Berkel met moeite langs Toppertjes

Winst voor het keurkorps van Silvia Boogaard. Het werd 4-2 na een 2-0 stand bij rust. Makkelijk ging dat niet want de Toppers van Cees Kruys en René van Wijk hadden nog steeds de jarenlange ervaring en souplesse in de benen. Het was wel genieten want tactiek en technische vaardigheden werden bij beide kemphanen breeduit getoond. Berkel opende sterk met twee doelpunten in de eerste twee minuten.
Berkel - Toppers
Liza Claessen opende de score en Madelief Maasland schoot de tweede in de touwen. Na de pauze scoorde Renate Bakker direct de aansluitingstreffer voor de Toppers. Drie minuten later was het opnieuw Liza Claessen die raak vuurde. Na dertig minuten was het Melissa van den Berg die na een fraaie slalom het net deed bollen. In de 38e minuut maakte Lindy Hogedoorn aan alle onzekerheid een einde en tekende voor de 4-2 winst.

Alle elementen gericht op de jaarlijkse ontmoeting tussen het keurkorps van Berkel en de oudgediende speelsters uit vervlogen jaren. Dat laatste uiteraard wel met respect want menig speelster zou zomaar nog op de transferlijst kunnen staan.

Ook een wel heel bijzondere dag. Twaalf nachten en dertien dagen na kerst is traditioneel een afsluiting van de vastenperiode. Een tijdfase zonder peulvruchten wat in oudheid en middeleeuwen het belangrijkste voedsel was. Wij spreken over de Dertiendag of Drie Koningen. Een feestdag op zich waarbij brood werd gebakken met een boon daarin verstopt. Wie die aantrof mocht de Koning voor één dag zijn. Compleet met kroon en ster in een stoet langs huizen om te zingen om als dank snoepgoed te krijgen.

Nu op Sportpark Het Hoge Land in Lansingerland waren het allemaal sterren. Die straalden allemaal met oogverblindend spel. Iedereen Heilige Boontjes die zich met trots Koninginnen van de dag mochten noemen. Of er gisterenavond nog een Sterretocht langs huizen werd georganiseerd is helaas niet bekend.

Coach Cees Kruys had juist zijn Toppertjes geïnstrueerd om de eerste minuten schadevrij door te komen. Daarentegen had Silvia Boogaard verteld tegen haar mix van één, twee en drie dat het beste moment om toe te slaan juist de openingsfase is. Kwestie van tactische overwegingen want ingespeeld zijn op elkaar heeft zo de voordelen en dat gebeurde. De o zo slimme Liza Claessen kopte in de eerste minuut al raak. Geen schijn van kans voor doelvrouw Angelique Hoek-Raaijmakers.

Eén minuut later was het Madelief Maasland die randje zestien in de uiterste hoek raak schoot. Een 2-0 stand en Berkel op rozen. Een ploeg die wel degelijk het beste van het spel liet zien in het duel om de eer dat onder leiding stond van scheidsrechter Tom van der Hoeven.
Maar toch kwamen de Toppertjes goed terug. Romana Basilarus kreeg een fraaie mogelijkheid. Maar ook Daphne Godee en Linda Welles. De stabiele Berkel vesting hield stand met Demi Verlangen en onder de lat Dominique van de Kerkhof.

Na twintig minuten spel de opzienbarende redding van Angelique Hoek-Raaijmakers die toch maar mooi gestrekt het leer pareerde. Blesseerde zich wel aan de elleboog maar het ware temperamentvolle karakter kwam boven. Na een langdurige blessurebehandeling nam ze haar plaats weer in. De wedstrijd werd wel ingekort in twee maal twintig minuten.

Direct in de tweede helft was het Renate Bakker die vol overgave de aansluitingstreffer voor de Toppers scoorde. Dat zat helemaal niet lekker bij Silvia Boogaard die schoorvoetend langs de lijn haar meiden wees op motivatie en geconcentreerdheid. Liza Claessen pikte dat goed op en scoorde in de 24e minuut de 3-1 waarmee het keurkorps wat meer lucht kreeg.

De Toppertjes met Annemieke van der Voort, Janneke Westerhof, Kimberley Vermeulen, Melissa van den Berg en Linda Welles kregen ruimte. Veel ruimte zelfs. In de 30e minuut een spectaculaire actie van Melissa van den Berg. Wervelend dwars door het centrum met veel ruimte om vervolgens op professionele wijze doeltreffend af te ronden.

Van den Berg en Welles kregen meer mogelijkheden en het wachten was gewoon op de gelijkmaker. Dat gebeurde echter niet. Want niemand minder dan Lindy Hogedoorn bepaalde twee minuten voor tijd met een fraaie curve de eindstand op 4-2.

Wel een verdiende overwinning voor Berkel. Echter als de Toppertjes allemaal in training zouden gaan en daarnaast de wijze lessen van Cees Kruys gaan volgen dan zou het team zelfs in de Hoofdklasse mee kunnen draaien. De Toppertjes waarvan de meeste ook moeder zijn houden het liever op demonstratieduels om zo af en toe de technische kwaliteiten te laten zien. En dat gebeurde wel degelijk in een open duel. Berkel won terecht maar de Toppertjes boden gedegen tegenstand.