Berkel bindt ook Wartburgia aan de zegekar

Opnieuw winst voor Berkel. Op Sportpark Het Hoge Land in Lansingerland moest het Amsterdamse Wartburgia er aan geloven. Erg gemakkelijk ging dat niet maar Berkel profiteerde van de onoplettendheden van hun tegenstamder. Beheerste het middenveld volledig en creëerde veel mogelijkheden.

In de eerste helft scoorde Lindy Hogedoorn en in de tweede episode maakte de koelbloedige en slimme Melanie den Dulk heel listig gebruik van een misverstand en drukte af. De score had hoger kunnen uitvallen maar het net werd niet gevonden. Ook dat is voetbal.


De eerste actie kwam van de voet van Sabrina Pocorni die ook zomaar had kunnen scoren. Aan de andere kant Jennifer de Jong met een kopbal die knap werd onderschept door doelvrouw Bianca Troost. Ook Shannen de Jong probeerde het voor Wartburgia van afstand maar dat leverde in de beginfase geen gevaar op.


Anouk Angkotta en Demi Verlangen met Michelle Arbman op rechts en Jasmin Ghafoerkhan, Isabel Heinsbroek en Sabrina Pocorni op links die de druk opvoerden om een bres te slaan in de verdedigingslinie van de Amsterdamse ploeg.
De ploegen aan elkaar gewaagd met bij Wartburgia een herstellende Shanon Molleman. Ook de gevaarlijke Shannen en Jennifer de Jong die individueel hun mannetjes staan met achterin Lotte van Hogen en Laura Jansen. Klinkende namen maar echter geen collectieve eenheid.


Een eerste hoekschop met Anouk Angkotta die door Marieke Lumkeman sierlijk uit de lucht werd geplukt. Aan de andere kant deed Bianco Troost hetzelfde op een inzet van Laura van Dijk en later op een vrije trap van Lotte van Hogen. Na een kwartier de eerste hoekschop voor Wartburgia genomen door Shameela Saboerali die door Jennifer de Jong net naast werd geschoten.
Leuk attractief duel ondanks de koude met zo af en toe hagel en onderkoelde regen.


Berkel trok het initiatief duidelijk naar zich toe. Melanie den Dulk, Michelle Arbman en Sabrina Pocorni kregen de mogelijkheden om te scoren. Ook een loeiharde kopbal van Lindy Hogedoorn ging net naast. De bedoeling van de formatie van Egmond Blinker heel duidelijk.

In de 24e minuut de pass van Melanie den Dulk op Lindy Hogedoorn maar die inzet werd gestopt door doelvrouw Marieke Lumkeman. Michelle Arbman kreeg ook al zo’n fraaie mogelijkheid maar ook nu Lumkeman die haar ploeg nog in de race hield.

In de 27e minuut loon naar werken voor Berkel met op rechts de snelle Michelle Arbman. Haar inzet werd geblokt door Lumkeman. Het leer kwam voor de voeten van Lindy Hogedoorn die slim en behendig iedereen op het verkeerde been zette en heel precies het leer met de juiste curve in het doel liet verdwijnen.


Een verdiende voorsprong voor thuisploeg Berkel. Twee minuten later had Wartburgia de stand al weer in balans kunnen brengen. Fraaie passes van Zoë Hanselaar op Jennifer de Jong en Shanon Molleman. Toch de mogelijkheden om evenwichtig mee om te gaan maar dat gebeurde niet. Snelle uitvallen alhoewel Berkel wel degelijk de toonhoogte bepaalde. Sabrina Pocorni kreeg vlak voor rust nog de kans om de stand te verdubbelen maar weer die doelvrouw die een echte sta in de weg was voor de Berkel voorwaartsen.


Na de warme thee in de 48e minuut de definitieve beslissing van het duel. Anouk Angkotta en Michelle Arbman op rechts met de inzet maar het leer werd weggewerkt. Kwam voor de voeten van Lisa Wijnen die direct de geheel vrijstaande Melanie den Dulk aanspeelde die vervolgens keurig en beheerst de 2-0 in het net schoot.


Iedereen dacht aan buitenspel maar Samantha Revet was uit die eerdere actie nog achtergebleven. Geen discussie mogelijk en de wedstrijd al vroeg in de tweede helft beslist.
Berkel had verder uit kunnen lopen en kreeg daarvoor ook voldoende mogelijkheden. Melanie den Dulk en Michelle Arbman keurig er vaak langs net als Lindy Hogedoorn en Sabrina Pocorni maar het net werd niet gevonden.


Negatief aspect in de 61e minuut het slaan van Jennifer de Jong in het gelaat van Chantal van Wijk dat direct door leidsman Stefan Hokke met rood werd bestraft.
Wartburgia probeerde het nog wel met Zoë Hanselaar maar Bianca Troost hield vakbekwaam de nul. Sabrina Pocorni kreeg opnieuw de mogelijkheid in de laatste fase maar de koek was op de koude.


Verdiende winst voor Berkel die ook Wartburgia verslaat. De score had zeker hoger moeten uitvallen maar daarentegen kreeg ook de Amsterdamse ploeg mogelijkheden. De beide doelvrouwen in topvorm en de kou getrotseerd door de vele trouwe toeschouwers. Net als binnen de lijnen in het veld de veranderingen waargenomen werden speelde ook de natuurlijke invloed van het weer met schitterende luchten met zon en maan parten. Natte ijskoude hagelstenen en verkrampingen van spieren waardoor het spel beïnvloed werd. Maar wel een dik verdiende winst voor Berkel en die trein raast voort.

Lees alles over Xira, de Pupil van de Week
Meer beelden van Berkel tegen Wartburgia ziet u hier

Comments are closed.

Neem contact op

Decal Digitale Communicatie
Standaardmolen 44
2406 JK Alphen aan den Rijn

T 0172 – 47 89 29
F 0172 – 47 89 58

Decal is aangesloten bij: