Berkel laat het initiatief over aan RCL

RCL pakte de volle buit bij Berkel in Lansingerland. Geen beleving bij de thuisploeg en de Leiderdorpse Racing profiteerde daar maximaal van. In de eerste dertig minuten was dat juist andersom. Berkel kwam op een 1-0 voorsprong via Sabine Visser en had de stand kunnen verdrievoudigen. Dat gebeurde echter niet en de Leiderdorpsen veranderde van strategie.

Dat had wel degelijk een positief effect op het spel van de rood-witte ploeg. In de tweede helft sloeg het team van coach Patrick Kuipers genadeloos toe. Kreeg ook veel ruimte van een formatie zonder enige vorm van collectieve strijd.

Jill Sanrodji scoorde twee fraaie doelpunten. De laatste treffer voor RCL werd door aanvoerster Kim Oosterom hoog in de touwen gekopt. Een dik verdiende 1-3 winst voor RCL die de weg omhoog op de korrel heeft staan.


Bij de eerste actie van Berkel na dertig seconden was het al raak. Vanaf links was het Sabine Visser die raak schoot. Doelvrouwe Neeltje de Graaf van RCL kreeg de inzet van Visser niet onder controle. Het leer glipte weg en verdween tergend langzaam over de doellijn. Een vroege 1-0 voorsprong voor Berkel en de Racing onder de indruk van de meiden van Ronald Lamens en Gert Treurniet.


Liza Claessen schoot van afstand de bal net naast. Het tempo lag niet erg hoog maar Berkel had de touwtjes in handen. Maureen Stel kwam goed door op rechts en kreeg de mogelijkheid de stand te verdubbelen. Ook Demi en Tara de Boe met Sandra Welles creëerden mogelijkheden maar het lukte niet om de score op het bord een ander aanzien te geven.


Na twintig minuten kwamen de meiden van Patrick Kuipers en Jeroen van Zijp weer in het spel voor. Emma Verdaasdonk en Emma van den Berg de verdeelsters met passes op Ellis Oort, Jill Sanrodji en Jennifer Beharie. Te snel en zonder overleg maar pressie van RCL met aan de andere kant ruimte voor Berkel.


In de 26e minuut Maureen Stel die haar inzet gestopt zag worden door Neeltje de Graaf. Twee minuten later Madelief Maasland met Nikki Spee gevolgd door een schot van Sandra Welles. Een vrije trap van Milou Hoefsloot werd door Demi de Boe net naast gekopt.
Berkel kreeg legio mogelijkheden maar klinkende munten slaan op de naamdag van Martinus van Tours ofwel Sint Maarten zat er niet in. Ook niet voor Sandra Welles, Liza Claessen, Tara de Boe en Sabine Visser.


Na ruim een half uur kantelde het duel. Omzettingen in het team uit Leiderdorp waardoor het middenveld volledig werd overgenomen.
Emma Verdaasdonk de animator die Jill Sanrodji en Amber Chaudron diep stuurde. Ook Ellis Oort, Kim Oosterom, Leslie Koome voerde de druk op de Berkel vesting op maar het grootste gevaar toch bij de aanvallers van Berkel.


Eliza Hoekstra met een diepe bal op Madelief Maasland. Ook Sandra Welles kreeg een mogelijkheid maar werd in de zestien aangetikt door Ellis Oort en kwam in onbalans. Toch goede mogelijkheden kreeg Berkel om te scoren.


Na de warme thee was het in de 51e minuut Jill Sanrodji die listig de gelijkmaker achter doelvrouw Jennifer Gittling in de touwen schoot. De Racing wilde duidelijk meer en bij Berkel zakte de motivatie en beleving om collectief een sportieve strijd te leveren. De ploeg van strateeg Ronald Lamens gaf het initiatief volledig uit handen.
Isabel van Zijp met de pass en een schot van Jill Sanrodji die werd gestopt door Jennifer Gittling.


In de 58e minuut was het opnieuw Jill Sanrodji die raak schoot. Op rechts er vandoor, kappen en draaien en het schot trof doel. RCL op voorsprong en dat geheel volgens de spelverhouding. RCL speelde via links en rechts en Jennifer Biharie probeerde het van afstand in de 64e minuut. Dat leverde nog niet de zekerheid op alhoewel Berkel het gelaten over zich heen liet komen. De passie van het spelletje voetbal duidelijk bij de Racing met de aanvallende aspiraties van Ellis Oort met het puntje op de i die haar inzet nog net tot hoekschop verwerkt zag worden.


Uit die hoekschop in de 71e minuut scoorde de Racing opnieuw. Evi de Niet met de strakke corner en aanvoerster Kim Oosterom die feilloos en hard het leer hoog in de touwen kopte. Een fraai doelpunt en de wedstrijd in de pocket voor RCL.
Het duel zakte weg en Berkel kreeg ruimte. Probeerde in de laatste tien minuten de bakens nog te verzetten. Ronald Lamens zat zich te verbijten op de bank en ook de bij onfortuinlijke Jonna Hulshof, die verleden week een kuitbeenbreuk opliep, stond de uitdrukking op het gezicht op onweer.


Liza Claessen kreeg nog een fraaie mogelijkheid maar ook Sabine Visser na goed werk van Maureen Stel was er dichtbij. Doelvrouw Neeltje de Graaf greep tot twee keer toe uitstekend in. Fleur Holverda kreeg voor de Racing nog een mogelijkheid en Sabine Visser probeerde het voor Berkel van afstand.


Verlies voor promovendus Berkel dat na een perfecte competitiestart nu echter drie maal op rij verlies te incasseren kreeg. RCL daarentegen lijkt het spelpatroon onder controle te hebben en dat biedt mogelijkheden om zich uit de gevarenzone te spelen.
Een verdiende overwinning voor RCL en de teleurstelling van het verlies bij Berkel. De bal blijft echter rond en komende week opnieuw wedstrijden met negentig minuten lang mogelijkheden. Berkel ontvangt koploper Lyra en RCL krijgt het Goudse Jodan Boys op bezoek.

Meer beelden van Berkel tegen RCL ziet u hier
Lees alles over Jonna Hulshof

Berkel drie gelijk tegen Nootdorp

Comments are closed.

Neem contact op

Decal Digitale Communicatie
Standaardmolen 44
2406 JK Alphen aan den Rijn

T 0172 – 47 89 29
F 0172 – 47 89 58

Decal is aangesloten bij: