Eindhoven effectief langs RCL

Een duidelijk tactische overwinning voor de meiden van FC Eindhoven met het kleinst mogelijke verschil. Fysiek sterk en op het randje balancerend om de Leiderdorpse Racing in onbalans te brengen. Dat lukte zelfs met tien speelsters. RCL verzuimde in de eerste periode afstand te nemen. Kreeg daarvoor ruimschoots de mogelijkheden.

De ongeschreven wet in het voetbal is dat als je zelf de kansen niet maakt de tegenstander vaak aan slechts één mogelijkheid voldoende heeft om de volle buit binnen te halen. Dat gebeurde dan ook. In de 72e minuut sloeg Eindhoven toe via een snelle uitval van Juul Santema die scoorde. De drie punten gingen dankbaar mee naar het zuiden.


De Leiderdorpse Racing kwam tegen FC Eindhoven op Sportpark De Bloemerd sterk uit de startblokken. Overtuigd dat winst de positie op de ranglijst een beter aanzien zou geven. Een schot van Cerise Klijn ging rakelings naast maar de drang wel degelijk aanwezig. Ook de mee opkomende aanvoerster Sabine Verheul zorgde voor gevaar in de zestien. Doelvrouw Cynthia Roeleveld moest aan de andere kant een inzet pareren maar de initiatieven lager duidelijk bij de Leiderdorpse formatie.

In de zesde minuut kreeg Kirsten Kok tot twee maal toe de mogelijkheid om de score te openen maar dat lukte niet. Ook Susanne Hoogenboom en Dominique van Wensveen hadden het geluk niet aan hun zijde. Samanta Stojanovic snel op links en ruimte creërend en de ploeg van Jef Lauwers werd vastgezet op eigen helft. In de veertiende minuut de pass van Dominique van Wensveen die Drita Celaj aanspeelde en direct het leer op haar pantoffel nam.

In deze periode had RCL alle troeven in handen om ruim afstand te nemen maar dat gebeurde niet. Na ruim twintig minuten kwam Eindhoven beter in het stuk voor. Fysiek sterk met veel overtredingen vocht de ploeg zich weer in het duel. De technisch vaardiger thuisploeg kon met deze situatie moeilijk omgaan.

Wel pressie met scherpe hoekschoppen van Kirsten Kok en Dominique van Wensveen maar het vizier niet op scherp bij de voorwaartsen. Keihard werd Samanta Stojanovic aangepakt en met de vele overtredingen werd het spel er niet aantrekkelijker op. RCL het beste spel en Eindhoven ontregelde en profiteerde van de situatie.


Na vijf minuten in de tweede helft speelde de Racing van Janet Griffioen tegen tien Eindhoven speelsters. Celeste van der Groef werd na haar tweede gele kaart weggestuurd. Met deze situatie kon de thuisploeg niet goed mee omgaan. Susanne Hoogenboom, Drita Celaj en Nikki van Luxemburg kwamen er niet doorheen.


Eindhoven loerde op de counter en dat had succes. In de 72e minuut scoorde voor Eindhoven Juul Santema de enige treffer van dit teleurstellende duel.
RCL probeerde het nog wel maar de echte motivatie om collectief voor een positief resultaat te strijden ontbrak. Daarentegen profiteerde Eindhoven maximaal van de situatie en won geslepen maar verdiend. Niet fraai maar wel tactisch de mogelijkheden benutten. Derhalve de gekoesterde drie punten mee in de pocket naar de lichtstad.

Meer beelden van RCL tegen FC Eindhoven ziet u hier

Comments are closed.

Neem contact op

Decal Digitale Communicatie
Standaardmolen 44
2406 JK Alphen aan den Rijn

T 0172 – 47 89 29
F 0172 – 47 89 58

Decal is aangesloten bij: