Berkel tegen Be Quick gestaakt bij 5-1

Bij een stand van 5-1 in het voordeel van Berkel werd de wedstrijd tegen het tweede team van Be Quick ’28 uit Zwolle gestaakt. Een vervelende kuitbeenbreuk van Berkel speelster Jonna Hulshof de aanleiding. Een prachtige actie op links van de gedreven middenveldster met als vervolg afgevoerd worden naar het Franciscus in Rotterdam. Dat alles na elf minuten en drieëntwintig seconden in de tweede helft. Bij de pauze was de stand 4-1 in het voordeel van Berkel.

De Zwolse meiden opende de score met een prachtige lob van Ellen van Leusen. Melanie den Dulk kopte op een voorzet van Jonna Hulshof de gelijkmaker in de touwen. Vervolgens veranderde aanvoerster Veronique Habekotté een voorzet van Demi Verlangen en passeerde daarmee haar eigen doelvrouw. Sabrina Pocorni tekende voor de 3-1 en Melanie den Dulk schoot de 4-1 in het net. Na de warme thee was het op links de ongrijpbare Faith Parto die de tussenstand op 5-1 bepaalde.

Bianca Troost moest flink aan de bak en had bij het inschieten de wijze lessen meegekregen van Pupil van de Week Dana.  De aanvalsgolven van Be Quick moest Troost pareren en deed dat met klasse. De kans voor Esmee van de Klippe al in de derde minuut met een één op één situatie. Ook Naomi Klaassen kreeg ruimte en de Zwolse meiden openden smaakmakend in de regen.

In de achtste minuut verkeerd wegwerken en het leer viel plots voor de voeten van Ellen van Leusen die vanaf 25 meter vernietigend uithaalde. Hierop had Bianca Troost geen antwoord en het leer verdween hoog in het net.
Be Quick beter combinerend en snel de bal laten rondspelen op het kunstgras. Mogelijkheden voor Susanne Morren, Kim Dijkstra  en Jitske van Noordennen. Lisa Wijnen, Chantal van Wijk en Demi Verlangen hadden hun handen vol aan de Zwolse aanvalsgolven.

Na een kwartier spel trok Berkel de stand weer in balans. Een snelle uitval van Jonna Hulshof op links die veel ruimte kreeg. De befaamde strakke voorzet van Hulshof op maat en Melanie den Dulk die perfect inkopte.
Vier minuten later was het Demi Verlangen die op rechts doorbrak. Een voorzet volgde maar voordat de Berkel aanvalster positie hadden kunnen innemen lag de bal al in het net.

Aanvoerster Veronique Habekotté werkte onbewust de bal achter haar eigen doelvrouw An Spijkers over de doellijn. Een voorsprong voor de thuisploeg maar het spel in de regen werd wel gemaakt door de Zwolse formatie. Kansen voor de opkomende Renza Dijkstra en Jasmijn Brink die Susanne Morren in stelling bracht. Opnieuw bood Bianca Troost redding.

Na een half uur spel kregen de meiden van Egmond Blinker grip op de situatie. Het middenveld werd door Isabel Heinsbroek, Anouk Angkotta en Jonna Hulshof vakbekwaam in handen genomen.
Een diepe bal van Lisa Wijnen op de snelle Sabrina Pocorni. Die Pocorni maakte meters op links en speelde zich knap vrij in de 35e minuut. Scoorde fraai en effectief de 3-1 voor Berkel.

Ondanks de snelle counters van Esmee van de Klippe waren het Lisa Wijnen en Nadia Roukes en Bianca Troost die stabiel stand hielden. In de extra tijd onderschepte de slimme Melanie den Dulk de bal na een foutje met het uitverdedigen. Simpel en gedreven scoorde Den Dulk de 4-1 dat tevens de ruststand was.

Na de warme thee de druk van Berkel die door wilde pakken met de energie van de volle maan. In de 52e minuut een prima op dreef zijnde Faith Parto die in een bijkans onmogelijke tang toch nog het leer door de benen van An Spijkers in de touwen deed belanden. Een prima aanval en een fraaie bekroning en dat werd gevierd. 5-1 de voorsprong voor de thuisploeg en wat stond de vele trouwe toeschouwers nog meer te wachten. Vier minuten later kreeg Jonna Hulshof ruimte op links en die zou dat zelfde huzarenstukje van Parto ook wel eens uitvoeren.

Op volle snelheid en een sliding van Renza Dijkstra met als gevolg dat Hulshof uit balans werd gebracht. Een verkeerde corrigerende beweging met de bal en de rechter voet draaide de verkeerde kant op.
De pijn maximaal en de ambulance onderweg. Een triest slot wat een prachtavond moest worden tijdens volle maan. Maar de altijd lachende Jonna Hulshof hield nog steeds de moed erin. Jonna Hulshof is na een nachtje ziekenhuis inmiddels thuis wachtende op de operatie van komende week. De eind beslissing van deze wedstrijd is nu in handen van de KNVB, maar ach dat is het minst belangrijke.