul heilig was en deed haar woord gestand.

vv RCL - Jong ADO Den Haag

In de 56e minuut Wilan Gies Broesterhuizen die op inzet en karakter het leer onderschepte en Bianca van der Meer aanspeelde. De simpele maar o zo belangrijke beweging en de sublieme pass op de inkomende Cerise Klijn die op snelheid door mocht lopen en randje zestien loeihard uithaalde en onhoudbaar voor Jasmijn de Groot doel trof.

vv RCL - Jong ADO Den Haag
Vreugde bij de meiden van Janet Griffioen en Lesley Landweer en het zonnetje liet haar eerste zonnestralen van het voorjaar zien. De meiden uit het Haagse stonden vast gepriemd schouderophalend elkaar vol onbegrip aan te kijken. Het spelpatroon van de coaches Monique Rikaart en Peter Boshuizen wijzigde niet. De brutale Racing toonde lef. Nam zelfs het heft in handen en trok het initiatief naar zich toe.

vv RCL - Jong ADO Den Haag

Prima mogelijkheden voor Sabine Verheul, Bianca van der Meer, Samanta Stojanovic maar de beste mogelijkheid was in de 75e minuut voor Marijke van den Berg. Die kreeg ruimte en kwam oog in oog met Jasmijn de Groot maar had wel de allesbeslissende treffer moeten scoren voor de thuisploeg.

vv RCL - Jong ADO Den Haag

In de laatste fase werd het billenknijpen met toch opvallende acties in aanvallende zin van Geke Maat die Maartje Looijen de baas was op de rechterflank. Coach Janet Griffioen kon de spanning niet meer aan bij de laatste hoekschop van ADO Den Haag. De handen gingen voor het gelaat en het hoofd werd gedraaid. Echter Cynthia Roeleveld onderschepte het leer met klasse.

vv RCL - Jong ADO Den Haag
Winst voor de Leiderdorpse Racing die de drie punten heel goed kan gebruiken in de strijd om handhaving op het allerhoogste amateurniveau. De god van het voorjaar en de groei met vruchtbare gronden uit de Griekse mythologie Dionysos kan aanbeden worden. En beter veld dringend aan de orde want op topniveau spelen is nu ver ondermaats. Wat opviel het onbegrip bij de speelsters van ADO Den Haag. Die bleken niet in staat een vuist te maken tegen een collectief strijdend RCL.
Na afloop straalde een vermoeid ogende Janet Griffioen van oor tot oor. De tranen van vreugde braken bijna door. Complimenteerde de groep voor het bereikte resultaat. Maar nog belangrijker de ultieme saamhorigheid, de enorme geestdrift en werklust die haar meiden lieten zien. Die eensgezinde collectiviteit bracht nu het succes. En juist met deze instelling kan je elke ploeg in de Topklasse verslaan.

Meer beelden van RCL tegen Jong ADO Den Haag ziet u hier

Comments are closed.

Neem contact op

Decal Digitale Communicatie
Standaardmolen 44
2406 JK Alphen aan den Rijn

T 0172 – 47 89 29
F 0172 – 47 89 58

Decal is aangesloten bij: