Wartburgia pakt volle buit bij RCL

Een bijzonder matig duel in de Topklasse voor vrouwen tussen RCL en Wartburgia. Met name in de tweede helft liet RCL het initiatief volledig over aan de Amsterdamse meiden. Wartburgia maakte daar dankbaar gebruik van en scoorde via Mireille Eilander het enige doelpunt van de wedstrijd. De minst slechte ploeg op het in erbarmelijke staat verkerende hoofdveld nam de drie punten heel graag mee naar Amsterdam.
RCL - Wartburgia
Op het allerhoogste amateurniveau wedstrijden op het hoofdveld van Sportpark De Bloemerd in Leiderdorp laten spelen is echt niet meer van deze tijd. De Racing heeft daar wel voor gekozen en natuurlijk hebben beide teams daar last van maar van technisch en hoogstand spel geen sprake. Frustratie bij beide kemphanen want niets lukt bijkans. Wartburgia zette in de eerste fase druk en RCL nam dat gaandeweg over. Rust met een dubbel nul en de verwachting was dat in hoge nood verkerende thuisploeg initiatief zou tonen. Echter RCL liet Wartburgia de ondernemingszin en kreeg daarvoor ook alle ruimte. Het duel stond onder leiding van de goed fluitende scheidsrechter Van der Steen uit Alphen aan den Rijn.

RCL - Wartburgia
Het Amsterdamse Wartburgia startte goed met Anouk Wisse en Michelle de Heer. Die meiden wilden direct een bres slaan maar dat lukte niet door goed werk van Sabine Verheul. De Leiderdorpse Racing probeerde het wel op het ongelijke veld vol hobbels en kuilen maar veel rust en visie in het spel was niet te zien. In de achtste minuut een fraaie aanval via Catja Suurmeijer die met Demi Hemelaar de aanval zocht maar rots in de branding Cynthia Roeleveld bood redding.

RCL - Wartburgia
Een gelijk opgaande strijd, wel matig van karakter met een iets beter combinerend Wartburgia. De spaarzame uitvallen van RCL bracht wel dreiging met zich mee. Samanta Stojanovic snel en Wilan Gies Broesterhuijzen met een mogelijkheid. Aan de andere kant greep opnieuw Roeleveld in voordat Mireille Eilander gevaarlijk kon worden. Bij de thuisploeg kwamen veel passes niet aan maar de inzet gaf hoop op succes. Ook Susanne Hoogenboom kreeg een fraaie mogelijkheid maar zag haar inzet naast gaan.

RCL - Wartburgia

In de 20e minuut opnieuw Wartburgia met een scherpe hoekschop van Michelle de Heer die door Demi Hemelaar net over werd gekopt.
RCL vocht zich terug in het duel maar best was het allemaal niet. Maar Samanta Stojanovic kreeg in de 26e minuut toch een fraaie mogelijkheid en Drita Celaj bood nog redding op de doellijn na een half uur spel. Daarna kreeg RCL wel de regie in handen van de matige strijd. Kirsten Kok probeerde het van afstand en ook Cerise Klijn kreeg een schietkans. De beste waren wel voor Wilan Gies Broesterhuijzen, Susanne Hoogenboom en Samanta Stojanovic.

RCL - Wartburgia

Wartburgia pikte direct de draad in de tweede helft op en zette RCL zwaar onder druk. De spirit en saamhorigheid ebde bij de Leiderdorpsen volledig weg en Wartburgia profiteerde op alle fronten. Tot twee maal toe kreeg Demi Hemelaar de kans om te scoren maar zag een uitstekende Cynthia Roeleveld de inzetten opnieuw keren.
In de 51e minuut opnieuw met Catja Suurmeijer  en Michelle de Heer maar ook Roeleveld sleepte de Racing er doorheen.

RCL - Wartburgia
De eendrachtige collectiviteit bij de thuisploeg volledig weg en uitsluitend verdedigen op de stormlopen van de Amsterdamse meiden. In de 56e minuut weer zo’n scherpe hoekschop van De Heer op rechts. Bijna Demi Hemelaar maar nog net tot hoekschop verwerkt. Nu aan de andere kant ook Michelle de Heer met de perfecte corner. Mireille Eilander kopte het leer onhoudbaar in de 57e minuut in de touwen. Een voorsprong voor de Amsterdamse ploeg van Linda Bos en die waren daar terecht dolblij mee.

RCL - Wartburgia
Twee minuten later werd Catja Suurmeijer door Emma Verdaasdonk beentje gelicht net buiten de zestien. Michelle de Heer nam de vrije trap maar dat leverde niets op. Ook aanvoerster Anouk Wisse kreeg in de 65e minuut nog een fraaie mogelijkheid. RCL stond als vastgenageld rond de eigen zestien en kreeg geen controle op het eigen spel. De kopjes gingen hangen en geen enkele pass kwam aan.

RCL - Wartburgia

Met het inbrengen van Bianca van der Meer en Marijke van den Berg kwam er weer een sprankje hoop. Want opbouw en positiespel was weer aanwezig bij de Racing. Kleine mogelijkheden voor Wilan Gies Broesterhuijzen, Emma Verdaasdonk, Cerise Klijn en Bianca van der Meer. Scherpe hoekschoppen van Dominique van Wensveen en Van der Meer in de allerlaatste fase maar sluitpost Eline Roet hield de nul.

RCL - Wartburgia
‘Een wedstrijd om heel gauw te vergeten’, memoreerde Wartburgia coach Linda Bos na afloop. Maar Bos was wel heel erg blij met de terechte drie punten die in de pocket werden meegenomen.
Het gezicht van RCL coach Janet Griffioen sprak boekdelen. Om een wedstrijd geheel uit handen te geven en niet voor en met elkaar de strijd te willen aangaan was in haar optiek ver beneden Leiderdorps peil. Geen rust in het spel en het geloof in eigen kracht ebde volledig weg.
Tijd dringt en handhaving op het allerhoogste amateurniveau nog steeds het doel voor RCL.

Meer beelden van RCL tegen Wartburgia ziet u hier

Comments are closed.

Neem contact op

Decal Digitale Communicatie
Standaardmolen 44
2406 JK Alphen aan den Rijn

T 0172 – 47 89 29
F 0172 – 47 89 58

Decal is aangesloten bij: